Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.06.2015, 16:40:35
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Frate Mihai, nu vreau să fac pe înțeleptul cu tine. Nici să îți torn credință în cap cu polonicu, nu pot și nu vreau. Hristos și Sfinții, Biserica, nu face asta. Cei ce vor crede, se vor mântui. Ceilalți, nu.

Dacă nu crezi că din exemplele de mai sus, și din exemplele ce le vei mai descoperi când vei citit cartea enunțată, nu reiese că fratele cel mare, este frate cu diavolul, cu păgânii și cu ateii, dar în special cu ereticii, că mai ales despre ei e vorba, că ei și fratele cel mare, sunt cei care sunt acasă, dar nu sunt acasă, în același timp, atunci, eu nu te mai pot ajuta cu efectiv nimic altceva, decât cu nevrednica mea rugăciune.

Te rog să mă ierți dacă te-am smintit, dar îți mărturisesc din inimă, că îți vreau numai binele, nu urmăresc nici un scop, decât mântuirea noastră a tuturor, să o înțelegem, să o dorim și să o dobândim. Îți doresc să te ierte Dumnezeu și să-ți ajute să ieși din neputințele minții și inimii tale, spre mântuire.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 09.06.2015 at 16:53:53.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2015, 16:55:45
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul

Dacă nu crezi că din exemplele de mai sus, și din exemplele ce le vei mai descoperi când vei citit cartea enunțată, nu reiese că fratele cel mare, este frate cu diavolul, cu păgânii și cu ateii, dar în special cu ereticii,
Cum să cred, când în niciunul din exemple nu se face această alăturare, și în niciuna din tălmăcirile pericopei evanghelice fratele cel mare nu este identificat cu diavolii sau păgânii ?

Sunt numai invențiile tale. Spune așa, și n-o să fie supărare; fiecare are dreptul la propriile opinii; dar nu mai încerca să-ți vinzi invențiile drept învățătură ortodoxă.

Ia uite aici un fragment din talmăcirea Părintelui Cleopa:

Parintele care avea doi fii este Tatal nostru cel ceresc. Fiul mai mare simbolizeaza pe crestinii buni si ascultatori de Dumnezeu, iar fiul mai mic, pe crestinii rai si neascultatori, asemenea lui.

Din ceata crestinilor ascultatori fac parte toti fiii Bisericii lui Hristos care împlinesc cu sfintenie poruncile Lui. Acestia merg regulat la slujbele Bisericii, se roaga ziua si noaptea, asculta de Dumnezeu si de pastorii rînduiti, nasc si cresc copii în frica Domnului, se spovedesc si se împartasesc cu Sfintele Taine regulat, duc viata smerita si fac milostenie la cei saraci. Toate le fac cu bucurie, cu binecuvîntare si cu rugaciune. De aceea Dumnezeu le ajuta în toate.

Ia uite un fragment din tălmăcirea Sf. Nicolae Velimirovici:

Prin "doi fii" se mai intelege firea dubla care se afla in fiecare om. O fire care inseteaza dupa Dumnezeu si alta care este aplecata spre pacat. O fire indeamna omul sa vietuiasca dupa poruncile lui Dumnezeu, dupa omul cel launtric, dupa cum spune Apostolul, si cealalta este dupa legea trupului (Romani 7:22-23).

Și uite un alt fragment din tălmăcirea Sf. Nicolae Velimirovici:

"Si au inceput sa se veseleasca. Auzind toate cate se intamplasera, fratele mai mare s-a maniat si i-a spus tatalui sau: “Iata, de atatia ani iti slujesc si niciodata n-am calcat porunca ta. Si mie niciodata nu mi-ai dat ied, ca sa ma veselesc cu prietenii mei. Dar cand a venit acest fiu al tau, care ti-a mancat averea cu desfranatele, ai junghiat pentru el vitelul cel ingrasat."

"Fiule", i-a spus tatal, "tu totdeauna esti cu mine si toate ale mele ale tale sunt. Trebuia sa ne veselim si sa ne bucuram, caci fratele tau acesta mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat."

Astfel, Dumnezeu linisteste pe omul cel drept, amintindu-i de bunatatile cele multe, pe care el le stapaneste si le imparte impreuna cu El. Toate ale Mele ale tale sunt. Odata cu intoarcerea fratelui tau celui pocait, partea ta nu se imputineaza, ci bucuria ta va trebui sa fie sporita, "caci fratele tau acesta mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat."

Last edited by GMihai; 09.06.2015 at 17:08:21.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2015, 17:20:33
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Foarte frumoase exemplele citate de tine de la Sfinți. Frumoase și reale. Dar ai cam ales ce îți place ție. Dar nu te condamn, fiindcă vrei să crezi că și ereziile sunt bune.

