Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2015, 02:42:51
ovidiu b.
Guest

Implicit

Degeaba tot încercăm să dregem busuiocul, am greșit și gata. Și după ce am făcut o asemenea greșeală (lipsa prezenței unui IPS la locul tragediei cu un cuvânt de mângâirere pentru cei îndurerați și, de ce nu, un cuvânt de învățătură pentru norod), o mai dăm și în atitudini nepotrivite: http://www.activenews.ro/stiri-socia...iserica-126366
Din punctul meu de vedere asta nu este o atitudine potrivită, oricum nu pentru un exemplu bun.
Ce zici, care este misiunea unsului Domnului? Nu cumva să lumineze norodul, să mângâie norodul, să împreună-pătimească cu norodul?

Unsul Domnului în vestea cea bună

1. Duhul Domnului e peste Mine, pentru ca El M'a uns; El M'a trimis să le binevestesc săracilor, să-i vindec pe cei zdrobiți la inimă, robilor sa le vestesc libertate și orbilor vedere, (Ps 33:18, Ps 44:7, Ps 146:2, Is 11:2, Is 42:7, Is 49:9, Sof 3:9, Mt 11:5, Mc 1:38, Lc 4:18, Lc 7:22, In 8:32, In 17:18, FA 4:27, FA 10:38, Evr 1:9)

2. Să vestesc anul bineprimit al Domnului și ziua răsplătirii, să-i mângâi pe toți cei ce plâng; (Is 63:4, Is 66:10, Mt 5:4, Mc 1:38, Lc 4:19, Lc 6:21).

Ca să deschizi ochii celor orbi, să scoți din temniță pe cei robiți și din adâncul închisorii pe cei ce locuiesc intru întuneric. (Is 42:7)

Ca să zici celor robiți: "Ieșiți!" și celor care sunt în întuneric: "Veniți la lumină!" Ei vor paște oriunde pe calea lor și pe toate povârnișurile va fi pășunea lor.
(Is 49:9)

Ori cu replici de genul: "veniți la Biserică", "învățați ce-i credință ortodoxă", "dacă te duci, de ce vin preoți, dacă nu vin, de ce nu vin" - spuse unora rupți de Biserică nu prea merge.

Și ca să mă înțelegi mai bine, am să redau atitudinea pe care eu o consider cea mai potrivită față de acest incident: "Nouă nu ne este dat a-i judeca pe acei tineri. Pe noi, cei care suntem părinții lor, ar trebui să ne judecăm pentru a vedea dacă am făcut tot ce este posibil pentru ca ei să nu își petreacă timpul într-o asemenea locație. ... Eu nu îi învinuiesc pe ei, ci mă învinuiesc pe mine pentru că eu sunt acela care nu i-am luat întodeauna de mână să îi duc pe calea Raiului" IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Acum înțelegi de ce Patriarhul și-a cerut iertare?

Last edited by ovidiu b.; 10.11.2015 at 04:13:51.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare