Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2015, 11:30:36
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Când intram și eu în certuri din astea, cu amicii mei dragi, mă simțeam tare nedreptățit. Și mă minunam de prostia și răutatea celorlalți. Și încă mai tare mă sforțam să îmi vărs indignarea.
Apoi am constatat că aveam de fapt perioade sufletești mai proaste, pe fondul unor necazuri și nemulțumiri mai întâi (sănătate, probleme în familie, job etc.), alteori pe fundalul unor epuizări datorate unei proaste "lucrări de pocăință". Îmi închipuiam, cred, că ajunsesem la oarece măsură duhovnicească și îmi pierdeam ușor răbdarea cu ceilalți...
Și astfel alimentam duhul de gâlceavă sterilă și apoi îmi părea rău și sufeream pentru că sporisem tensiunea și răutatea proastă, în loc să fac puțină tăcere, puțină retragere și scrutare de sine, cu duh umilit.

Oiță, ca să vezi cât suntem uneori de nedrepți în judecarea aproapelui (că tu spui celorlalți că n-au habar de milă și dragoste, că nu ajută pe aproapele, că își caută doar binele lor personal prin țări departe etc.), uite cum șade treaba cu aceia pe care i-ai procopsit cu așa imagine falsă:
- cu vreme în urmă, începînd cu Alin, apoi Yasmina și Mirela, acești oameni mi-au dat bani, nu puțini, din veniturile lor întrucât eu nu mai aveam nici o resursă, familia mea era în mari lipsuri și aveam cheltuieli urgente, f.f. presante (în primul rând pentru medicamente și hrană); ei și alți câțiva forumiști ne-au ajutat, din munca și banii lor, să trecem peste un hop tare, tare greu;
- Yasmina și Mirela au făcut posibil ca Tudor să participe la mai multe ediții ale Campionatelor Naționale de Șah și la alte turnee importante pentru dezvoltarea micului șahist, lucru folositor nu doar în plan sportiv dar mai ales pentru sănătate. Tudor este bolnav cronic de astm și de alte tulburări respiratorii asociate, așa s-a născut de fapt, cu o sensibilitate respiratorie, iar faptul că merge la mare și la munte aproximativ 1 lună pe an (prin intermediul concursurilor de șah de la Călimănești și Cap Aurora ori Eforie/Mangalia) e o necesitate medicală minimă, nu un huzur. Ei bine, tocmai aceștia pe care îi acuzi că sunt egoiști și nu au iubirea de aproapele au contribuit decisiv la sănătatea micului meu copil, nu doar la succesele lui sportive.
Ar mai fi și altele de spus dar mă opresc pentru ca Alin, Yasmina și Mirela să nu sufere prea mult din pricina mărturisirilor mele. Am scris acestea doar ca tu să iei un pic de pauză, să rărești un pic ritmul cugetării, să reflectezi la necazul tău (care o fi nu știu) și să fii un pic mai blajină, cum se cuvine oiței iar nu caprei ori lupului.
Poate că acum ești oaie necăjită, dar să știi că așa te vei necăji și mai tare și îi vei necăji și pe alții.
Te rog, spre binele nostru, al tuturor celor din comunitate, să fii mai cu iertare și să lași de la tine un pic, cât să treacă valul ăsta de duhuri rele care s-a abătut peste capul nostru.
Doamne ajută!
Vechi 12.05.2015, 11:55:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Când intram și eu în certuri din astea, cu amicii mei dragi, mă simțeam tare nedreptățit. Și mă minunam de prostia și răutatea celorlalți. Și încă mai tare mă sforțam să îmi vărs indignarea.
Apoi am constatat că aveam de fapt perioade sufletești mai proaste, pe fondul unor necazuri și nemulțumiri mai întâi (sănătate, probleme în familie, job etc.), alteori pe fundalul unor epuizări datorate unei proaste "lucrări de pocăință". Îmi închipuiam, cred, că ajunsesem la oarece măsură duhovnicească și îmi pierdeam ușor răbdarea cu ceilalți...
Și astfel alimentam duhul de gâlceavă sterilă și apoi îmi părea rău și sufeream pentru că sporisem tensiunea și răutatea proastă, în loc să fac puțină tăcere, puțină retragere și scrutare de sine, cu duh umilit.
Daca ai ales sa scrii despre asta, trebuie sa iti spun ca, totusi, tu erai cel care ataca si jignea, de cele mai multe ori. Deci erai de partea cealalta. Dar te-ai indreptat, deci se poate pentru oricine, daca omul are bunavointa.
Vechi 12.05.2015, 12:08:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Daca ai ales sa scrii despre asta, trebuie sa iti spun ca, totusi, tu erai cel care ataca si jignea, de cele mai multe ori. Deci erai de partea cealalta. Dar te-ai indreptat, deci se poate pentru oricine, daca omul are bunavointa.
Inseamna ca sunt sperante si pentru tine, mai.
Sau trebuie sa ajungi mai intai la fundul galetii ca sa incepi sa urci spre suprafata?
Vechi 12.05.2015, 12:22:54
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Sunt dezamagit de ultimele pagini ale acestui topic. Mai oaie, mergi la biserica? Si la ce iti foloseste?
Iar ceilalti, cand vedeti ca unul intra in criza si scoate otrava absurdului si rautatii, pentru ce ii mai dati un sut peste gura? La ce va puteti astepta, decat sa scuipe si mai mult absurd si rautate?

Propun inchiderea topicului. Sau stergerea, ca sa nu ramana marturie de rusine ca cei care isi spun crestini se poarta la fel de jalnic ca ceilalti.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 12.05.2015, 13:20:06
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Propun inchiderea topicului. Sau stergerea, ca sa nu ramana marturie de rusine ca cei care isi spun crestini se poarta la fel de jalnic ca ceilalti.
Cu inchiderea topicului nu se rezolva nimic, asta nu schimba oamenii. Doar acum cateva zile am raportat mesajele lui AlinB si MihaiG, care jigneau alt user, adminul a inchis topicul dar tot la fel a ramas. Ca doar topice sunt tot timpul, important e cine scrie. Va trece o zi sau doua si AlinB va gasi alt topic si alt candidat la balacarit, ajutat si de userul catolic. Am si eu o intrebare, cand userul catolic le spunea altor persoane (de exemplu Igor si Antonia) ca au probleme psihice nu v-a deranjat? Parerea mea e ca reintrarea userului catolic a adus si un nou val de "bunatate" pe forum.
Trebuie sa spun si asta, pe forumul catolic nu am vazut sa se comporte userii asa si nici jigniri nu prea am vazut. Nu-mi aduc aminte sa fi fost jignit vreodata, nici nu s-a comportat cineva agresiv cu mine. Au fost doar cateva mici ironii. Asta din cauza ca administratorii forumului nu permiteau sa se intample asta, nu doar datorita userilor (pentru ca era si userul catolic MihaiG pe acolo, dar nu se putea comporta reprobabil).
Vechi 12.05.2015, 14:07:02
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am si eu o intrebare, cand userul catolic le spunea altor persoane (de exemplu Igor si Antonia) ca au probleme psihice nu v-a deranjat?
Cătăline, ca să te parafrazez, a spune că zebra are patru picioare nu înseamnă răutate.

Iar a spune unei persoane care suferă de probleme psihice că ar fi bine să caute ajutor de specialitate nu e nici răutate, nici jignire.

Antonia a explicat pe larg, în trecut, despre conspirația dentiștilor care i-au implantat microcipuri în măsea. Iar în ceea ce-l privește pe Emilian, au fost cel puțin cinci useri care i-au dat de înțeles, mai finuț sau mai abrupt, că suferă în mod evident de tulburări.

