Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2016, 19:08:33
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bublisor Vezi mesajul
Le.am dat vestea alor mei si nu le.a picat prea bine,ba chiar mama s.a suparat ca se astepta sa nu ne mai impacam. Logic au urmat reprosurile ca nu stiu ce fac,ca o sa rada lumea de mine,ca eu la prestigiul meu ma marit cu un sofer etc
Si soferii sunt oameni... de cele mai multe ori :)
Reply With Quote
Vechi 30.07.2016, 22:11:59
Bublisor Bublisor is offline
Member

Data înregistrării: 28.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Asa este,tocmai asta uita mama mea ca toti suntem oameni si suntem egali indiferent de meserie,statut social. Pe parcurs poate o sa se obisnuiasca cu ideea. Prefer sa regret ceva ce am facut,decat sa regret ceva ce n am facut si sa.mi para rau ca n am avut curajul sa risc.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2016, 23:17:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Viata/casatoria nu e tombola.

Vorbesti cam usor de riscuri, se pare ca esti fixata pe niste probleme marginale si refuzi sa evaluezi obiectiv niste aspecte foarte importante, ai sa vezi tu mai incolo, dar daca iese urat, sa nu zici ca a fost ghinion.

Last edited by AlinB; 30.07.2016 at 23:32:28.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2016, 00:06:52
oitza ratacita's Avatar
oitza ratacita oitza ratacita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.05.2015
Locație: RO
Implicit

Bublisor draga, intreab-o pe mama ta ce ar spune si cat s-ar opune daca rolurile ar fi invers: tu, absolventa de liceu si sa zicem, vanzatoare, el, student medicinist cu potential de afirmare.

Momentan, din punctul meu de vedere sunteti la acelasi nivel. Poate el un pas mai sus decat tine. El are totusi un job din care se intretine singur. Tu esti la inceput de drum in formarea profesionala, inca invatacel, iar pana sa ajungi la nivelul tintit, probabil traiesti din banii parintilor, si vor trece ani de munca si studiu pana sa fie altfel.

Daca tu esti multumita si implinita in aceasta relatie, daca aveti interese si obiective comune, o buna comunicare si cooperare, daca te simti in siguranta alaturi de el; atunci vei stii cum sa o convingi si pe mama ta ca acesta e omul potrivit pt tine. Mama ta doreste sa te vada implinita si fericita; depinde doar de tine cum ii dovedesti ca aceasta e calea ta de implinire emotional-afectiva.

Alin zice mai sus ca viata/ casatoria nu e o tombola. Asa este. Partenerii construiesc impreuna relatia clipa de clipa; in fiecare zi invata sa isi gestioneze diferentele, resursele financiare, petrecerea timpului si toate activitatile comune. Pe masura ce relatia evolueaza, partenerii nu raman la fel, se maturizeaza fiecare in ritmul sau. Cuplul trebuie sa ofere contextul de dezvoltare emotionala si socio-profesionala pentru fiecare partener. Iar reusita acestui proces de uniformizare in vederea unui bine comun are la baza dorinta de cooperare si intelegere reciproca.

Succes!
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae)
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 23:56:58
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit

Citat:
Asa este,tocmai asta uita mama mea ca toti suntem oameni si suntem egali indiferent de meserie,statut social. Pe parcurs poate o sa se obisnuiasca cu ideea. Prefer sa regret ceva ce am facut,decat sa regret ceva ce n am facut si sa.mi para rau ca n am avut curajul sa risc.
Da si eu am avut situatii cand nu am facut ceva si am regretat.
Citat:
Da il iubesc si nu ma vad fara el si suntem fericiti cabd suntem impreuna. Asa cum zicea cineva aici,pe el cunosc bine,ii stiu fiecare gest,stiu cum sa gestionez anumite situatii in functie de amandoi. Nu stiu cum sa va explic,nu imi gasesc cuvintele pt a descrie exact.
Care e parerea mea:
-relatiile trupesti care le-ati avut, vor lasa la amandoi o influenta mare in sufletul amandorura,ori ca va veti casatorii sau nu.De aceea sunt procasatorie.O femeie poate sa il ridice sau sa il coboare pe barbat.
-Cum s-a mai mentionat aici.Cateva beri nu reprezinta nimic.Suntem un grup de colegi care mai serbam zilele colegilor si plecarile in concediu.Uneori se merge de catre unii si la cinci beri si nu am ajuns nici unul alcoolic.Dar fiecare om e diferit, noi nu il cunoastem.
-Esti singura in masura sa hotarasti ce va fi cu viata ta.Un duhovnic care sa va cunoasca pe amandoi v-ar da mai bune sfaturi ca noi aici,si ar fi bine sa ii ceri sfatul.
Dumnezeu sa te ajute sa iei cea mai buna decizie Bublisor!
Vechi 31.07.2016, 02:57:38
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Macar in timpul liber.

Ca si strutii, gladiolele si camilele,
dealtfel.

Precum si ca caii neimblanziti,
in stepe incaneumblate, neurgisite, nepangarite.
nu-i asha?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare