![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A, ca tu crezi in capul tau ca le implinesti, e partea a doua. De la lipsa de repere se trage.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea ca Dumnezeu il trimite pe om, gol de orice cunostinta, il supune la testul alegerii / gasirii credintei adevarate, iar daca a ales altceva ( repet, nimeni nu alege falsul ca obiectiv ) este trimis la "chinuri vesnice" mi se pare cel mai improbabil scenariu, un scenariu foare trist. Totusi, vedem ca existenta este plina de frumusete: natura, relatiile interumane, sentimentele. Nu se potrivesc deloc cele doua. |
|
||||
|
||||
![]()
TU știi că exist VT și NT?
Și că cel ce se crede/vrea/e creștin e sub legea Noului Testament? Sigur că știi, dar ori o faci pe niznaiu', ori...
|
|||
|
|||
![]()
Singura credinta adevarata si mantuitoare este cea ortodoxa, asa cum este ea aratata in Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, si asa cum a fost lasata ea de Sfintii Parinti.
Noi (pentru a ne mantui) trebuie sa o pastram neschimbata, indiferent ce ar spune unul si altul si indiferent de curentele si duhul acestor vremi! Ca din punct de vedere social si al traiului in lume putem convietui pasnic si cu cei de alte religii sau atei este adevarat (daca e de alta religie sau ateu nu inseamna ca trebuie sa-i luam capul, si nu am nici o problema in a socializa- a merge la o petrecere, a dansa o hora sau o sarba, la un meci de fotbal, la o tabla sau la un sprit la restaurant cu un om , chiar daca are alta religie sau este ateu) este adevarat, insa când vine vorba de pastrarea credintei ortodoxe trebuie sa fim fermi. Din punct de vedere social-uman si moral, si un om de alta religie sau chiar ateu se poate comporta bine si civilizat in societate si in lume, poate fi un bun cetatean, poate fi un bun patriot si roman, poate practica cu pricepere si talent o anumita meserie, poate fi un om vesel si sociabil, insa nicioadata un om care nu este ortodox, se va putea mantui! Ca la sfarsitul vietii pamantesti sa ne putem mantui si sa ajungem in Rai, trebuie neaparat sa pastram credinta ortodoxa! Last edited by Florinvs; 20.01.2016 at 10:59:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu despre asta vorbim, my friend? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce am incercat sa-ti explic este ca acea porunca e o finalitate care trebuie atinsa. Cum ajungi sa o atingi, asta e problema. Dreapta credinta este necesara pentru asta. Biserica este suportul pe care Dumnezeu il acorda omului pe drumul asta. A spune "nu am nevoie de suportul asta ma descurc si singur" este o sfidare din start a acestei porunci. Citat:
Si fiecare este judecat in comparatie cu ce alegeri a facut vizavi de ce a stiut. Si n-a facut. Sau a ignorat. Citat:
Ma gandeam ca ai destula experienta de viata ca sa stii ca relatiile interumane fara Dumnezeu rareori sunt marcate de frumusete. Mai degraba ca aspiratie decat ca implinire. Dar na, e posibil sa mai gresesc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iubirea nu are nevoie de confirmari exterioare. O simti sau nu, asta e tot. Nu trebuie sa mergi sa te intrebi de nimeni. De asta e si asa frumoasa, fiindca e simpla. Citat:
Poate altii sunt altfel, nu stiu. Relatiile interumane nu sunt perfecte, asa cum nimic pe lume nu e perfect. Asta nu inseamna ca nu sunt frumoase. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cum ai spus, daca nu te-ai nascut stiind sa iubesti, cum sa inveti? Daca parintii tai n-au stiut, societatea nu te invata, de unde stii? A nu se confunda iubirea cu nevoia de iubire.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Pai iubirea nu se invata cognitiv, din afara. E un sentiment pe care simti sau nu. |
|
|||
|
|||
![]()
1. Pai daca ai deschis ca sa inveti, ce te ofuschezi cand altii iti contrazic ideile preconcepute si ii contrazici fara nici un argument?
2. Daca te nasti "tabula rasa", atunci de unde stii sa "simti" ca sa implinesti porunca iubirii? Revino te rog cu amendamentul de rigoare la teoria initiala. 3. Iubirea nu este "un sentiment". Desigur, crescut(a) intr-o societate materialista, corupta, n-ai de unde sa stii altceva. Dar se pare ca nici nu vrei sa stii altceva. Dar tine minte, exista doua cai de a invata: cea usoara, de buna vointa, si cea grea, a incapatanatului. Daca ramai la varianta determinata de autosuficienta si ingamfare, fii sigur(a) ca viata iti va demonstra cat de limitata e perspectiva ta. Se va vedea daca stii sau nu de iubire, dupa cum vei reactiona la ura, frustrare, minciuna, dezamagire, etc. Atunci macar sa-ti aduci aminte ca iubirea nu este ceea ce (nu) simti tu, ci ceea ce spune Evanghelia ca este. Dar pentru a afla despre Evanghelie, mai trebuie sa aprofundezi nitel, dincolo de cele primele doua porunci. Spor la lectura!
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 20.01.2016 at 13:54:29. |
|