Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2016, 01:34:28
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Alaturi; o tinea de mana.
Sarpele e in orice trup.
Adică Eva era îndrăcită din "fabricație"... ??? Nici n-are rost să te întreb de unde ai dedus dobitocia asta cât Oceanul Pacific, eretică de-ți putrezește mintea de vie.
Vechi 06.03.2016, 18:31:07
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Adică Eva era îndrăcită din "fabricație"... ??? Nici n-are rost să te întreb de unde ai dedus dobitocia asta cât Oceanul Pacific, eretică de-ți putrezește mintea de vie.
Seamana cu ceva reminiscente din teoria lui Origen cu preexistentianismul. Si cu filozofia lui Platon cu „trupul ca inchisoare a sufletului”.

Adica, dupa ei, Dumnezeu a creat toate sufletele la inceput, toate odata, dar au pacatuit in starea aceea nemateriala si drept pedeapsa, au fost trimise pe rand in trupuri, ca sa se curete prin suferinta.

Nu stiu cati adepti mai are erezia asta, oricum am mai intalnit ideea ca trupul material nu ar face parte integranta din om, ci e o inchisoare a sufletului. Si ca numai sufletul se mantuieste. Trupul, nu.

@Demetrius
De ce crezi ca Fiul lui Dumnezeu S-a intrupat? Si mai ales, de ce crezi ca S-a inaltat cu Trupul la cer?
Dupa tine, omul intreg dupa Parusie, va fi doar suflet nematerial fara trup?

Din ce religie faci parte? In ce adunare/confesiune se propovaduieste ideea ta despre Eva?
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 22:33:28
Senior Member

Implicit

Singura scriere unde am găsit o fantezie asemănătoare cu credința lui Demetrius este Cartea Arhonților, text gnostic datând din sec. III, unde găsim că șarpele era de fapt animalul de companie al protopărinților, pe-atunci un simpatic și lipicios dragon, infiltrat în căminul celor dintâi oameni de însuși satana. Cică plimbându-se ei ziua în amiaza mare prin rai, șarpele s-a pierdut de Eva și căutându-l dânsa prin toată grădina l-a aflat fix sub pomul interzis. Inițial vroia să-l certe pentru neglijență, dar văzând pomul cum strălucea în soare cu roadele lui ispititoare, îndată s-a aprins de dorințe necunoscute până atunci și fiorul atracției irezistibile i-a străbătut gingașa făptură. Profitând de vulnerabilitatea ei, șarpele-dragon a început îndată s-o aburească cu filozofie pentru coafeze până Eva a cedat. A mâncat ea cât i-a poftit inima și a luat câteva în traistă ca să-l bage și pe bărbat-su în rahat. Și astfel s-a dus la Adam zicându-i cu viclenie: Iubi, uite ce banane am găsit în timp ce-l căutam pe Azorel, m-am gândit să-ți aduc și ție soțiorul meu drag și scump. Lăsându-se lesne amăgit, Adam mâncat cu poftă și uite-așa a început balamucul al cărui protagoniști suntem și noi.

Last edited by Mihailc; 06.03.2016 at 22:54:47.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 22:51:58
ahilpterodactil
Guest

Implicit

..........:)))))))
....
P.S. Din fericire scrisul imi permite sa imi exprim emotiile pe rand. Nu ca n-ar fi ceva ambivalenta aici, totusi...
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 23:24:47
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Eu pusesem cap ca cap si alte piese de puzzle din gandirea lui Demetrius. De ex., zicea mai demult, ca si daca n-ar fi fost pacatul, Adam si Eva ar fi urmat sa moara la un moment dat, fiindca erau in trup, iar trupul trebuie sa moara.
Degeaba l-am intrebat care e cauza mortii in absenta pacatului, ca nu mi-a zis.

De aceea ziceam ca seamana cu ideea preexistentianismului si a " trupului ca inchisoare", dar nu stiu in ce confesiune se predica ceva de genul asta.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 23:37:47
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
..........:)))))))
....
P.S. Din fericire scrisul imi permite sa imi exprim emotiile pe rand. Nu ca n-ar fi ceva ambivalenta aici, totusi...
Un fel de "as plange, da' nu mai pot de ras"!
Sau invers.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 23:54:58
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Rasu-plansu, ca tot ne place Nichita...
Reply With Quote
Vechi 07.03.2016, 00:29:18
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Demetrius, ești gnostic? Tu chiar crezi că trupul e osîndă?! Ok, temă de la Împăratul Vitiate însuși (adică e obligatorie :))))))) ) : de ce, oare, următoarele persoane și Persoane sînt acum cu trupul în Empireul Dumnezeiesc, dacă secta voastră are chipurile dreptate? Enoch, Ilie, Preasfînta Născătoare de Dumnezeu și Domnul Hristos Însuși?!
Și uite cum se vădește incoerența ălora de zic rău despre trup, ba că e stăpîn rău, ba slugă rea, etc.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2016, 07:14:55
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Se pare ca tu "ai un dinte" cu Eva, probabil ca sa te eviti(protejezi) pe tine.
Tu pui intrebarea si tot tu raspunzi ce iti convine? La fel ii convine si Deliei ca si ea a preluat concluzia ta ca eu am idei cu Eva(Delia=Eva dpmdv), cand de fapt voi aveti habar n-am ce.

Eu am spus ca sarpele e in orice trup, dar se pare ca voi nu stiti ce e acela sarpe, ori poate voi nu sunteti in trup, ci in duh(cu d mic)..., poate credeti ca Adam si Eva chiar au mancat marul "central"..., pe cand ei numai au gustat din el.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 08.03.2016 at 07:18:24.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2016, 07:57:04
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
habar n-am .
Singurele cuvinte adevărate, fără dubiu, din replica ta.

Citat:
Eu am spus ca sarpele e in orice trup, dar se pare ca voi nu stiti ce e acela sarpe
Dar tu de unde știi, îl cunoști personal pe șarpe? Îți umblă kundalini prin mădulare?

Citat:
poate credeti ca Adam si Eva chiar au mancat marul "central"
Eu zic că era prun. Dacă ție îți plac mai mult merele, treaba ta!

Thread Tools
Moduri de afișare