![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu mă deranjazeaza trăitorii în sfere înalte,personajele religioase influente sau orice manifest ,indiferent de natura lui.Convingerile mele nu trebuie să fie similare cu ale nimănui,fiecare are dreptul să gândească,sa creadă,spună ce vrea.Ce e deranjant,nu numai pentru mine e faptul ca nimeni nu încearcă să iasădin obscurantism fara a intra în alt obscurantism, dacă înțelegi la ce mă refer.Nu găsesc o gândire sănătoasă, un mod sincer și clar de abordare a lumii fara a devia în totalitarism religios,fanatism soldat cu morți,libertinaj anarhic,exploatare necontrolată sau refugiu mistic care pot duce la un imaginar demn de Potter sau Smeagak.:))Avem nevoie de direcții clare și susținute pentru a crea o lume în care fiecare om să fie acceptat și încadrat în ea așa cum e,unde toți sunt implicați, fiecare are locul sau și este răsplătit pentru efortul sau,unde nu ți se spune ce să gândești sau ce să faci.Trebuie să tăiem rădăcinile ignorantei și ale dumnezeilor imaginari, cât și a oamenilor ce se cred Dumnezeu pe pământ...Hai ca deja deviez rău:))
|
|||
|
|||
![]()
Deci esti impotriva religiei in general, nu te concentrezi strict pe manifestarea credintei crestin-ortodoxe in societate?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt împotriva religiei,sau a prezenței ei în societate,dar atata timp câtiintoxică gândirea omului și nu e benefică pentru sănătatea spirituală și mentala a ei,nu văd de ce am mai urma o cale ca această și nu am regândi întreg sistemul,noi toți putem face asta
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca stergem cu buretele cei 2000 de ani ai Bisericii lui Hristos, inseamna ca misiunea Lui a esuat si are nevoie de oamenii acestui secol sa Ii arate cum ar fi trebuit sa procedeze. Sau?
|
|
|||
|
|||
![]()
Parca a tunat si v-a adunat. Auzi sa "regandim sistemul ". :)
"Sistemul " nu are nici o problema. Singura problema este ca din comoditatea unora, sau din dorinta de castiguri cat se poate de materiale a altora, "sistemul " este lasat deoparte. |
|
|||
|
|||
![]()
Clar oamenii acestui secol sunt pe puntul de a schimba și aspectul interior al omului și al abordării spirituale,nu vorbesc neapărat de new age,masonerie sau Creștinismul esoteric sau neoprotestant.Dar e clar ca tradiția devine istoria tradiției,putem observa biserică tradițională devine un tabiet social mai mult decât o cale sspirituală iar monahismul e pepinieră de arhieri.Însă valoarea unui om nu se diminuează sau accentuează în funcție de ce crede,funcție etc.Eu nu vorbesc de faptele bune sau rele,ele sunt relative,eu vorbesc de ceea ce ne lăsam ghidați și sustinem ca e cuvânt divin deci infailibil.Trebuie să redescoperim noțiunea se spirit, afterlife și ceea ce numim Dumnezeu.Despre Hristos e nevoie de alt topic să discuttam cum a apărut ideea de mântuitor universal sau de ce noțiunile specifice lui se regăsescla multe zzeitățianterioare lui din alte culturi.
|
|||
|
|||
![]()
Deci esti cel putin impotriva crestinismului. Crezi ca ar trebui sa-l interzicem sau sa mergem din usa in usa si sa le explicam oamenilor cum e treaba cu mantuitorul universal ?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu îs împotriva nimănui,segregarea asta pe religii, etnii etc,nu trebuie să ne ddespartă în a regăsi lucrurile care ne unesc.De exemplu nu trebuie să fi creștin ca să iubești,islamist să fi terorist sau budist să meditezi.Pai eu cred ca prima dată trebuie o lume corect informată, mai ales cânde un subiect sensibil care devine subiect de propagandă ,frică și etc.E confortabil să ne ascundem dupăcortine trase de 2000 de ani?
|
|||
|
|||
![]()
Ai mare dreptate, e destul de bun-stim si logic cele ce spui.
Ca o chestie umoristica, imi place semnatura fratiei tale. Dar, totusi, daca spiritul se scutura sau este scuturat, nu pica picatura aia? Imaginea asta mentala...a unei picaturi care atarna de ceva...e simpatica tare! Last edited by Intrarea Vagonului; 02.12.2015 at 20:59:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat: