![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nenea Vasilescu, iertare, aștept răspuns, dacă vrei versete din Biblie, din care reiese că sufletul e nemuritor, fără să fie exclusiv sintagma "suflet nemuritor", că nu ești tu chiar atât de încuiat la cap, să nu-ți dai seama. Sper... Nădăjduiesc... :)
Am câteva duzini, și le și explic un picuț, dacă vrei, dar hai mai bine să facem un alt topic separat, că aici vorbim despre Sfintele Icoane, vrei, frăția ta? Iartă-mă dacă te supăr, îmi ești tare drag.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Sufletul care pacatuieste, acela va muri" (Ezechiel 18:20). E limpede? Astept ceva asemanator. Sa nu vii cu pilda bogatului nemilostiv (din Luca 16) unde nici macar cuvantul "suflet" nu apare, dar multi zic ca este vorba de suflet nemuritor (desi cei din pilda au parti trupesti si suferinte trupesti). Sper sa nu vii cu aiureli de genul asta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ps: poti sa pui si un verset biblic! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite si tu ce spune Pavel: "6. Căci dacă morții nu înviază, nici Hristos n-a înviat. 17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră, sunteți încă în păcatele voastre; 18. Și atunci și cei ce au adormit în Hristos au pierit." E limpede. Daca nu exista inviere pieriti. Daca sufletul tau e nemuritor cum poti sa pieri? E logica pura. Dar nu am cu cine sa vb. Indoctrinarea e in floare si deja miroase... a parfum. Plus ca ar trebui sa se dezica de unele invataturi ale sfintilor. Dar daca au primit asa de multa revelatie, de ce nu au primit si revelatia ca pamantul e rotund si se invarte in jurul soarelui. Dar ei au crezut altceva timp de 1500 de ani. Plus ca se afla in scriptura!!!! Isaia 40:22 "El (Dumnezeu) stă în scaun deasupra cercului pământului...“. Cristofor Columb a fost un om care citea Biblia. Cuvintele Bibliei i-au dat siguranță lui Columb în cercetarea sa. Ironia sortii...nu? PS. Daca aveti ceva logic de zis bine, daca nu eu nu intru in dezbateri aberante ca Dl. Vasilesco. Fiecare sa creada ce il taie pe el capu'. Vrei sa crezi in baba cloanta, in dragoni inaripati care te duc dupa moarte in taramul fermecat, foarte bine. Eu nu vreau sa conving pe nimeni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.bible.ca/d-death=separation.htm Pe scurt: moartea in Sf. Scriptura este definita ca o seaparatie. Moartea fizica = separatia intre trupul fizic si suflet Moartea spirituala = separatia intre om si Dumnezeu. Cred ca din perspectiva asta sunt mai usor de inteles versetele unde voi o scrantiti ca sa dati crezare traditiei inaintasilor vostri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Eu trebuie sa ma retrag. Mai vorbim si maine. Noapte buna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel ideea de nemurire a sufletui este prezenta si la evrei, dupa ei, mortii ajungeau in "Sheol" care este un fel de Iad - viziune destul de consistenta cu teologia crestina care spune ca inainte de Hristos nici un om nu a ajuns in Rai si toti erau in Iad, cei virtuosi fiind totusi intr-o zona mai "buna" a Iadului.