Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2016, 11:46:39
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bublisor Vezi mesajul
Eu sper sa nu se ajunga vreodata la exemplele dat aici,dar nu se stie niciodata. Vreau totusi sa cred ca se poate controla si nu va cadea in patima asta. Am avut ocazia sa il vad ametit si daca nu il provoci nu se comporta urat.
Aici numai dumneavoastra il puteti cunoaste cel mai bine pe prietenul dumneavoastra! Incercati sa analizati, sa-l vedeti in diverse ipostaze- insa faceti acest lucru cu mintea si inima dumneavoastra, nu dupa ce zice unul sau altul!
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 11:46:49
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Căsătoriți-vă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 11:55:03
Bublisor Bublisor is offline
Member

Data înregistrării: 28.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Căsătoriți-vă.
O sa facem si acest pas,dar pe viitor. Vrem sa ne facem totul noi,cu banii nostri fara sa depindem de parinti si pt asta mai trebuie sa asteptam putin pana ne stabilizam financiar.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 12:08:26
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Înseamnă că aveți șanse să nu vă căsătoriți prea curând.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 13:58:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bublisor Vezi mesajul
Eu sper sa nu se ajunga vreodata la exemplele dat aici,dar nu se stie niciodata. Vreau totusi sa cred ca se poate controla si nu va cadea in patima asta. Am avut ocazia sa il vad ametit si daca nu il provoci nu se comporta urat.
"vreau sa cred" - e cam nasol, inseamna ca nimic din ceea ce stii nu te ajuta prea mult.

"daca nu il provoci nu se comporta urat" mie totusi mi se pare destul de grav.
Cu alcoolicii e o problema bine cunoscuta - nu te

Uite pe scurt: faptul ca are poate un viitor mai putin stralucit profesional/financiar ca tine, nu e un impediment in calea casatoriei.

Dar, faptul ca vine dintr-o familie cu probleme (n-ai idee cum se mostenesc chestiile astea), are si probleme cu bautura, in plus, nici unul din voi nu e cine stie ce credincios ca sa cautati ajutor pe linia asta - sunt niste aspecte care trebuie luate foarte in serios.

Eu as zice asa, sa-i propui sa se lase de baut, pentru tine si viitorul vostru, daca va face asta si nu ai sa-l mai vezi "ametit", merita sa continui relatia, daca va zice ca nu e de acord si e dreptul lui si etc. sau promite si nu face, vezi-ti de drumul tau.

Altfel, bine nu va fi..
Vechi 29.07.2016, 14:01:57
antoniap
Guest

Implicit

Totusi trebuie sa constientizez›i ca relat›iile intime în afară căsătoriei reprezintă un păcat. Mare. Avet›i nevoie de binecuvântarea lui Dumneze

Mai exista un aspect. El poate fi influent›at de prieteni. Spiritul practic redus al intelectualilor poate fi un defect major în ochii lui. Un intelectual iti mai ierta un praf nes™ters, însă un om complexat va găsi astfel de momente pentru a-si etala superioritatea.

Apoi, ferească Dumnezeu sa nu devină gelos... Adică, sa descoperi în timp un intelectual finut, pe gustul tău din toate punctele de vedere. O perioada de abstinenta dublata de post s™i rugăciune ar atrage binecuvântarea lui Dumnezeu s™i ai putea sa analizezi singura solutia. Fără binecuvântarea lui Dumnezeu, nu vei putea distinge sfaturile bune de cele rele. Exista un pret› al relatiilor bazate pe interese. Si odată si-odata acesta se plătes™te. Daca-l iubes™ti, continua, iar dacă îi apreciezi doar bunătatea în sperant›a că te va sustine material, atunci întrerupe relat›ia.

Last edited by antoniap; 29.07.2016 at 14:08:32.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 14:09:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Exista asa-numita bere de casa, dar a carei reteta si mod de preparare il cunoaste putina lume! In plus pentru asta iti trebui spatiu mai mare, anumite ustensile, timp , materiile prime din care sa o prepari!

Este intradevar mult mai naturala si sanatoasa decat cea din comert (nu este pasteurizata si nu are tot felul de E-uri, etc), insa nu oricine are conditiile necesare sa o prepare.
Mai ales pentru cine sta in mediul urban la bloc, nu are conditiile necesare sa o poata prepara.
Pai si atunci de ce zici ca e normal sa bei "porcarii din comert"?
Vechi 29.07.2016, 18:36:42
Member

Implicit

Le.am dat vestea alor mei si nu le.a picat prea bine,ba chiar mama s.a suparat ca se astepta sa nu ne mai impacam. Logic au urmat reprosurile ca nu stiu ce fac,ca o sa rada lumea de mine,ca eu la prestigiul meu ma marit cu un sofer etc
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 19:08:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Cu alte cuvinte, lucrurile au mers cum te asteptai :)

Alte neclaritati?
Vechi 30.07.2016, 18:55:19
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cu alte cuvinte, lucrurile au mers cum te asteptai :)

Alte neclaritati?
Va multumesc din suflet tuturor pt sfaturi. Sper sa se rezolve si situatia mea si toata lumea sa fie fericita si impacata. Multa sanatate!
Reply With Quote
Răspunde