Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2015, 08:30:43
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Ca o completare la ce a zis Alin; se recomanda sa nu fie fortat copilul laolita; va face la olita cu siguranta cand va fi el, copilul, pregatit; fortat, se poate ajunge la fel de fel de probleme (eu una n-as risca cu copilul meu, chiar daca nu in toate cazurile se ajunge la probleme).
Copilului trebuie sa ii fie explicat rolul olitei si a toaletei, ar trebui sa ii vada pe parinti ca folosesc toaleta; stfel, sansele sunt mi mari ca el sa doreasca din proprie initiativa sa isi faca treburile "ca oamenii mari". Eu, de exemplu, de la scutece am trecut direct la toaleta pentru treaba nr. 2; nu am vrut olita si pace. Acceptam olita doar in cazul in care nu exista o toaleta in zona.
Una e sa iti ii explici copilului ceva, si cu totul alta e sa il dresezi. Iar la noi inca se practica dresatul copiilor de catre mult prea multi parinti.
Despre copii e mult de vorbit, experientele difera, copiii difera, mentalitatile difera. Pana i eu cu sotul avem o contradictie legata de alaptatul lui bebe, dar voi face cum voi simti eu (el e adeptul alaptatului la program, eu la cerere - asta daca voi avea norocul sa pot alapta/sa am lapte-).
La partea cu imbolnavitul, e exact cum zice Alin. Se va imbolnavi copilul la gradi/cresa o vreme, la inceput, insa daca ii dati antibiotice pentru orice orma usoara de raceala sau pentru viroze (unde antibioticul e dat degeaba-acesta doar scade imunitatea), normal ca se va raci non stop si va lua mult mai usor tot felul e boli de colectivitate.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare