Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2016, 22:03:46
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Deci acum ceri sursa, daca iti dau sursa o sa spui ca asa e dar ca Sf. Marcu nu spune ce spune ci ti-a facut tie cu ochiul si intelegi ca spune "adunarea papistasilor".Exact cum faceti de fiecare data, aveti cate o inchipuire si daca cineva va arata ca sfintii au zis altceva atunci spuneti ori ca sfintii au gresit, ori ca nu-s chiar asa de mari sfinti ca voi, ori ca au spus de fapt altceva decat au spus.

Pasajul este din cartea Viata si nevointele Sf. Marcu al Efesului aparuta in colectia Stalpii Ortodoxiei.

Pagina 26.

Deci contrar a ceea ce ai afirmat tu, Sf. Marcu ii numeste pe latini biserica. Si punct. Nu va mai ridicati propriile idei la rang de dogme ortodoxe.
Iuliu, dezinformezi.

Am cartea care ai pus-o mai sus, chiar acum în fața mea. Are ISBN: 973-8926-04-1 978-973-8926-04-2

Și chiar acum o am deschisă la pagina 26, și nici pomeneală să fie adevărată imaginea ta scanată.
E o fabulație imaginea ta scanată.

La pagina 26, scrie doar de /bula papală Laetentur caeli/, unde latinii se numesc "biserică" și urmașii lui Petru.

Sfântul MARCU al Efesului, NU îi numește pe latini "biserică" și nici "creștini". Cel puțin nu din sursele tale.

Dar am spus, chiar si cu acrivie, Biserica nu e împotriva numirii eterodocsilor, crestini si biserică, daca ei au constiinta de Biserica, dar din punct de vedere istoric, dogmatic, biblic, canonic, dacă e să-i numim biserică si crestini, trebuie să adăugăm biserică rătăcită, sau risipitoare, precum fiul a fost risipitor, sau pierdută, precum oaia si drahma a fost pierdută, crestini risipitori, sau pierduti, sau rataciti.

Iar pentru că știu ce vorbesc și știu ce hotărâri s-au luat la Sinodul din Creta, afirm, că acei ierarhi cei 156, trebuie pomeniți pe mai departe, chiar dacă nu au semnat toți 156, iar acel Sinod, chiar dacă primele hotărâri nu au fost în Duhul Sfintilor Părinti, si apoi au modificat Sinodul, ierarhii tot ar fi trebuit pomeniti, nădăjduind la îndreptarea Sinodului, lucru care s-a petrecut foarte repede, iar preotii nepomenitori, sunt rătăciti si fac schismă si pierd oitele lui Hristos.

Te rog să nu mai dezinformezi si să mă ierți dacă te-am supărat cu ceva.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 03.03.2019 at 15:09:59.
Reply With Quote