Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.07.2016, 08:58:50
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ca l-ai injurat sau ca l-ai pocnit? Asta stie sie si el
Celui caruia i-ai gresit ii ceri iertare. Si cauti sa repari paguba. Daca se poate.
Sa fim seriosi astea-s exemple de gradinita.Noi vorbim aici de pacate grele la ordinea zilei.
De exemplu sunt tare curios cum voi penticostalii va marturistiti unuia altuia pacatele facute
cu mintea la ordinea zil cum ar fi:
Gandul de curvie cu sotia celuilalt
Gandul de curvie cu mama celulilalt
Gandcul de curvie cu fata minora a celulilalt.

Pai eu nu-s penticostal, dar sa vina unul la mine sa se spovedeasca astfel mie, sa zicem:"Brea am ganduri de curvie
cu nevastata/fiita, etc" , pai saracul isi marturiseste pacatul dar isi ia spitalizare(daca mai apuca sa iasa din mainele mele...) intelegi ?
Intelegi de ce este un nevoie de o terta persoana(duhvnic) neutra ?

Last edited by Copacel; 04.07.2016 at 09:05:32.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2016, 09:47:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Sa fim seriosi astea-s exemple de gradinita.Noi vorbim aici de pacate grele la ordinea zilei.
De exemplu sunt tare curios cum voi penticostalii va marturistiti unuia altuia pacatele facute
cu mintea la ordinea zil cum ar fi:

Pai eu nu-s penticostal, dar sa vina unul la mine sa se spovedeasca astfel mie, sa zicem:"Brea am ganduri de curvie
cu nevastata/fiita, etc" , pai saracul isi marturiseste pacatul dar isi ia spitalizare(daca mai apuca sa iasa din mainele mele...) intelegi ?
Nu mai stiu unde era o faza (si probabil ai furat de acolo) unde se incerca sa se faca misto de spovedania publica la modul ca uite, ce a iesit din asta, ca ala a fost luat la bataie de sotul inselat, pentru ca a dat si nume, nu doar pacatul.
Ei bine, nici la preot nu trebuie sa dai nume, in public cu atat mai putin.

Nici la preot nu trebuie sa marturisesti de ex. ca ai poftit taman la fiicasa.

Nici daca pagubesti pe cineva direct nu trebuie sa spui: "am furat calul lui Ion".
Ci "am furat" e de ajuns - preotul iti va spune sa-l despagubesti pe cel pagubit si e suficient ca lucrurile sa ramana la nivelul asta.

Ce e mai mult e prostie si sminteala inutila.

Daca preotul te intreba "dar de la cine anume ai furat?" deja e suspecta treaba.

E spovedanie, nu dosar la politie (sau Secu, ca au fost si probabil mai sunt si din astia)

Last edited by AlinB; 04.07.2016 at 10:02:15.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2016, 10:05:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nicaieri nu se precizeaza gradul de detaliere.
Mi se pare ca exista in ghidul de spovedanie sa zici pacatul cum l-ai facut.
Poate te referi la detaliera pacatului.Aia este alta treaba.

Citat:
Nici la preot nu trebuie sa marturisesti de ex. ca ai poftit taman la fiicasa.
Beleaua este ca daca se intampla asa, trebuie sa i-o spui cumva.

Citat:
Nici daca pagubesti pe cineva direct nu trebuie sa spui: "am furat calul lui Ion".
Ci "am furat" e de ajuns -
Am furat un cal (obiectul furtului).Ca un cal am furat nu altceva.
Citat:
Daca preotul te intreba "dar de la cine anume ai furat?" deja e suspecta treaba.
De ce sa fie suspecta ?
Citat:
E spovedanie, nu dosar la politie (sau Secu, ca au fost si probabil mai sunt si din astia)
Pai da spovedanie, dar totusi de unde stiu cat este de suficient sau cat de insuficient este detalierea pacatului ? Care este masura la care trebuie sa
raportez ?
Reply With Quote
Vechi 04.07.2016, 10:40:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mi se pare ca exista in ghidul de spovedanie sa zici pacatul cum l-ai facut.
Poate te referi la detaliera pacatului.Aia este alta treaba.
Nu, nu trebuie.

Citat:
Beleaua este ca daca se intampla asa, trebuie sa i-o spui cumva.
Nu, nu trebuie.

Citat:
Am furat un cal (obiectul furtului).Ca un cal am furat nu altceva.
Nu, nu trebuie nici macar obiectul, atat timp cat trebuie sa inapoiezi exact ce ai luat.

Mai degraba ar trebui sa-ti faci griji pentru cei care obtin iertare/dezlegare fara reparatie.

Citat:
De ce sa fie suspecta ?
Ca nu e treaba lui, detalii de genul asta pe tine nu te ajuta cu nimic, pe el nu-l ajuta cu nimic - raportat la utilitatea spovedaniei.

Daca exista si alte interese "conexe", atunci da..ajuta, sigur dar pe altii, pe ala care se spovedeste mai putin, daca nu cumva chiar il pagubeste.

Citat:
Pai da spovedanie, dar totusi de unde stiu cat este de suficient sau cat de insuficient este detalierea pacatului ? Care este masura la care trebuie sa
raportez ?
Atat cat are relevanta pentru gravitatea pacatului si nu impieteaza asupra intimitatii altora sau produce sminteala care poate fi evitata fara ca sa se aduca atingere eficientei actului spovedaniei.

