Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2015, 00:22:42
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Evoluția nu le-ar fi trecut niciodată prin gând unor oameni care cred în Dumnezeul la care se închină creștinii ortodocși.

Ieromonah Serafim Rose
Reply With Quote
Vechi 29.04.2015, 00:29:47
bob2909 bob2909 is offline
Banned

Data înregistrării: 04.07.2010
Implicit

Ma bucur!

Spune asta si bombelor nucleare care au venit prin evolutie ...

Reply With Quote
Vechi 29.04.2015, 08:26:23
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Noi stim ca Dumnezeu a creat intreaga lume pentru om.
Stii sigur? 100% sigur? Ai cum sa stii asa ceva?

Citat:
Nu e dumnezeul neputincios si crud al evolutiei care lasa ca animalele sa se sfasie intre ele vreme de miliarde de ani sau sute de milioane de ani, pentru ca apoi sa creeze omul.
Nup, dar sigur nu este cel care face toate fiintele deodata, tot ca sa se sfasaie intre ele.

Citat:
Da, cu adevarat, teoria evolutionista este erezie. Nu se poate impaca cu crestinismul.
Si da, MihailC, poti sa numesti magic daca vrei creationismul.
Evolutia insa e de-a dreptul neo-paganism.
Se poate impaca cu crestinismul care nu ia primele capitole din VT in mod literal (de exemplu, cel catolic).

Citat:
Un dumnezeu ca cel propovaduit de evolutionismul teist e un dumnezeu cu care eu cel putin, nu as vrea sa-mi petrec vesnicia. Nu asa il doresc eu pe Dumnezeul meu. Macar eu am curajul sa spun asta. Decat sa ma prefac ca e minunata sinteza intre crestinism si evolutie.
Asta este cu totul altceva. Faptul ca tu nu te poti impaca cu ideea nu inseamna ca nimeni nu ar trebui sa o faca.

Citat:
Evoluția nu le-ar fi trecut niciodată prin gând unor oameni care cred în Dumnezeul la care se închină creștinii ortodocși.

Ieromonah Serafim Rose
Dap, deoarece nu ar fi cercetat prea multe despre subiect din lipsa de interes. Te-as pune in aceeasi categorie, daca nu te superi.

Citat:
În prealabil postat de bob2909 Vezi mesajul
Ma bucur!

Spune asta si bombelor nucleare care au venit prin evolutie ...

Alea au venit din fizica nucleara. Ce legatura au?
Reply With Quote
Vechi 29.04.2015, 09:23:53
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Asa ii putem spune si noi lui abaaa...
Crede in povesti cu maimute pentru ca nu a cercetat crestinismul. Sau nu a cercetat povestile cu maimute ci ea de bun orice aude de la oameni pe care-i considera a fi mai destepti decat el.
Daca tu nu accepti ideea ca nu a existat evolutie nu inseamna ca nimeni nu ar trebui s-o faca.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2015, 12:38:26
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Asa ii putem spune si noi lui abaaa...
Crede in povesti cu maimute pentru ca nu a cercetat crestinismul. Sau nu a cercetat povestile cu maimute ci ea de bun orice aude de la oameni pe care-i considera a fi mai destepti decat el.
Daca tu nu accepti ideea ca nu a existat evolutie nu inseamna ca nimeni nu ar trebui s-o faca.
Perfect! Am descoperit impreuna relativismul din lumea aceasta. Nimic nu e 100% sigur.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2015, 12:51:56
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Perfect! Am descoperit impreuna relativismul din lumea aceasta. Nimic nu e 100% sigur.
Nimic nu e 100% sigur, nu? Așa e. Ce frumos. Această afirmație ne face să credem în Dumnezeu.

Tocmai de acea există cu adevărat Dumnezeu și evoluționismul e o manevră ateistă de slăbire a credinței sau desființarea ei.

De aceea, Dumnezeu existând cu adevărat, rămâne ca fiecare să aleagă care și Cine este Acel Dumnezeu Adevărat: budha, krisna, mahomed cu allah, sau Dumnezeu Sfânta Treime, Savaot Iubire.

Iar după ce am ales, să ne adâncim în cunoaștere, cercetare, trăire, acceptare, păstrare, înmulțire, limpezire, înâlțare, smerire, iubire, virtuți, spre mântuire. Amin.

Să nu ne depărtăm totuși prea mult de teologiile eretice, să le cunoaștem să ne știm feri de ele.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 29.04.2015, 13:29:49
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Nimic nu e 100% sigur, nu? Așa e. Ce frumos. Această afirmație ne face să credem în Dumnezeu.

Tocmai de acea există cu adevărat Dumnezeu și evoluționismul e o manevră ateistă de slăbire a credinței sau desființarea ei.

De aceea, Dumnezeu existând cu adevărat, rămâne ca fiecare să aleagă care și Cine este Acel Dumnezeu Adevărat: budha, krisna, mahomed cu allah, sau Dumnezeu Sfânta Treime, Savaot Iubire.

Iar după ce am ales, să ne adâncim în cunoaștere, cercetare, trăire, acceptare, păstrare, înmulțire, limpezire, înâlțare, smerire, iubire, virtuți, spre mântuire. Amin.

Să nu ne depărtăm totuși prea mult de teologiile eretice, să le cunoaștem să ne știm feri de ele.
Tocmai ai zis ca nimic nu e sigur, dar ai facut cateva afirmatii de genul "Sunt 100% sigur". Ti le-am facut in bold.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2015, 22:26:50
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

@Bogdan
Multumesc de feed-back. Revin cat de curand si eu cu unul, doar ca e ceva mai multicel si mai subtil de zis, iar pt. asta tre' sa-mi fac timp sa-mi sintetizez un pic ideile.

@Mihai si Barsaumas
Sper ca n-a apus soarele peste supararea voastra si ca v-ati impacat pe privat. Si cu altii pe care i-ati sau v-au suparat.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2015, 22:33:02
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nimic nu e 100% sigur.
Esti sigur 100%?