![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Aia este ca preot, deci acum un o sa fiu caterisit din momento ce nu am inceput nici facultatea de Teologie. Daca toti preotii care fac rugaciune cu schismaticii sunt caterisiti atunci s-ar injumatati populatia preoteasca, atunci cum ramane cu preotii pe care ii mentioneaza dl. Mihnea?
Eu merg pentru ca imi aduce amintiri placute din copilaria mea petrecuta in Spania aceasta biserica, preotul este amabil, liturgia latina este foarte frumoasa si ambientul e linistit, eu simt ca mai bine decat sa stau acasa uitandu-ma la TV merg acolo care chiar e langa casa. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa imi intreb preotul duhovnic, el a zis ca atat timp cat nu iau sub nici o forma parte la sacramente pot merge, desi a zis ca as putea face un efort sa merg la o BO. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dl Mihnea sau alt preot de fatza cand Dumnezeu va zice: "STANGA" si ei se vor opune si va fi cum va dori Dumnezeu sau cum vor dorii altii? "Sa fie sluga mai mare ca Stapanul ?" Poate in alta imparatie, nu in Imparatia Domnului. Citat:
de sireturi cu Dumnezeu, in privinta faptului "daca ati partificipat de fapt la sacramente sau ai fost doar turist". Mai stiu pe doi care au facut acelasi lucru, insa motivul pt care se trageau de sirerturi cu Dumnezeu era "sarpele si marul".Si nu le-a fost bine. Adica au fost aruncati din Rai.Daca nu-si facea Hristos mila cu ei, si acum cerseau pe la usile Raiului. Vorba vine.De fapt erau in Iad. Dar cine stie.Poate tu si duhovnicul tau ve-ti fii primii care spargerti gheatza. Sa te certi cu Dumnezeu si sa ramana pe a ta.Ba sa ramaii in Rai.Efectiv l-ati "umili" pe diavol.L-ati face cel mai prost din curtea Universului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Iti trebuie mult curaj pentru un astfel de pariu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Citeste mult despre credinta ortodoxa pentru a sti exact daca intri sau nu intr-o biserica catolica, daca te casatoresti sau nu cu o catolica, daca treci sau nu la catolici etc. Ai datoria sa-ti cunoasti credinta ortodoxa. Traiesti departe de spatiul ortodox si aceeste intrebari trebuie sa te preocupe. Daca nu cauti mantuirea, atunci ce cauti de fapt? Exista carti ortodoxe pe internet, se pot citi. Exista posturi de radio si Tv ortodoxe. Vezi ce poti prinde. Cauta ca exista si biserici ortodoxe si acolo. Ai nevoie si de spovedanie, totusi.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/16diferente.htm http://www.credo.ro/catehism.php |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu m-a indrumat nimeni, n-am avut acces la informatii, nimeni nu mi-a zis nimic, am cautat dar n-am gasit..." |
|
|||
|
|||
![]()
A mai fost cineva pe forum care spunea ca nu e gresit sa mearga la slujbe la catolici, dupa ce a participat un timp s-a convertit la catolicism. Tot asa, era in strainatate, nu avea biserica ortodoxa aproape, preotul era de treaba, etc. De ce se spune sa nu se roage cu ereticii si schismaticii? Pentru ca ereziile si schismele sunt date de duhuri, iar acele duhuri ii influenteaza si pe cei ce adera sau au tangenta cu ele. Tu deja ai unele idei din ecumenism, n-o sa fie greu sa te influenteze cineva in acest spirit. Parca parintele Arsenie Papacioc ii spunea cuiva care voia sa se duca la Roma (sa studieze teologia, cred) ca si numai cand va vedea cladirile va fi inluentat de catolicism.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu din octombrie voi fi student la teologie ortodoxa pastorala si voi deveni preot cu ajutorul lui Dumnezeu, va asigur ca am discernamantul teologic necesar pentru a nu trece la nici un catolicism, pe langa ca aici in satul asta si in biserica asta am trait multi ani, si tot nu m-am convertit. Eu nu impartasesc atitudinea voastra "talibana" fata de catolicism, ci imi place slujba, litúrgica, organizarea si etc... Dar nici daca as vrea nu m-as putea converti la catolicism deoarece stiu ca credinta adevarata este ortodoxia si ca catolicismul este o deraiere.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si totusi:
In strainatate bisericile ortodoxe isi tin slujbele in lacasuri catolice sau evanghelice. Putine au lacasuri proprii (construite). In plus preotii sunt nevoiti sa aibe contact cu clerul local. Unii sunt chiar foarte mult sprijiniti de preoti catolici sau/si evanghelici. In strainatate ortodoxia nu exista singura si cu spatele la ceilalti. Nu poate. Trebuie sa se incadreze local si sa conlucreze. Si exista alta gandire. In tara este altceva... Si nu este adevarat ca te atrag la alte credinte. Depinde de taria omului.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by Wryetui; 03.08.2015 at 12:29:32. |
|