Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2016, 14:15:41
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Of, of, Demetrius, ce-nseamna sa stim citate pe dinafara si sa nu le intelegem pe dinauntru!
Ai ajuns cu lectura Scripturii la Evanghelia de la Marcu? Ca uite ce zice Hristos in favoarea casatoriei binecuvantate si, paradoxal, nu se contrazice deloc cu Pavel: "Dar de la începutul făpturii, bărbat și femeie i-a făcut Dumnezeu.
De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa.
Și vor fi amândoi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un trup." ( Marcu 10, 6-8).
Reply With Quote
Vechi 05.03.2016, 14:26:51
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Nu exista casnicie spre mantuire.
Aiureli de-ale gnosticilor si scopitilor.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2016, 14:40:33
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
Altfel spus, casatoria este desfranare cununata.
Concluzia ta, dacă ar fi valabilă, ar însemna că noi toți, tot neamul omenesc, suntem un produs al desfrânării; al uneia binecuvântate de însuși Dumnezeu atunci când le-a spus protopărinților: „Creșteți, înmulțiți-vă... umpleți pământul”. Consideri că Dumnezeu a binecuvântat păcatul?
Vechi 05.03.2016, 14:55:03
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
Nu exista casnicie spre mantuire...

Citat:
... Cât despre cele ce mi-ați scris, bine este pentru om să nu se atingă de femeie.
Dar din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său. (1Cor7,1-2)
Citat:

Altfel spus, casatoria este desfranare cununata....
Vechi 05.03.2016, 15:08:46
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Vezi că detectorul tău de troli are o bază de date cam sumară; n-are istoric. Pe Demetrius îl cunoaștem de multă vreme.
Vechi 05.03.2016, 15:21:34
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Poate nu-i util pe termen scurt să-i luați omului mângâierea, chiar și atunci când se îmbată cu apă stătută și chioară.

Dacă acreala strugurilor de pe vițele altora îl ajută să-și aline durerea mocnită a nerodirii viței sale, lăsați-l în pace!

Sigur că produsul mecanismului mințirii de sine transformat într-o dogmă autistă propovăduită altora devine o problemă. Dar forumul nu e biserică, ci agora unde toată lumea poate să-și promoționeze fanteziile în voie.

Demetrius: nu-i bună căsătoria, frate, poți urca everestul sfințeniei de unul singur liniștit, nimeni nu te împiedică!
Vechi 05.03.2016, 15:36:34
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Dar eu văd că strugurii-s frumoși și buni, și știu că-s dulci... Numai că sunt lacom și mâncând prea mult mă apucă lenea și somnul; și uit de Dumnezeu. Așa că mai bine postesc, că postul e mai bun ca strugurii.

Apropo, interesant mi se pare că Adam putea să urce spre Dumnezeu mâncând din toți pomii Raiului (cu excepția unuia), gustându-L pe El, viața cea adevărată. Deci hrănindu-se.
Pe de altă parte, trebuia și să postească: să se înfrâneze a gusta din pomul cunoștinței binelui și răului.
Vechi 05.03.2016, 15:57:03
Senior Member

Implicit

..............

Last edited by Mihailc; 05.03.2016 at 16:01:14.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2016, 16:00:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Dar eu văd că strugurii-s frumoși și buni, și știu că-s dulci... Numai că sunt lacom și mâncând prea mult mă apucă lenea și somnul; și uit de Dumnezeu. Așa că mai bine postesc, că postul e mai bun ca strugurii.

Apropo, interesant mi se pare că Adam putea să urce spre Dumnezeu mâncând din toți pomii Raiului (cu excepția unuia), gustându-L pe El, viața cea adevărată. Deci hrănindu-se.
Pe de altă parte, trebuia și să postească: să se înfrâneze a gusta din pomul cunoștinței binelui și răului.
De la Adam și până astăzi, seducția "fructului oprit" a rămas în picioare, nu s-a schimbat nimic: beția păcatului, frenezia riscului, vertijul ieșirii din conturul ontologic al naturii umane, magnetismul zonelor interzise, setea de adrenalină....

Înainte de încălcarea poruncii dumnezeiești capitale, Adam și Eva au încetat să se mai păzească unul pe altul, raiul iubirii lor n-a mai fost ocrotit de trezvie . Unde era Adam când șarpele i-a dat târcoale Evei? La pescuit. (???)

Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, și iarăși să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre. (Efeseni 7:5)

Last edited by Mihailc; 05.03.2016 at 16:52:05.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2016, 17:12:42
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
În prealabil postat de CristianR
Vezi că detectorul tău de troli are o bază de date cam sumară; n-are istoric. Pe Demetrius îl cunoaștem de multă vreme.
Faptul de a-l cunoaste(sau nu )pe Demetrius ,face ca prostiutele(pe care le debiteaza si le repeta "provocator" )sa fie mai putin ...trolareala?

Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Unde era Adam când șarpele i-a dat târcoale Evei? La pescuit.
...altu' care se crede mai breaz decat Sf.Adam. Vad ca e contagios...se ia de la un user la altul ...

Thread Tools
Moduri de afișare