Last edited by AlinB; 04.07.2016 at 10:45:11.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2016, 18:41:14
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
De exemplu sunt tare curios cum voi penticostalii va marturistiti unuia altuia pacatele facute cu mintea la ordinea zilei cum ar fi:
Ai chef de ghidusii, asa-i?
Sa curvesti e o treaba la ordinea zilei in viata crestina, crede fratia ta.

Ia spune atunci cum te marturisesti preotului cand ai fantezii nu cu maica-sa, nevasta-sa sau fiica-sa ci... cu el!
Cam ce i-ai spune? Sunt cel putin la fel de curios ca si tine...
Citat:
Inteleg bine.
Pentru ca TOATE marturisirile de care am cunostinta, s-au facut unei terte persoane.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2016, 13:35:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Ai chef de ghidusii, asa-i?
Sa curvesti e o treaba la ordinea zilei in viata crestina, crede fratia ta.
Bre e canicula (ma rog nu asta ar fi cauza principala dar contribuie si ea)
iesi putin afara, in 10 minute ai si curvit in mintea ta.Stii femeile mai ales astea tinere umbla 80 % cam goale si culmea este ca mai au si forme bine definite.
Iar faptul ca esti casatorit sau nu, nu are nici o relevanta.Cum apare goliciune
la orizont pac am si curvit automat cu mintea.Totul se petrece instant este
ca si cum ar fi un fel de automatism.
Citat:
Ia spune atunci cum te marturisesti preotului cand ai fantezii nu cu maica-sa, nevasta-sa sau fiica-sa ci... cu el!
Pai eu i-as spune duhovnicului meu, exact ce fantezi as avea cu el/ea.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2016, 14:07:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
iesi putin afara, in 10 minute ai si curvit in mintea ta.Stii femeile mai ales astea tinere umbla 80 % cam goale si culmea este ca mai au si forme bine definite.
Iar faptul ca esti casatorit sau nu, nu are nici o relevanta.Cum apare goliciune
la orizont pac am si curvit automat cu mintea.Totul se petrece instant este
Ca tu n-ai rusine, nu e o regula.

Citat:
Pai da, trebuie sa se mai amuze si duhovnicul, daca n-are acces ca tine la canale XXX ..
Vechi 06.07.2016, 15:01:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ca tu n-ai rusine, nu e o regula.
Oi avea n-oi avea asta e.

Citat:
Pai da, trebuie sa se mai amuze si duhovnicul, daca n-are acces ca tine la canale XXX ..
Pai nici eu nu am.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2016, 14:08:32
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Aici nu sunt de acord.

În Israel, în Egipt, în zonele acelea, unde a umblat Domnul, Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți, nu era caniculă?

Încă mai mare caniculă. Și nimeni nu umbla aproape gol. Fetele/femeile care umblă așa, păcătuiesc cumplit, smintind pe cei mai mici decât ele, adică pe cei slabi de suflet, nevindecați, împătimiți de neputințe și căderi.

Să nu fi ca ei, frățior.

Atunci când te uiți la trupul gol al unei femei, la o ladă plină de aur și bijuterii, la un cec de bancă scris cu o sumă de câteva milioane de dolari sau euro, sau la o casă-castel, luxoasă, cu mașini și elicoptere și avioane și altele care îți pot fi date, și tu.. să le respingi, să nu le dorești, ATUNCI ești curățit și neprihănit.

Așa să fim, așa să ajungem.

Citat:
la orizont pac am si curvit automat cu mintea. Totul se petrece instant este

Înseamnă că ești bolnav. De desfrânare.

Domnul zice: "CEL ce a poftit în inima lui, a săvârșit adulter cu ea", dar nu înseamnă că trebuie să fim așa și să desfrânăm...

Nu toate au același lucru?
Au același trup, aceleași buze, picioare.
Și-atunci cum să nu le dorești pe ale femeii tale, cu care împreună vă mântuiți unul pe altul ? E poarta ta spre Ceruri. Cum să dorești altceva ? E cea care stinge poftele tale și minciunile minții tale le alungă cu dragostea ei, cu felul ei unic de-a fi și a te iubi.

Cum să dorești altceva ?

Cât de bolnav și întunecat la minte și inimă să fi, încât să dorești același lucru care soția ta ți-l oferă, și să fi conștient în același timp că ajungi în stricăciuni și iad, depărtat de Domnul. Aceste păcate aduc boli grave peste oameni...

Ce să te atragă la altele ?
De ce să nu vrei femeia ta curată și frumoasă și plăcută Domnului ?
Gândește-te că ai curvit cu alta, cu ce te-ai ales ?
Zeamă urât mirositoare ?
Și peste o oră aceea moare și în alte câteva ore, e plină de viermi. Asta ai dorit ?

Soția ta e Icoana ta și tu ești Icoana ei și împreună sunteți icoana lui Hristos și El este Icoana vieții voastre. Și mântuirea voastră.

Să te vindeci frățiorul meu, neîntârziat și nu mai sminti cu "automatisme" din astea demonice, că nu sunt bune. Sfințește-te.

"Fiți sfinți, pentru că Eu, Tatăl vostru, Sfânt sunt".
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 06.07.2016 at 14:19:54.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2016, 15:11:03
Motronea Motronea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.11.2014
Locație: SV Oltenia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Aici nu sunt de acord.

Și peste o oră aceea moare și în alte câteva ore, e plină de viermi. Asta ai dorit ?
deja ai omorat o femeie cu gândul :)
incep sa cred ca pe aici bantuie fariseii care incearca sa vindece bieții creștini de viață..
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare