![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dragul meu, nici tu nu ii poti numi eufemistic "marii tai teologi" pe Sfintii Parinti. Nu mai ai mult pana cand si Hristos va deveni un neinsemnat fata de "Sfantul Ardealului". Deci, lasa matale parerile personale si primeste invatatura curata de la sfinti si cand voi gasi ce am spus, voi posta, ca sa-ti inchid gura care vorbeste numai minciuni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci dacă le știi întoarece pe toate, din ce scriu foarte clar, așa ca la Ploiești, ca la ortodoxia ta de mucava ca să mă scoți mereu mincinos sau sectant sau eretic sau neascultător... sau înșelat de demoni... atunci să știi că îmi pare rău că discutăm și că am stat de vorbă. Eu vorbeam serios și cu bună credință și nu ironic și viclean așa cum aluneci tu printre degete ca o bilă unsă cu toate alifiile. Chiar nu vrei să recunoști că eu am dreptate mărturisindu-ți Adevărul și nu tu cu toți ''teologii'' și ''exegeții'' domniei tale care fac de rușine pe sfinții părinți prin denigrările și bîrfele lor pline de exagerări și calomnii? Și te rog oprește-te din procesele de intenție! Ok? Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 15:08:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ai uitat ce ai spus : "Lasă tu exegezele absurde ale ''marilor'' tăi teologi ci mai bine citește scriptura așa cum zice sf. Vasile cel mare, înțelegînd de acolo ceea ce se scrie acolo". Despre ce exegeze absurde este vorba, din moment ce sunt exegezele sfintilor si nu ale mele? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Repet citatul în speranța că îl vei citi și înțelege corect încetînd să mă scoți sectant și încetînd să-mi faci procese de intenție. ok? Citat:
Mă iartă deci încă odată... dar crede-mă că nu din răutate ți-am mărturisit ci din dragoste de frați și surori creștine, ortodoxe... și mai ales de Dumnezeu. Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 15:30:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Fratilor, totusi haideti sa ne limitam la subiectul topicului, nu sa ne certam care se pricepe mai bine in teologia ortodoxa!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine, fie, cînd ești la masă nu se pun pe masă coatele pe masă așa cum fac bețivii și nici copitele ca americanii care se relaxează cu picioarele sus pe masă, deci există și o bună cuviință care trebuie respectată așa cum spune Bublișor. Există niște reguli ale bunelor maniere și ale bunelor obiceiuri... care trebuiesc respectate mai ales cînd ajungi între... sfinți. Deci trebuie să ai o bună cuviință bine înrădăcinată și nu una din aia de fațadă... ținută înaintea oamenilor ca să părem mari teologi... în ochii lor. Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 15:36:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frate, nu mai minti ! Gasesti la Grigorie de Nyssa interpretarea textului ( adica la un Sfant Parinte) : "Despre pitonisa - este un mic tratat de demonologie. Comentand textul din I Regi 28, 12-18, autorul ( Grigorie de Nyssa ) afirma ca umbra care s-a aratat lui Saul n-a fost sufletul lui Samuil, ci un demon supus vrajitoarei din Endor". http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ssa-81443.html https://cleopasihastria.wordpress.co...-cu-cei-morti/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acuma văd că persiști în acuzații ca să zici că am mințit eu și că l-am făcut mincinos pe Grigorie de Nisa? Nu mi-ai dat citatul ci zici tu ca să te cred eu pe tine. Dă-mi citatul să văd ce spune sfîntul în cartea lui. Eu n-am citit-o. Dacă spui că a scris un sfînt, Grigorie de Nissa, că acela era un duh supus vrăjitoarei respective, ei bine atunci afirm că nu era ''supus'' vrăjitoarei ci satanei cu care ea făcea vrăji dar cu toate astea acela care a vorbit cu regele Saul era defapt duhul dreptului Samuel ajuns în Șeol peste care domnea tiranic satana în iad căci pînă la Hristos iadul și moartea nu au fost sparte așa că toți se duceau în iad ajungînd supuși satanei. Ai priceput? Deci nu era un duh mincinos cel cu care a vorbit regele Saul ci era chiar vedenia și duhul dreptului Samuel. Cu duhul mincinos și unealtă a satanei făcea vrăji în ascuns femeia aceea din Endor. Deci te rog înțelege, nu am contrazis sfinții ci pe prietenii tăi ''marii'' teologi absurzi care au pus de o inchiziție ''ortodoxă'' așa ca tine lansînd bîrfe și denigrări la adresa sfinților și mucenicilor gen A.B. Deci nu mai încerca să le întorci ca la Ploiești făcîndu-mă mincinos mereu. Oare tu nu te-ai supăra dacă te-aș face mereu mincinoasă și vicleană și alea alea, adică sectantă, eretică, răstălmăcitoare de scripturi... Te-ai supăra cum să nu te superi... deci te rog respectă dialogul și nu mai fă atacuri la persoană. ok? Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 16:49:01. |
|
|||
|
|||
![]()
"Încă și Sfinții Părinți arată că, chiar în cazul lui Saul cu vrăjitoarea din Endor, nu a fost spiritul lui Samuel cel ce se arătase, ci un spirit diavolesc, care s-a dat drept spiritul lui Samuel. Așa de pildă, Sfântul Grigorie de Nyssa zice: „Spiritul era atât de urât, încât vrăjitoarea s-a îngrozit de el”. Negreșit, ar fi fost cu neputință să fi fost cel al lui Samuel, căci – spune același sfânt părinte – la chemarea vrăjitoarei din Endor a venit «cel părut Samuel» (Cuvânt pentru pitonistă), iar nu cu adevărat proorocul Samuel, așa cum arată (cu acoperire) Scriptura (I Regi 28, 12), deoarece acest fel de vorbire (acoperit) este folosit și cu alte prilejuri în Sfânta Scriptură."
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
E clar că sfîntul Grigorie de Nyssa a zis altceva: ''Duhul era atât de urât, încât vrăjitoarea s-a îngrozit de el'' Firește că era urît și foarte mîniat duhul lui Samuel încît s-a îngrozit vrăjitoarea căci dreptul Samuel s-a supărat că a fost chemat din Șeol încălcînd Saul legile vieții și a dorit să bage groaza în respectiva vrăjitoare care ar fi trebuit ucisă cu pietre pentru că ducea pe Israel în păcătuire. Același ''teolog'' catolic afirmă cu absurditate: Citat:
Păi sfîntul a spus asta pentru că duhul dreptului Samuel nu prea semăna cu cel pe care îl știa foarte bine Saul și de aceea ne spune sfîntul că Saul, cu toată schimbarea lui îngrozitoare, a duhului lui Samuel care a fost chemat, nu putea știi sigur dacă vorbește cu el sau cu altul deci nu era sigur ci doar îi părea că vorbește totuși cu Samuel avînd nevoie de credință ca să creadă că stă de vorbă chiar cu duhul lui. A fost o înțelepciune și o lucrare sfîntă a lui Samuel pentru ca Saul să moară defapt în CREDINȚĂ SFÎNTĂ! Adevărul se poate deduce simplu din faptul că Samuel nu l-ar sfătuit ceva contrar cu Dumnezeu, deci că era chiar Samuel pe care Saul l-a crezut o putem deduce din faptul că acel duh proorocea și ceea ce proorocea fiind exact în concordanță cu voia Domnului și cum Samuel îl iubea și se ruga pentru mîntuirea lui Samuel atunci e clar că a dorit ca Saul să ducă la îndeplinire voia Domnului... adică să moară întru Credință apărînd pe Israel și așa să-și răscumpere păcatele neascultării din postura de rege al lui Israel. Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 17:20:55. |
|