![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau: 1.pe linia neamului tau s-au facut de altii pacate strigatoare la cer care au ramas nespovedite si toate se sparg in capul tau.Drept urmare Dumnezeu iti opreste neamul, atat timp cat raul de pe linia neamului tau nu este remediat.Si iti opreste neamul, pentru ca daca nu l-ar opri, atunci copiii tai ar avea o cruce pe care n-o pot duce. Solutie:spovedanie + canon + impartasanie + discutare cu duhovnic despre aceasta problema. Eventual la alegerea duhovnicului se pot face erurgii speciale care sa dezlege blestemele sau sa elimine raul de pe linia neamului tau, astfel pericolul fiind eliminat , copiii tai isi pot duce crucea, drept urmare Dumnezeu dezleaga sa ai urmasi. Trebuie specificat faptul ca acest caz se aplica doar celor care doresc sa aiba familie, dar undeva independent de ei, acest deziderat nu se materializeaza, tot timpul intervenind in viatza lor, alte evenimente care nu permit intemierea unei familii celor care doresc sa aiba o familie. 2.Iti negociezi credinta cu Dumnezeu ca la targ.Doamne daca imi dai ce vreau eu atunci eu iti fac rugaciunile x, y, z( mai rau decat paganii) 3.Pur si simplu Dumnezeu nu-ti baga in traista.Tu ai dat "comanda" si acum astepti ca la restaurant pe Dumnezeu facand pe chelnerul pt tine. 4.Pur si simplu nu esti gata pt casatorie.Altfel spus, nu esti dispus sa accepti pe langa tine si pe celalalt cu ale sale greseli. 5.Oamenii care nu aleg calea casatoriei sau a calugariei isi iubesc prea mult propria persoana si de aceia in subconstientul lor decid ca-i mai bine sa ramana singuri(in sensul ca de abia mai exista loc pt ei si propriul lor ego, dar apoi despre alti ? Ce sa mai....) Last edited by Copacel; 29.08.2015 at 05:47:25. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fata a ales că vrea să se mărite, dar n-are cu cine. Sau crezi că are pretendenti cu carul, dar e mofturoasă?! :) |
|
||||
|
||||
![]()
Am gasit un articol foarte potrivit, pe care-l recomand autoarei topicului. http://ortodox.md/articole/de-ce-nu-...un-sot-doamne/
Acesta de pe urma este ceva mai... elevat!... http://www.devorbacutine.eu/devotame...293#f21380fc1c
|
|||
|
|||
![]() Citat:
intrebarea "De ce nu marit Doamne ?" sau cum s-o cheama unul din articole(parca asa se numea, whatever) este ca :"Nu stim".Nimeni nu stie. Insa un punct de plecare este sau o cauza posibila care trebuie eliminata este sa nu ai pe linia neamului pacate care se sparg pe generatia ta, si iti opreste evolutia neamului.Si astfel esti oprit/oprita de la casatorie si habar n-ai de ce. Iar ca sa elimini cauzele astea trebuie sa te spovedesti sa tii canon de pocainta si sa te impartasesti iar apoi impreuna cu duhovnicul sa decideti daca este nevoie de erurgii speciale.Poate ceva molifte, dezglegari de blesteme, etc, etc. Citat:
de punctul 1 si dupa ce se elimina total posibilitatea de la punctul 1 de abia atunci se lucreaza la alte posibile cauze. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Autoarea topicului nu sunt eu. Eu doar am intervenit cu o simpla intrebare pe la pagina 5. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oamenii pot avea oportunitati dar le refuza din diverse motive, au anumite tipare prin care filtrareza realitatea, tipare care sunt rodul unei gandiri defectuoase.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 07.09.2015 at 14:51:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se exclud numarul 2, 3, 4 si 5. 2 - negocierea de credinta (gen 40 de acatiste, 7 lumanari, 10 rugaciuni, 9 biserici) e ceva asemanator fariseismului. Eu nu fac asa ceva. Nu vreau sa-L intristez pe Cel de Sus 3 bagatul in traista... Hmmm, eu aveam 17 ani cand am fost ceruta in casatorie prima data (de un student la teologie), si eu nu cautam mire. Concluzia mea e ca un mire e un dar de la Cel de Sus pe care El ti-l da la momentul potrivit! 4 - sunt mai mult decat gata pt casatorie! Casatoria e o cale de mantuire si, in cazul unei femei - e sa faci ascultare fata de sot, inseamna sa-l sprijini si sa-l sfatuiesti, inseamna sa cresti buni crestini, inseamna mult, mult sacrificiu :-) 5 - asa e, ai dreptate, oamenii asa sunt egoisti, |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Sau tragem o alta concluzie, mai apropiata de realitate si anume ca posibilitatea asta (a casatoriei) depinde in buna parte si de alegerile dvs.? Citat:
Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 07.09.2015 at 14:52:35. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=AlinB;600053]
Si din moment ce nu l-ati acceptat, atunci inseamna ca Dumenzeu a gresit sincronizarea si respectivul "mire" a fost dat la momentul ne-potrivit? Draga Alin, eu l-am acceptat pe baiat, el era student la teologie. Parintii mei nu l-au vrut pentru ca era mai sarac decat mine, iar familia lui - dintr-o categorie sociala mai joasa, Drept urmare m-au trimis ŽŽsa studiez la 500 km distanta de el, iar scrisorile mele au fost oprite la posta. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Iulia2579;600060]
Citat:
Sau s-ar fi asteptat ca ambii sa fi fost mai maturi si sa treaca peste decizia parintilor?
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DESPRE PSALTIRE | iubire | Rugaciuni | 121 | 14.09.2011 10:33:00 |
Exista pomenirii la psaltire ...... | mara2008 | Generalitati | 30 | 27.07.2011 18:04:52 |
pomenirea la psaltire | onyx235 | Generalitati | 32 | 04.11.2009 12:32:10 |
Cuvinte din Psaltire | phradmon | Despre Biserica Ortodoxa in general | 29 | 29.12.2007 17:01:04 |
|