![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
Argumente au fost destule, problema e ca mataluta ai fost prea greu de cap sa pricepi. Nu poti concepe ca nu ai fi cel mai bun talmaci al dogmei ortodoxe si ca nu poti deriva dogme adhoc si ortodoxe din ceea ce ti se pare tie ca ar fi spus unul sau altul. Citat:
Forum cu vreo 500 utilizatori scrisi si doar 4-5 activi din care vreo 2 din soiul catalin2 si vreo 2 din soiul antoniap-cipusor si rar de tot cate un NP, unul din haita asta avand si tupeul nesimtit sa se dea preot in timp ce dadea de pamant cu cei care ar fi fost colegii sai preoti si mai marii sai episcopii, pe tot felul de motive, si asta mare luptator anticip, recomanda la toti literatura neoprotestanta si urla in gura mare sa nu plateasca nimeni taxele. Nu ca eu as fi un mare fan al ANAF -ului, dar nu se cuvine pentru sutana virtuala, daca ar fi cat de cat reala sa faca astfel de indemnuri. Pana la urma i-am lasat in plata Domnului, si la vreun an in urma mea, haita asta de "forumisti" de acolo au fost atat vrednici, au fost atat de "activi" la modul "benefic" incat pana la urma administratorul a facut o criza de nervi si a decis sa stearga forumul cu totul, eu am aflat abia dupa inca vreun an ![]() Citat:
Nu ti-o zic si altii dintr-o anumita jena, ca te numesti ortodox ca si ei, dar uite trebuie sa mai fie si catet unul mai nesimtit ca mine care sa ti-o zica in fatza. Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 12.05.2015 at 12:34:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am evitat sa scriu 'credinta ortodoxa' pentru ca s-a abuzat pana la saturatie de acest cuvant . Nu ortodoxia mantuieste ,ci credinta in Hristos. Ortodoxia insa,e singura care are continuitate deplina cu Hristos . Daca s-ar reaseza putin lucrurile si ne am intoarce la Hristos, si prin aceasta prisma sa intelegem ortodoxia , atunci cred ca mult mai putine certuri ar fi . Ortodoxia ca si credinta in Hristos are nevoie de miei nu de caini de paza |
|
|||
|
|||
![]()
Daca scriai ce ai evitat, taiai din start o confuzie care se pare ca o doresti la fel de mult pe post de adevar absolut ca si susnumitul.
"Doar credinta ortodoxa mantuieste" si "doar ortodocsii se mantuiesc" sunt doua lucruri foarte diferite. Cu prima sunt de acord, a doua este judecata lui Dumnezeu si oricine incearca sa I se substituie nu ajunge decat la aberatile deja discutate, topic inchis, etc. N-are rost sa dezgropam mortii dar daca tii neaparat.. astept din partea ta sa demonstrezi marota lui catalin2, dar fara smecherii si confuzii voite. Am sperante ca ai putea fi totusi un partener mai decent de dialog.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 12.05.2015 at 21:39:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E o granite foarte fina,care multi o trec cu tancul ,din comoditatea conceptului: sunt ortodox deci sunt de partea cea buna ,nu esti ortodox deci vorbesti prostii. Lucrurile sunt insa mult mai fine si pot ascunde capcane acolo unde credem ca este consecventa si margaritare acolo unde credem ca e mlastina . Dar toata aceasta ferire de a judeca pe altii,nu trebuie sa ne faca sa nu afirmam superioritatea ortodoxa in fata ereziei sau a paganismului . Deci in cuvintele sale Catalin are dreptate ,pentru ca vorbeste din catehismul orthodox si pozitia sa este mereu corecta .Dar introduce o anumita nota personala , care nu mai este in spiritul ortodox (desi e extrem de in litera cu citate chiar din sfinti !!) ,si bineinteles se gaseste imediat cineva sa il taxeze. In schimb ,tu Alin ai o pozitie greu de definit ,te pricepi de minune se gasesti slabiciunile altora,dar tare mi ar place sa ne spui ce crezi tu,fara urma de rautate o zic . Nu s-ar puutea ca aceasta imensa energie care o ai sa o canalizezi in ceva pozitiv,de constructie,si nu de demolare? |
|