![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Nu ai înțeles. Ți-am explicat mai sus, te rog să mai citești odată, fără ironii ieftine.
Iată acum legiuirile pe care tu (!) le vei pune înaintea oamenilor. Deci legiurile pe care Dumnezeu le-a vorbit cu Moise, fiindcă Moise i le-a cerut să fie date, iar Dumnezeu le-a aprobat și la însărcinat să le dea, că sunt rezultat final, aprobat de Dumnezeu. Te rog să mai citești odată postul anterior și să fi mai atent. Spor la mântuire.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 04.06.2015 at 00:17:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să vorbim despre ...apă. Ei bine, nu vrei să mergi tu într-un magazin și să numeri câte produse alternative la apă (apă, frate!, apă de la puț sau de la chiuvetă) sunt pe rafturi? Începând cu fanta și cola, trecînd prin sute de feluri de "sucuri" și terminînd cu zecile de feluri de vin făcut din pastilă. Și nici una nu e naturală, nu e băutură adevărată, nu e sfânta apă, ci e produs contrafăcut de om, doar-doar i-o mai satisface pohta de falsuri care să-i gâdile hachițele, nesfârșitele scorneli ale plictisului. Ei, așa e și cu Adevărul. Unul Este, și S-a revelat nouă, tuturor, în lucrarea Lui pământească și apoi, încă mai deplin, în Biserică. Dar oamenii au atâta nevoie de fals și de distracție dulcică încât au inventat mii de alternative. Boală veche, se pare. E drept că, pentru a avea un strop de apă curată, fără pastile, uneori trebuie să sapi zeci de metri la adâncime, deh!.... Dar alternativa comodă care e? Să lași cazmaua și târnăcopul (vezi echivalentele lor pentru viața de credință) și să aștepți... ploaia. Sau taraba ambulantă doritoare de leneși - buni clienți, nu? Și culmea e că pentru fraiereala asta băieții isteți îți mai iau și o grămadă de bani! Zilnic! Și te mai și intoxică! Urmînd ca, după zeci de ani de păcăleală, uneori, să te întorci prin forța împrejurării ciuruitelor mațe, tot la apa cea binecuvântată. Fie și pentru a stropi florile de pe mormânt. Dar unii nici măcar pe asta n-o mai fac! Last edited by Ioan_Cezar; 04.06.2015 at 14:09:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea este ca da, sunt de acord ca un adevar exista. Ce nu sunt de acord este ca cineva sa fie sigur ca l-a gasit el si nu altii. De aceea aleg sa raman la "nu stiu". "Nu stiu adevarul, nu stiu care apa este mai pura, Borsec sau Dorna." Last edited by abaaaabbbb63; 04.06.2015 at 14:23:48. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce te faci, când vine unul și spune că numai apa din puțul lui e veritabilă, că nu e contaminată cu nuștiu ce care se găsește în pământul unde ți-ai săpat tu puțul, sau că apa lui icsulescu nu e veritabilă, că icsluescu a săpat puțul în forma greșită, că găleata cu care scoate el apă e singura care nu contaminează, iar găleata ta e prea largă/adâncă/verde, și așa mai departe ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Creștinismul e cea mai autentică și vie explicație. E cea mai dulce învățătură, cea mai înaltă iubire, cea mai sensibilă blândețe, cea mai frumoasă morală, cea mai reală simțire, pentru ce se întâmplă după moarte și înainte de moarte în viața de zi cu zi.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 04.06.2015 at 16:49:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este foarte frumos ca tu crezi asta din inima. Dar cred ca nu te astepti ca acest lucru sa fie considerat obiectiv, nu? Eliade, de fiecare data cand vorbea furmos despre ortodoxie, nu o facea in raport cu alte religii, si intotdeauna avea grija sa puna "cred" sau "credem" la inceputul propozitiilor. Eliade nu a facut nici o propaganda impotriva unei alte religii. Last edited by abaaaabbbb63; 04.06.2015 at 16:56:41. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din punctul de vedere al analizelor și comparațiilor religiilor, învățăturilor religiilor, practicilor fiecăruia, creștinismul va ieși obiectiv, net superior tuturor celorlalte religii care există sau care au existat vreodată pe pământ. Dar asta e valabil, numai pentru cine vrea să facă studii aprofundate, analizele fiecărei credințe, învățăturile lor. Trebuie să ai timp, răbdare, și un pic de tărtăcuță în cap. Majoritatea oamenilor nu fac aceste analize și comparații, se complac să rămână în religia în care s-a născut, fără să studieze, să analizeze să compare religia lui cu a celorlalți oameni. E alegerea lor, dar eu am studiat, comparat, analizat, citit mult din fiecare, și m-am oprit la creștinism, cu adevărat. Apoi am disecat și fiecare "confesiune" creștină de-a firu-n păr, și mi-a ieșit Ortodoxia. Da, Eliade a fost neutru, am spus, a fost imparțial și nepărtinitor. Și a vorbit frumos despre creștinism în general și despre Ortodoxie în particular, și a spus că Ortodoxia i se pare și lui că e cea mai autentică învățătură creștină. Și m-am mirat, cum de Dumnezeu m-a pus chiar în Dreapta Credință ? De ce ? Fiindcă nu alegi unde te naști, ce părinți ai, în ce țară ești, în ce regim politic, în ce timp, la ce părinți. Vi pur și simplu. Trimis de Dumnezeu. Paul Evdochimov, spunea că Dumnezeu Tatăl, are un dialog tainic, cu fiecare suflet, când îl creează, și îl întreabă la un nivel inconștient, dacă vrea să se nască. Și dacă sufletul spune da, îl pune în pântecul unei mame, dacă spune că nu vrea, îl lasă să mai aștepte. Și când trimite câte unul, creează altul în locul lui. Asta ca o paranteză. Deci Ortodoxia, e cea mai de bun simț dintre toate "confesiunile creștine", cea mai vie, o simți că e adevărată și atât. Cu cât o studiezi mai mult, și citești și simți slujbele, cu atât mai tare de îndrăgostești de Ortodoxie, și oricâte păcate vezi apoi, le ierți toate parcă spontan, e inexplicabil.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 04.06.2015 at 17:05:07. |
|
||||
|
||||
![]()
Ia spune-ne, Emiliane, cât ai citit tu, de exemplu, din taoism ?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și dacă spui că toate confesiunile creștine sunt bune și adevărate, nu ar mai exista erezii, dogmatică, Biserică. Fiecare ar crede ce vrea. Nu mai au rost Sfintele Sinoade Ecumenice, învățăturile Sfinților Părinți, Sfintele Canoane, ce mai... nu mai are rost Biblia și deci creștinismul. Vezi ce periculoasă e erezia ecumenismului ? Nu degeaba o numesc părintele Dumitru Stăniloaie, pan-erezia ereziilor. Și Sfântul Iustin Popovici și alții. Nu e vorba că doar apa dintrun puț e bună sau rea, față de alte puțuri. Nu așa înțelegi diferențele. Ci spunem: doar Ortodoxia are tehnica și capacitatea de a fora fântâni, și a scoate apă din puț. Restul religiilor și restul confesiunilor, nu pot face decât o gropiță și să aștepte ploaia, cum spunea fratele Ioan mai sus. Dar Ortodoxia, forează puțuri multe și dă apă oamenilor. Fiecare Biserică a lui Hristos, Ortodoxă, e un puț forat, care dă din belșug apa vie a lui Hristos, tuturpr celor care doresc să bea. Acea apă veritabilă la oricine, care doar Ortodoxia o poate scoate și o poate da oamenilor.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|