Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.06.2015, 17:00:07
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

-ai dreptate dar pe de alta parte patriarhul Daniel raspandeste erezia ecumenista si saptamana de rugaciune in comun cu ereticii
-nu se vrea iesirea BOR din consiliul mondial al bisericilor (ereziilor)
-sunt preocupati mai mult de lumea materiala,sa cladeasca ...umbla in masini de zeci de mii de euro,iau cer de la preoti bani pt hirotonire...deci o gramada de nereguli
-si atunci e normal ca poporul sa se duca la oameni cu viata duhovniceasca ,cu har
-cel mai bine este sa tinem cont de sfinti si invatatura lor,de sinoadele ecumenice...de fapt si membrii sinodului de azi trebuie sa pastreze si ei dreapta credinta

Sfintul Ioan Gura de Aur (+ 407)
“Daca cineva contraface macar o mica parte a chipului regelui pe moneda regala, in felul acesta o falsifica; la fel si in credinta cea adevarata, acel care va schimba chiar cit de putin in ea, o vatama pe toata. Caci daca, pe de o parte, dogma este rastalmacita, si inger de ar fi, sa nu-l credeti. Nimic nu foloseste viata virtuoasa, daca credinta nu este sanatoasa.”

Daca episcopul sau clericul este viclean in chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si inger din cer de-ar fi. Cel care doreste mintuire personala, cel care vrea sa fie un adevarat fiu al Bisericii Ortodoxe, acela cauta la corabia lui Noe scapare de potop. Cel care are teama de trasnetul strasnic al anatemei, care omoara sufletul si trupul, acela sa ia asupra-i dulcele jug al dogmelor Bisericii lui Hristos, sa-si imblinzeasca indaratnicia cugetului sau, cu ajutorul legilor bisericesti si sa se supuna in toate maicii sale – Biserica… ”

Sfintul Teodor Studitul (+826)
“Atunci cind Credinta e primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere. Daca e vorba de Credinta, nimeni nu are dreptul sa zica: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cirmuitor? Nici acesta nu doreste sa aiba vreun amestec. Sau un sarac care de-abia isi cistiga existenta? … Nu am nici cadere, nici vreun interes in chestiunea asta. Daca voi veti tacea si veti ramine nepasatori, atunci pietrele vor striga, iar tu ramii tacut si dezinteresat?”
Sinodul nu este aceasta: sa se intruneasca simplu ierarhi si preoti, chiar daca ar fi multi; ci sa se intruneasca in numele Domnului, spre pace si spre pazirea canoanelor… si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stapinirea de a incalca canoanele, fara numai sa le aplice si sa se alature celor predanisite, si sa urmeze pe Sfintii Parinti cei dinaintea noastra… Sf. Ioan Gura de Aur a spus deschis ca dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati in comuniune cu ei.”
“Avem porunca de la insusi Apostolul Pavel ca, atunci cind cineva invata ori ne sileste sa facem orice alt lucru decit am primit si decit este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeaza a fi osindit, ca nefacind parte din clerul sfintit. Nici un sfint nu a incalcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfint, daca ar fi calcat-o.”
Si chiar daca am fi pacatosi in multe, totusi suntem ortodocsi si madulare ale Bisericii Universale, indepartindu-ne de orice erezie si urmind oricarui Sinod recunoscut ca ecumenic sau local. Si nu numai acestora, ci si hotaririlor pe care le-au luat si le-au propovaduit Sinoadele. Nici nu este ortodox desavirsit, ci pe jumatate, cel care crede ca are dreapta credinta, dar nu se alatura dumnezeiestilor Canoane.”
Vechi 28.06.2015, 17:11:33
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Nu exista preoti cu har si preoti fara har. Toti preotii au har, fiindca harul e dar de la Dumnezeu, nu le apartine lor. Toate bisericile ortodoxe au har. Asta e invatatura ortodoxa pe care a amintit-o undeva si Dragos, daca nu ma insel.
Chestia asta ca ma duc numai la duhovnicul cutare ca ala are har, e o ratacire.
Si cel mai umil preot dintr-o parohie de tara are tot atata har cat Arsenie Boca, Iustin Parvu sau Arsenie Papacioc, cu conditia sa pastreze dogmele credintei.
Iar asta cu marii duhovnici e o chestie pur subiectiva fiindca cei pe care gloata ii considera mari s-ar putea ca la Dumnezeu sa nu fie asa de mari. Asta imi spunea mereu parintele Adrian Fageteanu, el insusi considerat mare duhovnic. Dar dansul era total impotriva acestui mod de abordare.
Vechi 28.06.2015, 17:39:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Asta imi spunea mereu parintele Adrian Fageteanu, el insusi considerat mare duhovnic. Dar dansul era total impotriva acestui mod de abordare.
Toți părinții așezați fug de acest mod de abordare. Părintele Arsenie avea o vorbă "Niciodată să nu confunzi cioata cu Stăpânul". Acest cuvânt îl adresa celor care alunecau într-o evlavie exagerată, sfinția sa considerându-se cioată. Omenilor care veneau să-i mulțumească pentru ajutorul primit în diferite necazuri, părintele le spunea să-I mulțumească Lui Dumnezeu și nu lui. Apropiaților le spunea să-l vorbeacă de rău, iar pe cei care îl vorbeau de bine îi mustra.
Vechi 28.06.2015, 17:43:52
Banned

