![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Si nu e vorba de casatorit, e vorba de adoptat un copil; nu e totuna deloc. Iti poti alege sotul, dar oricum ai da-o, nu-ti poti alege copilul (asta daca ai copilul tau); doar in adoptii se poate asa ceva pentru ca, omul, in general, vrea ca copilul ala sa nu fie asa si pe dincolo s a fie altfel etc. Mi e pare ok sa poti alege sexul si varsta copilului. OK. Dar mi se pare idiot sa iti alegi copilul dintr-un catalog, dupa culoarea ochilor, nationalitate si etnie, culoarea pielii, a parului etc. Nu esti la piata. Si cum poti stii din capul locului ca nu se poate trai cu un copil care nu e "copilul perfect, ideal" care l-ati dorit voi dpdv fizic, ci ca, poate e tigan (cu ei au majoritata o problema majora)? Cum poti sti tu asta, ca om? Cand nu sti daca poti trai alaturi de copilul natural, care e din "ingineria" gentica a familiei tale+a familiei sotului (familii pe care oricum nu le cunosti destul de profund sa stii ce elemente pot fi mostenite de copil si de la cine). Dar asta e oar pararea mea, cre tiu ca nu coincide cu a majoritatii. Am mai avut discutia asta si in real life si stiu cum e; stiu ce li se pare majoritatii ok. Citat:
Citat:
Dar sa nu crezi ca cei care nu isi stiu originile se simt straini unde sunt. Alea-s cazuri de copii care au perceput schimbarea de cultura/tara etc; si sunt cazuri destul de rare in viata reala. Sunt foarte multe site-uri (straine mai ales) si forumuri pe tema asta. Ai sa fii surpeinsa poate sa afli cati copii romani au fost adoptati de americani si canadieni; culmea, nu se simt straini acolo absolut deloc, chiar daca unii au fost saisi vizitele tara "biologica". Toul, zic eu, tine de felul cum va fi crescut acel copil in familia adoptiva si foarte mult, enorm chiar, conteaza dac copilul stie adevarul de la bun inceput sau nu. Eu imi sustin cauza si ii sfatuiesc pe parintii adoptivi sa le zica adevarul acestora inca de dinainte de a sti sa vorbeasca. O sa ii ajut enorm, iar socul e extrem de mic spre inexistent in cazul asta. Si asta nu o zic doar eu; ci e poate vedea in cazurile din jur (si nu ma refer aici doar la cazuri de la tv; undeoricum nu stim destule informatii). Poate am fost putin judgemental sau prea directa sau prea rea, nu neg asta, dar imi asum fiecare cuvintel pe care l-am zic, pentru ca tot ceea ce am zis e in concordanta cu principiile mele. ps: am mancat multe litere, am greseli typo, dar am scris rapid si am probleme cu tastatura; nu am mai corectat si abia acum vad ca e full de greseli. Sorry.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. Last edited by Corinusha; 20.08.2015 at 10:55:02. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stie cineva? | delia31 | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 06.12.2013 20:08:13 |
Stie cineva...? | Noesisaa | Generalitati | 14 | 07.05.2011 12:05:14 |
Poate stie cineva... | mister_nashoo | Botezul | 0 | 25.10.2006 21:31:53 |
Stie cineva? | Laurentiu | Generalitati | 0 | 29.09.2006 14:07:52 |
|