![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricum din ce-ai citat, nu e nici pagina 14, nici 26, acea scanare postată. Dar poate cumperi cartea și ne arăți exact pagina și alineatul cu pricina.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 13.08.2016 at 01:26:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ordinea este cam asta : Subiectele discutiilor Purgatoriul Dezbinarea Grecilor Ciuma loveste Ferrara Isidor Sedintele Solemne CITIREA CANOANELOR |
|
||||
|
||||
![]()
Iuliu,
da, cu mila Domnului, știu ce-i ebook-ul, am avut Kindle în Anglia, au formate .epub, la fel ca toate digitalele se pot modifica foarte ușor, am folosit acel Kindle vreo 2 săptămâni și l-am vândut și de atunci nu mai citesc decât de pe laptop, foarte rar, preferând cartea adevărată. Voi posta cu mila Domnului. Până atunci, te rog poate vrei să cumperi tu cartea, s-o ai și în bibliotecă pentru tot restul vieții tale, e minunată cartea, printre cele mai minunate de pe pământ, îți spun că eu o am, dar n-am găsit în ea ce spui tu, deci tu având-o pe a ta, citind-o integral, poate vei și găsi ce susții că este în ea, și ne vei arăta. Iar dacă nu, să știi că eu nu mă supăr, te iert spontan, chiar și dacă mă ucizi, fizic :) numai am rugămintea să fi mai atent în viitor când mai pui surse și resurse, de unde le pui, de la cine, ce text este acolo, că doar vezi și tu că e în joc cea mai mare miză de pe pământ, mântuirea unui suflet, oricare ar fi el. Vreau să închei pentru azi, cu un citat de pe coperta din spate din cartea acea verde, citat al Sfântului Marcu al Efesului, care-a spus aceste cuvinte cu Împăratul Bizanțului de față: "Nimeni să nu stăpânească în Credința noastră: nici Împăratul, nici ierarhii, ci numai unul Dumnezeu Care, atât prin Sine cât și prin ucenicii Săi, a predanisit-o nouă". Și ultimele rânduri de pe copertă, mai spune : Cine îl contestă pe Sfântul Marcu al Efesului, arată că defapt nu a înțeles el însuși Ortodoxia și arată că trăiește o credință îndoielnică, adaptată înțelepciunii acestui veac... Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Alături de scuzele de rigoare. ![]() Citat:
Am spus că voi posta ce am promis. Nu mai cicăli. Va fi în zilele următoare, dacă nu adorm în Domnul.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 13.08.2016 at 02:03:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incepe cu Troparul ? Continua cu Primii ani de viata ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci: Care au fost cuvintele Sf. Marcu atunci cand grecii au cerut sa se citeasca vechile canoane in cadrul sinodului ? Si ce te faci daca nu scrie in PG ? O sa zici ca a tacut pentru ca nu scrie acolo ? :) |
|
|||
|
|||
![]()
Bine, Igor, nu-i cu suparare. Mai scapa omul cate o gogoasa, il mai ia gura pe dinainte, nu-i bai.
Atata doar, te-as ruga sa nu perseverezi. Ca, stii tu: "...perseverare est..." Ca sa nu mai scapi gogosile, uite o tehnica psihologica: aduna toate gogosile, baga-le intr-o punga (ma rog, in cazul tau s-ar putea sa ai nevoie de un sac, doi!), leaga strans punga la gura cu un siret de pantofi vechi, coase marginile siretului cu sarma otelita, apoi pune un lacat pe sarma, iar cheia zvarle-o-n Bega! Daca nici asa nu merge, scrie si tu pe un carnet, in fiecare zi cand te trezesti, timp de o luna: "Doamne, ajuta-ma sa nu mai mint azi pe forum! Nema cuvintel minciunica. Zero absolut! Ca ma fac de ras, nu de alta..." Toate cele bune, Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Iata ca Preotul Catalin Teulea, in lucrarea Mitropolitul Marcu Eugenicul al Efesului si Sinodul de la Ferrara-Florenta, da si alt exemplu :
"Andrei de Rhodos a încercat să-l contrazică, dar Marcu a obiectat că nu și-a expus încă nici un argument al aserțiunii sale, aș cum avea dreptul. I s-a permis să continue. „Hristos a lăsat pace în Biserică dar discipolii să-și împartă harul. Bisericii romane i-a lipsit acest har adoptând o doctrină care nu e justificată nici de Evanghelii, nici de Sinoadele Părinților ; dar iată o dorință de a restabili pacea prin inițiativa de a invita biserica noastră” " |
|