Implicit

-tu nu vezi ca la nici un sfant canonizat nu exista aceasta ratacire,aceasta dezbinare,unii pt unii impotriva?
-numai la p Boca se intampla asta
-de ce oare? pt ca nu e sfant
-tu nu tii cont de nimic din ceea ce a zis p Anitulesei,p Papacioc si altii ?

Last edited by cristirg; 28.06.2015 at 17:48:16.
Vechi 28.06.2015, 18:25:41
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Infinit mai multa liniște eu găsesc la mormântul părintelui Adrian Fageteanu, despre care s-a și amintit. Este atât de simplu, de modest, de smerit... precum era și sfinția sa!
Vechi 28.06.2015, 18:57:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Infinit mai multa liniște eu găsesc la mormântul părintelui Adrian Fageteanu, despre care s-a și amintit. Este atât de simplu, de modest, de smerit... precum era și sfinția sa!
Dacă pe tine acest loc te odihnește, ce te oprește să-ți cauți în continuare liniștea la mormântul părintelui Adrian Fageteanu? Cine îți cere să mergi la Prislop, dacă acolo e isterie și multă agitație? Respectă alegerea celorlalți așa cum este respectată alegerea ta.

Unii găsesc liniște la momântul părintelui Paisie Olaru, alții la mormântul părintelui Cleopa, alții la mormântul părinteleui Arsenie Papacioc, alții la mormântul părintelui Iustin Pârvu, alții la mormântul părintelui Adrian Fagețeanu, alții la mormântul părintelui Teofil Pârăian, alții la mormântul părintelui Arsenie Boca, alții la mormântul părintelui Lavrentie Sovre ș.a.m.d...iar alții găsesc liniște la mormintele tuturor acestor părinți. Eu am găsit liniște la toți acești părinți (mai puțin la părintele Adrian Fagețeanu- pentru că nu am fost, deși am fost la Lainici - frumos loc și binecuvântat), dar nu m-am dus cu gândul de simți ceva sau a primi vreo minune, ci pentru pentru a mă ruga și pentru a mă reculege.
Vechi 28.06.2015, 19:40:53
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Dacă pe tine acest loc te odihnește, ce te oprește să-ți cauți în continuare liniștea la mormântul părintelui Adrian Fageteanu? Cine îți cere să mergi la Prislop, dacă acolo e isterie și multă agitație? Respectă alegerea celorlalți așa cum este respectată alegerea ta.
Ieri tocmai citeam despre o decizie a celor indrituiti din SUA, in privinta homosexualilor. E tare ciudat cum omul se ascunde sub umbrela ipocriziei. Iarta-ma, Ovidiu, dar esti deplasat in gandire. Cu alte cuvinte ce-mi pasa ce fac homosexualii si ce legi privilegiate primesc. Eu daca nu-i agreez, ce amestec pot avea? Linistea adevarata este acea ortodoxie unde nu se strecoara nici idolatria, nici ratacirea, nici interesul de grup. Haidem sa fim corecti in fata lui Dumnezeu!!!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 28.06.2015 at 19:58:34.
Vechi 28.06.2015, 18:32:22
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-tu nu vezi ca la nici un sfant canonizat nu exista aceasta ratacire,aceasta dezbinare,unii pt unii impotriva?
-numai la p Boca se intampla asta
Serios? S-a amintit chiar de părintele Porfirie pe acest topic. Tu vezi numai ce vrei.
Aceste lucruri s-au întâmplat și în jurul Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Existau trei tabere, fiecare cu sfântul ei considerat cel mai însemnat față de ceilalți doi. Această neînțelegere fiind păgubitoare Biserica a hotărât să-i cinstescă în aceeași zi pentru stinge acest coflict.

Citat:
-de ce oare? pt ca nu e sfant
Aha, tu fiind vocea Bisericii. Păi, frate, tu ăla cu canoanele în mână ești pe lângă din moment ce nu lași Biserica să se pronunțe în privința sfințeniei părintelui. Nimeni nu ți l-a băgat pe gât pe părintele Arsenie, nimeni nu te obligă să îl cinstești, dar văd că tu ți-ai luat deja dreptul în stabilirea sfințeniei, ba mai mult să denigrezi.

Citat:
-tu nu tii cont de nimic din ceea ce a zis p Anitulesei,p Papacioc si altii ?
Tu ții cont de ce spun atâția duhovnici care l-au cunoscut? :)))
Ai avut bunăvoința să asculți acele înregistrări?

Cum să țin cont de niște erori, de niște minciuni, de niște interpretări înguste? Apoi cum să țin de părerea unuia care nici nu l-a cunoscut pe părintele. Rupe idei din context și dă cu parul. Vei să mă apuc să rup idei din context și să găsesc greșeli? Fii sigur că e foarte ușor, dar nu am să o fac. Ar însemna să să fac voia celui viclean. Apoi modul cum pune problema părintele Anițulesei pe mine mă lasă rece.
Despre părintele Arsenie Papacioc cum să îndrăznesc să spun ceva? Dar asta nu înseamnă că nu există posibilitatea să fi înțeles greșit lucrurile, dacă le-a înțeles, că eu nu am certitudinea că ar fi spus așa ceva.
Vechi 28.06.2015, 18:43:48
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Aceste lucruri s-au întâmplat și în jurul Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Existau trei tabere, fiecare cu sfântul ei considerat cel mai însemnat față de ceilalți doi. Această neînțelegere fiind păgubitoare Biserica a hotărât să-i cinstescă în aceeași zi pentru stinge acest coflict.

Asta ce legătură are? Da, dezbinarea de atunci din popor vizavi la cei trei era cu privire la care dintre ei este mai mare, nu care dintre ei este sau nu este sfant
Vechi 28.06.2015, 18:57:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Asta ce legătură are? Da, dezbinarea de atunci din popor vizavi la cei trei era cu privire la care dintre ei este mai mare, nu care dintre ei este sau nu este sfant
-da corect,deci ei au pastrat dreapta credinta ortodoxa, nu au pictat eretici in Biserica,nu au fost in inselare si normal ca sunt sfinti
-dar Ovidiu interpreteaza cum vrea el,mai il si compara pe ratacitul de Boca, cu niste sfinti mari canonizati
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca Carmen FUNIERU Biserica Ortodoxa Romana 141 20.01.2014 16:22:05
PR. ARSENIE BOCA cristina83 Mari Duhovnici si predicile lor 70 17.01.2013 14:14:43
7 intamplari cu Arsenie Boca florisca Generalitati 13 31.08.2010 20:40:31