![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Ups, m-ai chierdut!
Care "sistem piramidal" frate? Cu ce e mai tare-n duh, ca să mă exprim așa, episcopul tău ca episcopul meu, de al meu stă acasă? Păi ori e "sinod", ori e "congres".
|
|||
|
|||
|
Citat:
P.S. Pai asa cum e organizarea eclesiala (la noi popa asculta de protopop, acesta de episcop si mai sunt atatea denumiri, ordine si cheremuri, de te ia ameteala...) nu-i vorba de piramida? Adica vrei sa zici ca Patriarhul imi da mie ascultare? Nu mai degraba ar trebui sa ii dau eu? Si apoi, tu nu vezi ce de Gheron s-au strans sa amendeze Sinodul? Nu unul, ci multi - adicatelea sa fie treaba colectiva, un fel de sinod paralel, asa...! Oare acestia nu ocupa o anumita pozitie ierarhica in obstile lor? Ca doar n-or avea un titlu onorific, din alea cum da Academia sau Patriarhul pe la noi, de zici ca mai lipseste doar secera si ciocanul de pe parbriz.... |
|
|
||||
|
||||
|
Cred că vorbim de lucruri oarecum paralele.
Eu știu că, dpdv al "rangului" duhovnicesc, adicătelea ceea ce contează la un astfel de sinod, nu-s diferențe între episcopi. Indiferent ce funcție administrativă ocupă la un moment dat.
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://acvila30.ro/parintele-mihai-a...iarhia-rusa-2/ |
|
|
|||
|
|||
|
Parintele Aldea e un baiat cerebral-foc. Ninja, nu alta! Aikido, jujitsu, alea-alea....
Sa ii dea Dumnezeu creier nou, proaspat, verde ca mugurele de brad primavara, intru Vesnicie! |
|
|
|||
|
|||
|
http://int.search.tb.ask.com/search/video.jhtml?n=782a35d3&p2=^AF4^xdm007^YYA^ro&pg=vi deo&pn=1&ptb=50CE85B0-4EA8-4143-9185-D4BF57C3C818&qs=&searchfor=beckett+movies&si=CJmBm 9CY1csCFa0W0wodsgAPGw&ss=sub&st=sb&vidOrd=3&vidId= 7p9CiBJfbik
|
|
|
|||
|
|||
|
Nenea asta a mai produs niste aiureli si cu ocazia "razboilui cipurilor".
|
|||
|
|||
|
Ma intriga: de ce atita oameni, care nu par/nu sint idioti, pica in plasa cipofobiei? S-o fi bazind pe ceva apel la anume spaime ancestrale: teama de captivitate a animalului liber din fiecare din noi, cine stie...
|
|
|
|||
|
|||
|
Oricum, gasca cipofoba e cam aceeasi: persoane aglutinate in jurul manastirii Petru Voda si a lui Danion Vasile. Ca coincid cu cei care proclama ca nea Anti o sa isi faca a great entrance la acest sinod din Creta, nu cred ca mira pe cineva.
|
|
|