![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, treaba se poate reformula, intelegem simbolistica luminii, trebuie pastrata, dar de ce sa afumam biserica ca in urma cu 100 ani? Intelegem si treaba cu lumanarile aprinse afara, in locul special amenajat si aprobat PSI, ca mai adunam indirect niste banuti si din asta, chit ca valoarea duhovniceasca a gestului e spre zero sau tinda sa inlocuiasca altele autentice. Dar in biserica, e altceva, atunci nu existau alternative, mergea si treaba cu jertfa, ca uleiul nu era pe toate drumurile si nici nu costa 3 legaturi de patrunjel litrul, la fel si ceara, ca era ceara si nu parafina care costa 3kg de mere per kg, dar acum care mai e rostul sa ne jucam cu focul in biserica?
|
|||
|
|||
![]()
Chiar nici un rost (pentru unul care apelează numai la logică), hai să-i dăm cu becuri și luminițe dacă tot sunt ieftine becurile și curentul. :))
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aha! Deci asa arata o talanga postmodernista! De nu mi-ai fi indicat, nu-s sigura ca as fi dibuit s-o recunosc. Dar nu conteaza, nu? Poate fi orice, pentru oricine. Ceva din categoria butadei - cutitul asta, de-ar avea maner, nimeni n-ar observa ca-i lipseste lama. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=2WwI...w&spfreload=10
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 14.06.2015 at 16:23:57. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma retrag din discutie.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 14.06.2015 at 22:05:04. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/biseric...ore-67821.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ține de reprezentarea noastră colectivă (nu m-aș hazarda să spun că de imaginarul colectiv, nu cred asta), căreia majoritatea oamenilor îi plătesc un tribut imagistic...:) Ce ne facem însă, că isteții de la Descopery au prezentat acu vreun an o cercetare migăloasă și bine argumentată a unui constructor de case american, parcă, unul cu echipă de arhitecți și designeri după el, care a scotocit prin toate culturile străvechi ale Pământului și pe la numeroase triburi - în căutarea imaginii "adevărate", "reale" a Arcăi lui Noe. Ei bine, Arca arăta, potrivit concluziilor cercetătorilor hiper(ultra, post etc.)moderni, ca o .... coajă de alună! Avea forma unei jumătăți de sfere, pur și simplu. Precum au găsit băieții aceia pe undeva prin insulele Pacificului la un trib inocent, zâmbăreț... Deci nici urmă de corabie, în forma pe care o știm noi din filmele cu pirați... |
|
|||
|
|||
![]()
Același arhitect care a conceput "talanga deșteptării neamului", are și o propunere pentru conceptul de capelă pentru privegherea celor adormiți.
![]() ![]() ![]() ![]()
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 14.06.2015 at 21:41:46. |
|
|||
|
|||
![]()
.......:)))
* Și totuși, de ce n-ar merge și talanga?, zău așa... De ce nu? Poate pentru că ar reduce la o dimensiune menirea unei biserici? Dar e dimensiune esențială! Și totuși... Nu știu de ce nu îmi pot închipui o biserică decât așa cum sunt mai toate bisericile noastre, ca un organism complet fiecare. În fine... * Problema care mă necăjește pe mine e legată, de la început, de locul ales - în vecinătatea monstruozității aceleia care se vede în fundalul imaginii postate de Mihai. Nu pot să sufăr Căsoiul poporului. Nu pot și pace. Îmi pare o nulitate totală, un pietroi trântit de mințile unor alte pietroaie, pline de nesimțire și prostie. O urâțenie uriașă așezată în mijlocul altor urâțenii care au sfârtecat Bucureștiul de-a lungul câtorva decenii de "avânt luminos". Cum să pui Catedrala Neamului lângă monstruozitatea aia megalomană? Sau poate are loc un concurs național trans-epoci pe tema megalomaniei, a lipsei de gust, a prostiei? Revoltător. Urât. Ce treabă are megalomania pompoasă și triumfalistă cu duhul creștinesc, umil și discret...? Acela e staul pentru oițe? Mai degrabă depozit planetar pentru cizmele lustruite ale mărșăluitorilor însetați de glorie și de sânge, prin istorie... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-adevar, alaturarea e frapanta, plus un soi de asimetrie. De banii aruncati cu care se puteau ridica mii de biserici in toata tara pentru sute de mii de credinciosi, am mai vorbit si cu alta ocazie. O fi vreo logica pozitiva ascunsa? Cine stie, in orice caz n-am vazut-o argumentata solid pe nicaieri.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Recaderea de dupa | fallen | Impartasania (Taina Euharistiei) | 17 | 12.05.2012 20:57:32 |
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 8 | 27.06.2011 23:03:13 |
Ce ramane dupa noi? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 22.09.2008 19:27:45 |
Dupa 20 de ani. | Ioan_Ciobota | Generalitati | 10 | 22.08.2008 11:33:25 |
|