Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.04.2016, 21:01:07
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RedRose Vezi mesajul
In una din zilele astea, langa un supermarket, isi desfacuse "taraba" o femeie de la tara cu urzici si leurda....Iesind din magazin, am vazut-o si m-am gandit sa cumpar cateva...nu mai mancasem de acum 2 saptamani, cand cumparasem de la o fetita, din exact acelasi loc...
Era o fetita cam de varsta baiatului meu mai mare si-si aranjase mandra marfa pe niste foi curate de ziar,maturase prin prejur si acum statea si astepta clienti.Mi-aduc aminte ca vazand-o , m-am gandit la copilul meu..am intrebat-o cati ani are, de unde a cules urzicile, daca nu i-a fost greu la cules si nu s-a urzicat la maini...In scurta conversatie care am avut-o cu ea,mi-a povestit ca merge dimineata devreme cu mama ei la padure, culeg urzici, schimba doua autobuze pana sa ajunga in oras,mama o lasa cu marfa sa o vanda si vine peste cateva ore sa o ia acasa...
M-a impresionat seninatatea cu care vorbea...parca era ceva normal ca o fetita de 11 ani sa se trezeasca la 5 dimineata, sa culeaga urzici, sa care impreuna cu mama ei sacose voluminoase de rafie,sa stea in fata supermarketului sa le vanda....Cel mai mult m-a impresionat atitudinea ei:mereu zambitoare, politicoasa, calda, imbracata simplu dar curat si decent...
Doamna care vindea acum urzici avea aceleasi zambet cald si prietenos si semana izbitor cu fetita...nu era grea sa-ti dai seama ca era mama ei...M-am oprit asadar sa cumpar de la ea.Mi-a povestit ca da,era fetita ei si ca are in total 5 copii,se descurca greu traind doar din alocatiile copiilor si muncind cu ziua care si cum...Fetita cea simpatica ramasese acasa sa aiba grija de bebe, care avea doar trei luni...Stia sa-l legene, sa-i prepare biberonul, sa-i schimbe scutecul..Iar ea, biata mama venise sa mai faca un ban de pampersi, lapte praf...
In fine, m-a impresionat povestea ei...am cumparat o sacosica de urzici si o legatura de leurda...intre timp venise o alta persoana care a cumparat si ea cate ceva....ne-a dat restul la amandoua..cand sa plec, am observat ca mi-a dat mai mult decat trebuia..m-am intors si i-am spus ca a gresit,sa-mi dea mai putin...Zambetul cu care m-a intampinat doamna respectiva zau ca era un zambet de inger..poate de recunostinta ca nu m-am bucurat pe nedrept de banul ei muncit...
Mi-a multumit, mi-a dat restul corect..am facut 2-3 pasi, cand m-am auzit strigata din spate...."Doamna, doamna, ati uitat urzicutele....!" Ma uitai in sacosa si asa era...pusesem doar legatura de leurda...M-am intors, am luat urzicile si am rasplatit-o si pe ea cu un zambet...:)
Mai eficient era sa le dai de 10 ori cat face si sa pleci fara urzici.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
oamenii - omenirea dobrin7m Generalitati 14 06.01.2013 22:44:14
In jurul vostru sunt oameni credinciosi? cred_cu_adevarat Generalitati 26 12.12.2012 04:10:49
De ce il resping oamenii pe Hristos ? Savonarola Biserica Ortodoxa Romana 79 18.01.2012 22:23:21
Sa fim sensibili la ce se petrece in jurul nostru Nicoletapopa Calugarul 15 12.12.2009 21:22:54
Oamenii care vor implinirea Maria82 Nunta 40 12.11.2009 12:38:50