Încă o dată - a avea probleme psihice nu este un păcat și nu este o rușine, nu mai mult decât a avea probleme la ficat sau la ochi.
Vechi 12.05.2015, 14:33:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Of, of, catalin2 are o mare suparare, ca nu sunt banat ca oamenii sa-l poata lua in serios atunci cand debiteaza enormitati de calibrul celora cu "doar ortodocsii se mantuiesc" si "oamenii de stiinta rusi au demonstrat ca apa sfintita e antibacteriana".
Pardon, de fapt era "tabloidele rusesti sustin ca..". Tot un soi de cancan, dar cu subiect nitel diferit.

Mai cataline, teologia e ca muzica, oricine poate fredona, dar sa nu sustina ca e Pavaroti si sa vrea sa fie aplaudat ca atare.
Iar daca mai arunca cineva flori, dar cu tot cu ghiveci, sa se gandeasca ca daca vrea sa insiste pe directia asta, poate ar trebui sa ia lectii de canto.

Last edited by AlinB; 12.05.2015 at 14:38:27.
Vechi 12.05.2015, 15:08:12
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Cătăline, ca să te parafrazez, a spune că zebra are patru picioare nu înseamnă răutate.
Asta ai luat-o de la cei care promovează curentul New-Age. De fapt e o gândire tipic neoprotestantă și, așa cum am tot arătat pe forum prin sutele mele de postări, face parte și din valul ecumenismului. Ideile acestea noi de tip ecumenist, pe care le-am depistat și la alții, nu fac parte din ortodoxie. Totul a început cu scrierile părintelui Kalomiros. De acolo s-au inspirat toți. Noi nu ne ocupăm de picioarele zebrei, sfinții noștri au scris altceva dar tu nu știi pentru că nu ai timp să citești decât materiale protestante și ecumeniste. Ți-am dat multe linkuri și degeaba.

Chiar dacă zebra ar avea patru picioare, asta nu scrie în catehism.
Deci este erezie.
Vechi 12.05.2015, 12:30:41
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Oiță, ca să vezi cât suntem uneori de nedrepți în judecarea aproapelui (că tu spui celorlalți că n-au habar de milă și dragoste, că nu ajută pe aproapele, că își caută doar binele lor personal prin țări departe etc.), uite cum șade treaba cu aceia pe care i-ai procopsit cu așa imagine falsă:
- cu vreme în urmă, începînd cu Alin, apoi Yasmina și Mirela, acești oameni mi-au dat bani, nu puțini, din veniturile lor întrucât eu nu mai aveam nici o resursă, familia mea era în mari lipsuri și aveam cheltuieli urgente, f.f. presante (în primul rând pentru medicamente și hrană);
Pai asta schimba radical situatia.Da, intra-devar.O schimba la 180 de grade.
Atunci imi cer iertare de la Yasmina.Imi cer iertare de la Mirela, si imi cer
iertare si de la Alin.

Cezare dar sa stii ca in viata daca ai posibilitatea sa faci multa milostenie
asta nu-ti da dreptul de a te considera vataf sau stapan pe plantatie.
Pt ca dai cu o mana si iei cu cinci.Si atunci dai degeaba.
Vechi 12.05.2015, 12:41:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Serios mai oaie?

Cu ce te-am pagubit eu pe tine decat cu nitel orgoliu din care oricum ai, Domnul sa te miluiasca, gramada?

Iar pentru restul, e prilej de nitica 'osebire a duhurilor, ca pana nu zagandesti putin coaja, nu poti vedea ce se afla dedesupt.

Si daca vorbisi serios ceva mai sus (pentru smerenia fata fete ma refer, nu la mine ca eu nu tin la din astea) si eu imi cer iertare (ca sa ai pace) dar tot sper sa-ti dea de gandit si poate sa-ti fie de folos, daca pricepusi macar care a fost intentia.

Last edited by AlinB; 12.05.2015 at 12:51:45.
Subiect închis