Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2016, 13:42:28
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Ups, m-ai chierdut!
Care "sistem piramidal" frate?
Cu ce e mai tare-n duh, ca să mă exprim așa, episcopul tău ca episcopul meu, de al meu stă acasă? Păi ori e "sinod", ori e "congres".
Vechi 18.05.2016, 13:53:47
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ups, m-ai chierdut!
Care "sistem piramidal" frate?
Cu ce e mai tare-n duh, ca să mă exprim așa, episcopul tău ca episcopul meu, de al meu stă acasă? Păi ori e "sinod", ori e "congres".
Pai... him... nu putem face abstractie de lume, de mapamondu asta, de proteveuri si de altele. Un Sinod tre sa fie si nitel congres, ca altfel nu mai pricepe lumea nimic si se sperie si zice ca astia face vraji, intelegi? Si-asa se discuta cu usile inchise, nu-i de-ajuns?
P.S. Pai asa cum e organizarea eclesiala (la noi popa asculta de protopop, acesta de episcop si mai sunt atatea denumiri, ordine si cheremuri, de te ia ameteala...) nu-i vorba de piramida? Adica vrei sa zici ca Patriarhul imi da mie ascultare? Nu mai degraba ar trebui sa ii dau eu?
Si apoi, tu nu vezi ce de Gheron s-au strans sa amendeze Sinodul? Nu unul, ci multi - adicatelea sa fie treaba colectiva, un fel de sinod paralel, asa...! Oare acestia nu ocupa o anumita pozitie ierarhica in obstile lor? Ca doar n-or avea un titlu onorific, din alea cum da Academia sau Patriarhul pe la noi, de zici ca mai lipseste doar secera si ciocanul de pe parbriz....
Vechi 18.05.2016, 14:03:46
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Cred că vorbim de lucruri oarecum paralele.
Eu știu că, dpdv al "rangului" duhovnicesc, adicătelea ceea ce contează la un astfel de sinod, nu-s diferențe între episcopi. Indiferent ce funcție administrativă ocupă la un moment dat.
Vechi 18.05.2016, 16:35:56
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Cred că vorbim de lucruri oarecum paralele.
Eu știu că, dpdv al "rangului" duhovnicesc, adicătelea ceea ce contează la un astfel de sinod, nu-s diferențe între episcopi. Indiferent ce funcție administrativă ocupă la un moment dat.

http://acvila30.ro/parintele-mihai-a...iarhia-rusa-2/
Vechi 19.05.2016, 03:55:33
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Parintele Aldea e un baiat cerebral-foc. Ninja, nu alta! Aikido, jujitsu, alea-alea....
Sa ii dea Dumnezeu creier nou, proaspat, verde ca mugurele de brad primavara, intru Vesnicie!
Vechi 19.05.2016, 04:24:00
ahilpterodactil
Guest

Implicit Remember

http://int.search.tb.ask.com/search/video.jhtml?n=782a35d3&p2=^AF4^xdm007^YYA^ro&pg=vi deo&pn=1&ptb=50CE85B0-4EA8-4143-9185-D4BF57C3C818&qs=&searchfor=beckett+movies&si=CJmBm 9CY1csCFa0W0wodsgAPGw&ss=sub&st=sb&vidOrd=3&vidId= 7p9CiBJfbik
Vechi 19.05.2016, 17:19:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nenea asta a mai produs niste aiureli si cu ocazia "razboilui cipurilor".
Vechi 19.05.2016, 19:38:48
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nenea asta a mai produs niste aiureli si cu ocazia "razboilui cipurilor".
Ma intriga: de ce atita oameni, care nu par/nu sint idioti, pica in plasa cipofobiei? S-o fi bazind pe ceva apel la anume spaime ancestrale: teama de captivitate a animalului liber din fiecare din noi, cine stie...
Vechi 19.05.2016, 20:08:34
Romowe
Guest

Implicit

Oricum, gasca cipofoba e cam aceeasi: persoane aglutinate in jurul manastirii Petru Voda si a lui Danion Vasile. Ca coincid cu cei care proclama ca nea Anti o sa isi faca a great entrance la acest sinod din Creta, nu cred ca mira pe cineva.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare