Citat:
În prealabil postat de cristirg
-tu nu vezi ca la nici un sfant canonizat nu exista aceasta ratacire,aceasta dezbinare,unii pt unii impotriva?
-numai la p Boca se intampla asta
|
Serios? S-a amintit chiar de părintele Porfirie pe acest topic. Tu vezi numai ce vrei.
Aceste lucruri s-au întâmplat și în jurul Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Existau trei tabere, fiecare cu sfântul ei considerat cel mai însemnat față de ceilalți doi. Această neînțelegere fiind păgubitoare Biserica a hotărât să-i cinstescă în aceeași zi pentru stinge acest coflict.
Citat:
-de ce oare? pt ca nu e sfant
|
Aha, tu fiind vocea Bisericii. Păi, frate, tu ăla cu canoanele în mână ești pe lângă din moment ce nu lași Biserica să se pronunțe în privința sfințeniei părintelui. Nimeni nu ți l-a băgat pe gât pe părintele Arsenie, nimeni nu te obligă să îl cinstești, dar văd că tu ți-ai luat deja dreptul în stabilirea sfințeniei, ba mai mult să denigrezi.
Citat:
-tu nu tii cont de nimic din ceea ce a zis p Anitulesei,p Papacioc si altii ?
|
Tu ții cont de ce spun atâția duhovnici care l-au cunoscut? :)))
Ai avut bunăvoința să asculți acele înregistrări?
Cum să țin cont de niște erori, de niște minciuni, de niște interpretări înguste? Apoi cum să țin de părerea unuia care nici nu l-a cunoscut pe părintele. Rupe idei din context și dă cu parul. Vei să mă apuc să rup idei din context și să găsesc greșeli? Fii sigur că e foarte ușor, dar nu am să o fac. Ar însemna să să fac voia celui viclean. Apoi modul cum pune problema părintele Anițulesei pe mine mă lasă rece.
Despre părintele Arsenie Papacioc cum să îndrăznesc să spun ceva? Dar asta nu înseamnă că nu există posibilitatea să fi înțeles greșit lucrurile, dacă le-a înțeles, că eu nu am certitudinea că ar fi spus așa ceva.