![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Invata macar de la Sf. Marcu ala despre care spuneai ca nu a zis ce a zis : ![]() |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Asta e părerea ta. Ereticii controlează acest sinod din ascuns... din moment ce se face pe placul lor. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Trebuie să citești răspunsul, nu fii fricos, stai de vorbă cu un ortodox veritabil și nu cu un înșelat așa cum îți închipui tu. Deci lasă vrăjeala și fii cinstit! Citat:
Eu iubesc ortodoxia, BOR și pe patriarhul Daniel spre deosebire de tine care căutînd să te autoîndreptățești, de frică oarbă, nu ești în stare să porți un dialog frumos și curat... ci minți una-intruna și culmea nici nu-ți dai seama de asta deși te trag de mînecă în permanență. Uită-te mai sus ce minciuni ai afirmat despre mine! Gîndește-te că nu mie mi le-ai spus ci ție căci pe drept la credința ta se referă. Exact ce ai zis mie, defapt ție ți se potrivesc. Citat:
Dar nu uita că în ceea ce ai spus despre sinod ți-am dat dreptate fiindcă ceea ce ai spus este perfect Adevărat, oricît ai puți de urât... și oricît ai vedea luminile înșelătoare spunîndu-le tu ''Lumina necreată''. Nu-mi mai răspunde că știu în ce crezi, nu în Dumnezeu ci în secte, eresuri, înșelări demonice, minciuni, neascultări, mîndrii și crezînd în ele mi le verși mie pe cap.... dacă ai crede în Dumnezeu în primul rînd nu ai mai minți despre mine sau despre N.I.P. judecînd și condamnînd fără rușine deși nu te-a pus nimeni sa faci asta ci ai dărui credință și milă de la Dumnezeu! Tu însă nu poți decît să te mîndrești... fiind complet căzut din Dreapta Credință! Lucru care pentru mine este foarte foarte trist, findcă eu iubesc orice ortodox. Deci, din păcate ești un eretic mai rău decît cei de care vrei să ne ferești!.. și oricît îți repet tu nu vrei să auzi. Deci nu-mi mai răspunde că știu ce ai putea tu să-mi mai spui! Închipuiri și acuzații ce vin din lumina ''necreată'' defapt din înșelările demonice cu care te aprinzi! Tu nici nu știi ce este Lumina Necreată dar ți se pare că ai văzut-o și că o vezi... Vai ție. Ești înșelat de demoni dar dacă ai vorbit adevărul despre sinod, oricît ai fi de înșelat a trebuit să-ți dau dreptate! Deci așa este precum ai scris despre sinod! Last edited by vsovi; 12.08.2016 at 21:40:07. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa-i spuna careva lui saccsiv ca Sf. Marcu al Efesului trebuie oprit de la pomenire ca le-a spus catolicilor biserica, in loc sa le spuna adunarea papistasilor, asa cum e ortodox. :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Cu atât mai mult, e greșit și mai periculos să-i numim "biserică istorică", automat ei își arogă dreptul de a pleca de pe poziție de egalitate cu noi Biserica, își vor atribui vreo corectitudine în erezii și la fel ca în argumentarea Sfântului Marcu al Efesului, în Sinodul de la Ferrara-Florența, când le-a descalificat ereziile purgatoriului și indulgențelor, și a ahrului creat, latinii tot nu au vrut să primească Dreapta Credință, au rămas intenționat pe mai departe în erezie, fiindcă dacă ar fi primit răspunsul în Duhul Sfânt dat de Sfântul Marcu al Efesului, atunci ar fi trebuit să desființeze și erezia primatului papal și erezia infailibilității papale, și sigur că n-au vrut așa ceva. Ortodoxia a plecat biruitoare de acolo, chiar dacă Sfântul Marcu al Efesului, a fost SINGURUL din toată delegația de ortodocși, care n-au semnat Sinodul de unire între Biserica Ortodoxă și "Biserica Romano-Catolică". Au spus latinii: "dacă Marcu n-a semnat, nimic nu am realizat". Iar asta în condițiile în care însuși Împăratul Constantinopolului, i-a cerut să semneze și l-a amenințat cu moartea dacă nu semnează. I-a răspuns împăratului: "Mai bine să mor mucenic de mii de ori, decât să semnez unirea cu erezia și minciuna și să trăiesc o viață și-o veșnicie fără Hristos." Nu a fost omorât, au plecat supărați pe el, delegația ortodoxă, de la Sinod, în frunte cu Împăratul Bizanțului, dar au plecat biruitori, prin el, Sfântul Marcu. Iuliu, te rog să-mi pui sursa adevărată, din PG, pentru imaginea scanată ce ai postat-o aici mai sus, fiindcă am tot Codul Migne acasă, toate cele 500.000 de pagini de literatură Patristică, în format digital pe 12 dvd-uri, și pot să verific sursa din PG. Până atunci, vreau să răspund la articolul-argument al părintelui Petru Pruteanu, pe forum la el, te rog să mă lași să dau răspunsul, fiindcă nu m-am apucat să-l scriu... Sunt intrigat pe sursele părintelui, că scrie el în articol: "Sf. Marcu Eugenicul se adresa frumos romano-catolicilor și considera că Îl avem pe același Hristos și aceeași credință, și cinstim aceeași Treime" - (sursa PG - ??? - nu există... notă personală igor) Așa ceva ca să nu spun că e o fabulație, spun doar că eu nu am găsit așa ceva în aceste două cărți traduse din originalele grecești PG, pe care te rog să le citești și frăția ta, poate la o bibliotecă, că pe net, în format pdf nu le-am găsit : ![]() ![]() Interesant de subliniat un ultim aspect, Volumul 1 cu (663 de pagini), editura Pateres 2009, și volumul 2 (507 pagini), editura Gândul Aprins 2014, dar la volumul 2, părintele Marcel Hancheș, nu s-a mai băgat să traducă, a fost tipărit la o altă editură, nouă, 5 ani mai târziu față de volumul 1, dar l-am putut prinde, volumul 2, că tot în 2014, am dat și licența "Ereziile romano-catolice" și din februarie când a apărut, l-am citit volumul 2, l-am pus și la bibliografia licenței, nu am găsit să-i numească pe latini, "biserică", nici "romano-catolici" și nici "creștini"... Ci îi numea latini, și îi numea fiii satanei, iar asta verificabil pe sursă orginală în PG. Vreau să văd sursa părintelui Petru Pruteanu, că ce pune el acolo, e cel puțin ciudat... Deci te rog să-mi pui sursa originală, Iuliu. Mulțumesc mult. Iertare. Pomeniți-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 12.08.2016 at 21:50:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci acum ceri sursa, daca iti dau sursa o sa spui ca asa e dar ca Sf. Marcu nu spune ce spune ci ti-a facut tie cu ochiul si intelegi ca spune "adunarea papistasilor".Exact cum faceti de fiecare data, aveti cate o inchipuire si daca cineva va arata ca sfintii au zis altceva atunci spuneti ori ca sfintii au gresit, ori ca nu-s chiar asa de mari sfinti ca voi, ori ca au spus de fapt altceva decat au spus.
![]() Pasajul este din cartea Viata si nevointele Sf. Marcu al Efesului aparuta in colectia Stalpii Ortodoxiei. ![]() Pagina 26. Deci contrar a ceea ce ai afirmat tu, Sf. Marcu ii numeste pe latini biserica. Si punct. Nu va mai ridicati propriile idei la rang de dogme ortodoxe. |
|
||||
|
||||
![]()
Să se îndure cineva să schimbe numele topicului! Ori poate nu-mi dau eu seama și toate subiectele duc în mod firesc într-un final, fie la sinodul din Creta, fie la PP.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 12.08.2016 at 22:04:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce e mai rau e ca eu banuiam de ieri ca Igor o sa sara in apararea fratilor traitori care apara in aceste zile ortodoxia. Pe viata si pe moarte ! Anatema in stanga si in dreapta ! :D |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi ai voie să minți pentru a păstra Taina și pentru a păzi turma de cădere în Vrăjitorie și ca nu cumva să pîrăști pe fratele tău dîndu-l pe el pe mîna ''inchiziției'' lumești sau ''ortodoxe''... Deci dacă sfinții au mințit atunci bine au făcut căci erau în Duhul și Calea cea strîmtă spre mîntuirea turmelor peste care au fost ei puși ei de Dumnezeu ei o aleg și o urmează și o hotărăsc. Deci Dumnezeu cu sfinții hotărăsc și nu oamenii cu maimarii lor căzuți din dreapta credință!... oricît s-ar ascunde după bibliotecile lor pline de cărți ortodoxe... pe care defapt le calcă în picioare mimînd grija și lupta pentru apărarea ortodoxiei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi se pare că sunt cele mai fierbinți subiecte...:) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am cartea care ai pus-o mai sus, chiar acum în fața mea. Are ISBN: 973-8926-04-1 978-973-8926-04-2 ![]() Și chiar acum o am deschisă la pagina 26, și nici pomeneală să fie adevărată imaginea ta scanată. E o fabulație imaginea ta scanată. La pagina 26, scrie doar de /bula papală Laetentur caeli/, unde latinii se numesc "biserică" și urmașii lui Petru. Sfântul MARCU al Efesului, NU îi numește pe latini "biserică" și nici "creștini". Cel puțin nu din sursele tale. Dar am spus, chiar si cu acrivie, Biserica nu e împotriva numirii eterodocsilor, crestini si biserică, daca ei au constiinta de Biserica, dar din punct de vedere istoric, dogmatic, biblic, canonic, dacă e să-i numim biserică si crestini, trebuie să adăugăm biserică rătăcită, sau risipitoare, precum fiul a fost risipitor, sau pierdută, precum oaia si drahma a fost pierdută, crestini risipitori, sau pierduti, sau rataciti. Iar pentru că știu ce vorbesc și știu ce hotărâri s-au luat la Sinodul din Creta, afirm, că acei ierarhi cei 156, trebuie pomeniți pe mai departe, chiar dacă nu au semnat toți 156, iar acel Sinod, chiar dacă primele hotărâri nu au fost în Duhul Sfintilor Părinti, si apoi au modificat Sinodul, ierarhii tot ar fi trebuit pomeniti, nădăjduind la îndreptarea Sinodului, lucru care s-a petrecut foarte repede, iar preotii nepomenitori, sunt rătăciti si fac schismă si pierd oitele lui Hristos. Te rog să nu mai dezinformezi si să mă ierți dacă te-am supărat cu ceva.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 03.03.2019 at 15:09:59. |
|