![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
mie personal NU mi-ai gresit cu minic. Sa fii iubit!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ti s-a aratat in multe randuri, dar e imposibil sa pricepi ceva.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doar Dumnezeu vede și cunoaște inimile și rărunchii fiecăruia dintre noi. Tu, frățior, nu vezi ce e în sufletul meu, n-ai de unde știi câtă dragoste am în mine sau câtă ură, ce iubesc și ce urăsc, cât discernământ am sau luptele care le duc. Atât să știi: îmi dau silința să fiu pe placul Domnului întotdeauna, și pe placul oamenilor niciodată (decât dacă și oamenii se silesc să fie pe placul Domnului). Apropo, ce ai citit din scrierile Sfântului Grigorie Palama ? Închei cu cuvintele Domnului: "Eu, Domnul, pătrund inima și încerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după căile lui și după roada faptelor lui." (Ieremia 17, 10) "nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiți-le pe față." (Efeseni 5, 11) Dacă tu sau alții nu sunteți de acord cu mine, nu înseamnă că mint sau că ascund Adevărul, ci doar că indispun pe oricine nu iubește pe Domnul.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 18.02.2016 at 10:49:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Exact ideea amicului adventist, va asemanati mai mult decat crezi. Vezi si ce ti-a zis gpalama, pe sub haina faina care ti-ai tras-o, pute.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"De Mă iubiți, păziți poruncile Mele." (Ioan 14, 15) "Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui." (Ioan 14, 21) "Iar de vrei să intri în viață, păzește poruncile." (Matei 19, 17) "umblând fără prihană în toate poruncile și rânduielile Domnului." (Luca 1, 6) "Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne întru iubirea Mea după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu și rămân întru iubirea Lui." (Ioan 15, 10) "Și întru aceasta știm că L-am cunoscut, dacă păzim poruncile Lui." (I Ioan 2, 3) "Și orice cerem, primim de la El, pentru că păzim poruncile Lui și cele plăcute înaintea Lui facem." (I Ioan 3, 22) "Cel ce păzește poruncile Lui rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu în el;" (I Ioan 3, 24) "Întru aceasta cunoaștem că iubim pe fiii lui Dumnezeu, dacă iubim pe Dumnezeu și împlinim poruncile Lui." (I Ioan 5, 2) "Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: Să păzim poruncile Lui; și poruncile Lui nu sunt grele." (I Ioan 5, 3) "aceasta este iubirea, ca să umblăm după poruncile Lui;" (II Ioan 1, 6) "Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu" (Apocalipsa 14, 12) Acum înțelegi, de ce pun eu mereu, așa multe versete? Nu eu sunt infailibil, Domnul e infailibil. Iar Domnul îmi dă mie și ție și tuturor, niște porunci. Iar eu îți aduc aminte de porunci, și îmi amintesc și eu de ele, ca să le împlinim împreună. Iar când nu le împlinești, înseamnă că nu iubești pe Domnul. Și când eu nu le împlinesc, nici eu nu iubesc pe Domnul. Atât de simplu... Nu pute/miroase nimic mai rău decât păcatul, patima, neascultarea și neiubirea. Acestea 4. Ele sunt din neascultarea poruncilor Domnului. Și acum repet: Dacă tu sau alții nu sunteți de acord cu mine, nu înseamnă că mint sau că ascund Adevărul, ci doar că indispun pe oricine nu iubește pe Domnul. Pentru că nu vreau decât să urmez poruncilor Domnului, silindu-mă în aceasta, cât de mult pot. Pomeniți-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 18.02.2016 at 12:25:01. |
|
|||
|
|||
![]()
Destul de putin, prietene. Asta-i scuza ta. Intemeiata, de altfel.
Mandria ti-e mai putin scuzabila, in rest ai sanse la mantuire. Pentru ca Scriptura spune ca si cei fara minte vor putea merge pe-a Domnului cale: Acolo va fi cale curată și cale sfântă se va chema și nu va trece pe acolo nimeni necurat și nici nu va fi acolo cale întinată. Chiar și cei fără de minte vor merge pe dânsa și nu se vor rătăci. Isaia 35:8 |
|
|||
|
|||
![]()
No bloody faith is worth a human life.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pocăiește-te ! Ieși din erezie și din întuneric și vino acasă, în creștinism, în Biserică, în ascultare, smerenie, slujirea celorlalți, vino în comuniunea Sfinților. Vino în Sfânta Ortodoxie, leapădă întunericul înșelărilor hristoșilor mincinoși la care se închină toți neo-protestanții și toate ereziile, și adunările lor mincinoase ale harului demonilor-îngeri-de-lumină. Grăbește-te și vino, altfel nu ai să te mântuiești ! Pocăiește-te în numele Domnului, vino mărturiseșteți păcatele (unii altora) preotului/prezbiterului/păstorului lui Hristos, primește Sfânta Împărtășanie, cu Hristos și Biserica Sfinților Lui și vei fi viu. Pocăiește-te, frate ! Vino, te așteptăm la Sfânta Liturghie, căci dacă te va prinde moartea în erezie, îți va spune și ție Domnul: "Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui." (Matei 25, 41) Voi toți care nu sunteți creștini, care rătăciți în eresuri, vă chem în numele Domnului: POCĂIȚI-VĂ ! Care sunteți risipiți pe căile întunericului diavolesc, prezentat ca lumină, prin eresurile de orice forme, vă chem în numele Domnului: POCĂIȚI-VĂ ! Vă așteptăm pe toți cu lacrimi de smerenie, ale noastre și ale voastre, să ne recunoaștem greșelile, pe care trebuie să le mărturisim unii altora, cum ne învață Scriptura. (Iacov 5, 16) Și preotul lui Hristos, ales și uns prin Duhul Sfânt și prin punerea mâinilor, ne va da dezlegare de păcate, după cum i-a fost dat putere de la Hristos prin Apostoli (Matei 18, 18) și vom intra în turma cea mică (nu mare) a lui Hristos (Luca 12, 32), pe cărarea cea strâmtă și grea, care duce la Împărăția Cerurilor, și care puțini o află. (Matei 7, 13-14; Luca 13, 24) Luați binecuvântare de la preotul lui Hristos (Evrei 7, 7) și îmbrățișați-l cu sărutare sfântă (Romani 16, 16; I Corinteni 16, 20; II Corinteni 13, 12; I Tesaloniceni 5, 26) sărutarea să i-o dați pe mâna dreaptă cu care vă dă binecuvinterea Domnului, sau pe obraz, pe frunte, unde vreți și ascultați de preotul lui Hristos, fiindcă este din Apostoli (Luca 10, 16) și astfel veți fi vii. Veniți neîntârziat la pocăință și la Sfânta Liturghie, la Sfintele Taine. Altfel nu vă veți mântui, frățiorii mei iubiți. În orice erezie a-ți fi fost, Dumnezeu vă iartă, dacă aveți "duhul umilit; inima înfrântă și smerită Dumnezeu nu o va urgisi." (Psalmi 50, 18) Pocăiți-vă, o!, voi toți neo-protestanți, pocăiți-vă ! Altfel nu veți moșteni Împărăția Cerurilor. Port multă durere în suflet pentru voi și vă iubesc în Hristos. Vă iubesc nefățarnic și neprefăcut, vă iubesc nespus...
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 24.05.2016 at 22:00:32. |
|
||||
|
||||
![]() Citat: