Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2015, 03:13:31
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de michaiela Vezi mesajul
.... si am vazut cum dementii de la patriarhie spala creierele voastre.
...și era seară și, of, nu știu cum s-a făcut iarăși dimineață.... ș.a.m.d.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2015, 08:37:15
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Măi Michaiela, ce să zic?
Mă bucur că te t›ii tu bătoasă cu creierul îmbâcsit.

P.S. Chiar dacă es™ti indignată si (poate) vin peste tine cuvintele mai repede decât le pot›i scrie, tot trebuie să scrii corect românes™te (cratimă, cacofonii, prostiut›e d'astea).
Mântuire calendaristică ît›i doresc!

Last edited by DragosP; 17.09.2015 at 08:42:14.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2015, 12:03:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Eu doar o nelamurirea am pentru BOSVistii nostri, daca sunt asa bine mersi eclesial cum se cred, de ce nu sunt in comuniune nici macar cu bisericile ortodoxe pe stil vechi ci doar cu niste comunitati la fel de dubioase ca ei?

Se pare ca pana la urma nu calendarul e problema ci duhul sectar si schismatic de care sufera.
Vechi 17.09.2015, 13:29:08
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

si uite asa a aparut un idol: sfantul si preamaretul calendar!
Vechi 29.12.2015, 16:47:19
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu doar o nelamurirea am pentru BOSVistii nostri, daca sunt asa bine mersi eclesial cum se cred, de ce nu sunt in comuniune nici macar cu bisericile ortodoxe pe stil vechi ci doar cu niste comunitati la fel de dubioase ca ei?

Se pare ca pana la urma nu calendarul e problema ci duhul sectar si schismatic de care sufera.
Foarte bine exprimat. Ei numesc asta "ingradire de eretici", si citeaza tot felul de sfinti obscuri, canonizati dupa multe discutii, si care in timpul vietii au avut atitudini extremiste sau au tinut de jurisdictii cu canonicitate indoielnica, aflate la limita schismei, precum ROCOR-ul. Nu ca sfintii respectivi, indeobste rusnaci si greci, canonizati de factiuni ROCOR-like, nu ar fi pe bune, deoarece, mda, se pare ca ROCOR are succesiune apostolica, dar toata treaba cu justificarea lor e dubioasa. Nu stiu care sfant din vremea unitatii Bisericii a zis "Prefer sa gresesc cu Biserica, decat sa am dreptate impotriva ei". Evident, a zis "greseala" in sens hiperbolizant. Si da, avea dreptate: schismaticii au cateva puncte juste, dar (ce cred ei ca este) leacul este mult mai rau decat (ce cred ei ca este) boala. Adica, clar schimbarea calendarului a fost o mare greseala, insa schisma lor o greseala cu mult mai mare: pe undeva intre schisma si erezie.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare