Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.06.2015, 17:43:52
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

-tu nu vezi ca la nici un sfant canonizat nu exista aceasta ratacire,aceasta dezbinare,unii pt unii impotriva?
-numai la p Boca se intampla asta
-de ce oare? pt ca nu e sfant
-tu nu tii cont de nimic din ceea ce a zis p Anitulesei,p Papacioc si altii ?

Last edited by cristirg; 28.06.2015 at 17:48:16.
Vechi 28.06.2015, 18:25:41
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Infinit mai multa liniște eu găsesc la mormântul părintelui Adrian Fageteanu, despre care s-a și amintit. Este atât de simplu, de modest, de smerit... precum era și sfinția sa!
Vechi 28.06.2015, 18:57:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Infinit mai multa liniște eu găsesc la mormântul părintelui Adrian Fageteanu, despre care s-a și amintit. Este atât de simplu, de modest, de smerit... precum era și sfinția sa!
Dacă pe tine acest loc te odihnește, ce te oprește să-ți cauți în continuare liniștea la mormântul părintelui Adrian Fageteanu? Cine îți cere să mergi la Prislop, dacă acolo e isterie și multă agitație? Respectă alegerea celorlalți așa cum este respectată alegerea ta.

Unii găsesc liniște la momântul părintelui Paisie Olaru, alții la mormântul părintelui Cleopa, alții la mormântul părinteleui Arsenie Papacioc, alții la mormântul părintelui Iustin Pârvu, alții la mormântul părintelui Adrian Fagețeanu, alții la mormântul părintelui Teofil Pârăian, alții la mormântul părintelui Arsenie Boca, alții la mormântul părintelui Lavrentie Sovre ș.a.m.d...iar alții găsesc liniște la mormintele tuturor acestor părinți. Eu am găsit liniște la toți acești părinți (mai puțin la părintele Adrian Fagețeanu- pentru că nu am fost, deși am fost la Lainici - frumos loc și binecuvântat), dar nu m-am dus cu gândul de simți ceva sau a primi vreo minune, ci pentru pentru a mă ruga și pentru a mă reculege.
Vechi 28.06.2015, 19:40:53
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Dacă pe tine acest loc te odihnește, ce te oprește să-ți cauți în continuare liniștea la mormântul părintelui Adrian Fageteanu? Cine îți cere să mergi la Prislop, dacă acolo e isterie și multă agitație? Respectă alegerea celorlalți așa cum este respectată alegerea ta.
Ieri tocmai citeam despre o decizie a celor indrituiti din SUA, in privinta homosexualilor. E tare ciudat cum omul se ascunde sub umbrela ipocriziei. Iarta-ma, Ovidiu, dar esti deplasat in gandire. Cu alte cuvinte ce-mi pasa ce fac homosexualii si ce legi privilegiate primesc. Eu daca nu-i agreez, ce amestec pot avea? Linistea adevarata este acea ortodoxie unde nu se strecoara nici idolatria, nici ratacirea, nici interesul de grup. Haidem sa fim corecti in fata lui Dumnezeu!!!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 28.06.2015 at 19:58:34.
Vechi 28.06.2015, 20:14:04
ovidiu b.
Guest

Implicit

Iartă-mă, idee ruptă din context. :)
Citește tot mesajul...sunt oameni care își găsesc liniștea la Prislop! De ce să nu-i respect alegerea. Că eu mă odihnesc de zeci de ori mai bine la Lainici...nu constituie un etolon.

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Linistea adevarata este acea ortodoxie unde nu se strecoara nici idolatria, nici ratacirea, nici interesul de grup. Haidem sa fim corecti in fata lui Dumnezeu!!!
Idiolatria e mai evidentă la Prislop pentru că afluxul de oameni este foarte mare, vin fff mulți nepracticanți ....și din această cauză vezi și auzi atâtea. Dar nu aceștia sunt problema, căci la aceștia imediat le sezizi stângăcia...idiloatria vine tot din rândul "evlavioșilor" needucați. Cum spunea și Iuliu: Grozaviile care se intampla la Prislop nu s-ar intampla daca oamenii ar fi educati la locurile lor de bastina sa nu mai caute minunile cu orice pret.

Last edited by ovidiu b.; 28.06.2015 at 20:26:45.
Vechi 28.06.2015, 21:58:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Cum spunea și Iuliu: Grozaviile care se intampla la Prislop nu s-ar intampla daca oamenii ar fi educati la locurile lor de bastina sa nu mai caute minunile cu orice pret.
Sau poti sa o iei si altfel: un astfel de fenomen, tocmai prin natura lui, atrage tocmai pe cei needucati la locurile lor de bastina.
Si asta nu pentru ca nu ar avea cine sa-i educe, pur si simplu nu prea sunt dusi pe la biserica.
Si la propriu si la figurat.

Si e indoielnic faptul ca fenomenul le va oferi educatia de care au nevoie, poate chiar dimpotriva.

Last edited by AlinB; 28.06.2015 at 22:00:39.
Vechi 28.06.2015, 22:12:53
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si e indoielnic faptul ca fenomenul le va oferi educatia de care au nevoie, poate chiar dimpotriva.
Și totuși se poate: - Părintele Ciprian Negreanu: https://www.youtube.com/watch?v=Wb6UWEhwJ3g&t=0m47s
Vechi 28.06.2015, 20:21:45
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Linistea adevarata este acea ortodoxie unde nu se strecoara nici idolatria, nici ratacirea, nici interesul de grup. Haidem sa fim corecti in fata lui Dumnezeu!!!
"Rolul mare pe care l-a avut Părintele Arsenie Boca, ca trimis al lui Dumnezeu, este tocmai această mare lucrare de o deosebită adâncime duhovnicească pe care el a lăsat-o, iar noi, ca urmași ai lui, trebuie să ne hrănim dintr-însa și să ne ostenim cu toată râvna să o ducem mai departe ca binecuvântare pentru nepoții și strănepoții noștri. Aceasta a fost și este misiunea părintelui Arsenie Boca, și el nu e mic înaintea lui Dumnezeu; de aceea îl laudă credincioșii în biserici, la mormântul lui și în casele lor iar temelia credinței este în acești închinători binecredincioși.
Știut este de toți că vrăjmașul urlă la mormântul părintelui. Vrăjmași au fost dintotdeauna și vor exista cât timp va îngădui Dumnezeu să existe omenirea aceasta. Atât timp cât noi vom fi și vom rămâne în haina aceasta monahală vom avea și prieteni și neprieteni că așa a fost dintotdeauna, de la începutul veacurilor." (Părintele Arhimandrit Justin Pârvu)
Vechi 28.06.2015, 18:32:22
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-tu nu vezi ca la nici un sfant canonizat nu exista aceasta ratacire,aceasta dezbinare,unii pt unii impotriva?
-numai la p Boca se intampla asta
Serios? S-a amintit chiar de părintele Porfirie pe acest topic. Tu vezi numai ce vrei.
Aceste lucruri s-au întâmplat și în jurul Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Existau trei tabere, fiecare cu sfântul ei considerat cel mai însemnat față de ceilalți doi. Această neînțelegere fiind păgubitoare Biserica a hotărât să-i cinstescă în aceeași zi pentru stinge acest coflict.

Citat:
-de ce oare? pt ca nu e sfant
Aha, tu fiind vocea Bisericii. Păi, frate, tu ăla cu canoanele în mână ești pe lângă din moment ce nu lași Biserica să se pronunțe în privința sfințeniei părintelui. Nimeni nu ți l-a băgat pe gât pe părintele Arsenie, nimeni nu te obligă să îl cinstești, dar văd că tu ți-ai luat deja dreptul în stabilirea sfințeniei, ba mai mult să denigrezi.

Citat:
-tu nu tii cont de nimic din ceea ce a zis p Anitulesei,p Papacioc si altii ?
Tu ții cont de ce spun atâția duhovnici care l-au cunoscut? :)))
Ai avut bunăvoința să asculți acele înregistrări?

Cum să țin cont de niște erori, de niște minciuni, de niște interpretări înguste? Apoi cum să țin de părerea unuia care nici nu l-a cunoscut pe părintele. Rupe idei din context și dă cu parul. Vei să mă apuc să rup idei din context și să găsesc greșeli? Fii sigur că e foarte ușor, dar nu am să o fac. Ar însemna să să fac voia celui viclean. Apoi modul cum pune problema părintele Anițulesei pe mine mă lasă rece.
Despre părintele Arsenie Papacioc cum să îndrăznesc să spun ceva? Dar asta nu înseamnă că nu există posibilitatea să fi înțeles greșit lucrurile, dacă le-a înțeles, că eu nu am certitudinea că ar fi spus așa ceva.
Vechi 28.06.2015, 18:43:48
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
Aceste lucruri s-au întâmplat și în jurul Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Existau trei tabere, fiecare cu sfântul ei considerat cel mai însemnat față de ceilalți doi. Această neînțelegere fiind păgubitoare Biserica a hotărât să-i cinstescă în aceeași zi pentru stinge acest coflict.

Asta ce legătură are? Da, dezbinarea de atunci din popor vizavi la cei trei era cu privire la care dintre ei este mai mare, nu care dintre ei este sau nu este sfant
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca Carmen FUNIERU Biserica Ortodoxa Romana 141 20.01.2014 16:22:05
PR. ARSENIE BOCA cristina83 Mari Duhovnici si predicile lor 70 17.01.2013 14:14:43
7 intamplari cu Arsenie Boca florisca Generalitati 13 31.08.2010 20:40:31