![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Îmi răspunzi la întrebarea asta și îți răspund și eu care-i rolul Catedralei Mîntuirii Neamului. Citat:
Citat:
Citat:
Ce altă bucurie mai mare ? Ce altă dulceață mai mare ? Nu există altceva mai dulce, decât să știi că orice faci, faci pentru Hristos, și pentru oameni. Citat:
Până și scopul și înțelesul suferinței nemateriale, s-a transformat în lucru care ține de material. Prioritar pentru creștini, nu sunt banii, nici nu pot fi, ci mântuirea. De aceea, în Faptele Apostolilor, creștinii adunau toate averile lor la un loc, și apoi Apostolii împărțeau în mod egal tuturor, ce s-a adunat. Și așa biruiau orice stare de invidie materială a oricui. Citat:
Prin toți preoții, Hristos lucrează. În fiecare parohie. Încă de la Cincizecime. Renovarea Bisericii, fi sigură că se face doar la strictă nevoie, pictura nu se restaurează decât după 50 de ani sau chiar mai mult, că așa e tehnica frescelor. Dacă ai studia teologie, ai știi lucrurile astea. Încălzirea în pardoseală chiar nu costă mult. Și eu mi-am pus la bucătărie, care are 6 pe 5 metri, și m-a costat puțin peste 1000 de lei. Nu-i scump. Am căutat și am găsit. Iar pentru creștini, dacă se vorbesc cei din parohie, și sunt de acord cu proiectul și adună bani, ce e greșit în asta? Decât să te prindă reumatismul, stând în genunchi, mai ales persoanele în vârstă, mai bine un proiect folositor. Turma cea mică a lui Hristos, merită. Chiar merită. Citat:
Fiecare parohie e responsabilă cum își gestionează banii, și de obicei e pe placul credincioșilor, le face părintele ce își doresc. Și e bine așa. Din nou, n-ai studiat teologie, nici nu ești activă în viața parohială, ca să cunoști lucrurile astea, dar ataci Biserica lui Hristos, și smintești pe cei mai mici în credință. Ai mare grijă, că nu faci bine ce faci, Corina dragă. Draga mea, nu mi-ai greșit cu nimic, nu-ți fă griji. Fiecare gândește, vorbește și făptuiește, după cât iubește. Așa a fost dintotdeauna, așa va fi până la sfârșitul veacurilor.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 20.05.2015 at 23:52:49. |
|