Și eu am spus același lucru, dar cu alte cuvinte. Hristos iubește pe toți oamenii. Dumnezeu iubește și pe demoni. În om, se dă acea luptă între cele două firi. În orice creatură a lui Dumnezeu, mai ales cunoscând binele și lipsa binelui, răul, deci inclusiv și în fratele cel mare și cel mic. Fratele cel mic, încă decând "și-a venit în fire" și pleca din țara aceea, de la roșcovele porcilor, era acasă ajuns. Și fratele cel mare, era acasă, dar mintea, sufletul, inima, la el, toate erau departe, în patimi și materialism. Lui îi ședea gândul la iedul pe care vroia să-l mpnânce cu prietenii lui, nu la întoarcerea fratelui său. Așa sunt și demonii, așa sunt și păgânii, atei și mai ales ereticii. Forte frumoasă tâlcuirea Sfântului Nicolae Velimirovici. Exact ce spune și Sfântul Apostol Pavel, că simte că se dă o luptă în el, între voia trupului și voia duhului.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 09.06.2015 at 17:26:23.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2015, 17:26:24
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Și eu am spus același lucru, dar cu alte cuvinte.
Ăaa.... Tu ai spus că fratele cel mare este dracul, Sf. Nicolae Velimirovici a spus că fratele cel mare este omul cel drept.

Tu ai spus că fratele cel mare este păgânul și ereticul, Părintele Cleopa a spus că fratele cel mare este creștinul cel bun și ascultător de Dumnezeu.

În concluzie, nu ai spus același lucru. Ai tălmăcit exact pe dos.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2015, 17:28:19
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu :) Sfântul Nicolae Velimirovici nu a spus că fratele cel mare este omul drept, ai uitat deja așa repede ce ai scris? Mergi și mai citește odată. Of, greu să vezi limpede când ești orbit de înșelare...

Dar, hai, uite, te ajut eu:

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Ia uite un fragment din tălmăcirea Sf. Nicolae Velimirovici:

Prin "doi fii" se mai intelege firea dubla care se afla in fiecare om. O fire care inseteaza dupa Dumnezeu si alta care este aplecata spre pacat. O fire indeamna omul sa vietuiasca dupa poruncile lui Dumnezeu, dupa omul cel launtric, dupa cum spune Apostolul, si cealalta este dupa legea trupului (Romani 7:22-23).

Astfel, Dumnezeu linisteste pe omul cel drept, amintindu-i de bunatatile cele multe, pe care el le stapaneste si le imparte impreuna cu El. Toate ale Mele ale tale sunt. Odata cu intoarcerea fratelui tau celui pocait, partea ta nu se imputineaza, ci bucuria ta va trebui sa fie sporita, "caci fratele tau acesta mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat."[/i]
Iar eu n-am spus că fratele cel mare este dracu, ci frate cu dracu, în atitudine, în simțiri, în voință, în practică. La fel fratele cel mare este frate în atitudine, simțiri, voință, cu păgânii, ateii și mai ales ereticii. Eretici care ei cred că sunt acasă, dar defapt sunt foarte departe de casă, asemenea fratelui celui mare, și asemenea celor două firi din om, care se luptă, duhovnicescul și trupescul, cum spunea Sfântul Nicolae Velimirovici și Sfântul Apostol Pavel.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 09.06.2015 at 17:41:30.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2015, 17:46:28
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Iar eu n-am spus că fratele cel mare este dracu, ci frate cu dracu, în atitudine, în simțiri, în voință, în practică.
E incredibil cum poți să minți despre ceea ce tot tu ai scris cu o pagină mai sus:

Citat:
Categoria "fraților mari": aici intră toată creația căzută: demoni, eretici, păgâni,
În fine, cred că este clar pentru toți cititorii cam care îți este nivelul de cultură teologică. Cu cât insiști mai mult, cu atât te afunzi mai mult în ridicol.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2015, 17:53:59
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu frate Mihai, nu am mințit și nu mă afund în niciun ridicol.

Am vorbit, de categoria fratelui mai mare, nu de fratele mai mare. Am vorbit de atitudini diferite, de voințe, de gândiri, de diferența între bine și rău, între erezie și Adevăr, diferența între creștini și toți ceilalți, în făptuirea lor, a tuturor, de zi cu zi, în complexitatea vieții fiecăruia, unii spre mântuire, iar alții, nu.

Dar frăția ta, n-ai fost atent, ai văzut doar ce-ai vrut tu să vezi.

Așa sunt toți ereticii, dar tot îi iubesc, și mă silesc să-i ajut și să le arăt minciuna și înșelarea, fiindcă știu că ei, altfel, nu se vor mântui, decât lepădând erezia. Și mă doare să știu că nu se vor mântui în erezie. Dar mă supun Cuvântului lui Dumnezeu.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 09.06.2015 at 18:13:29.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare