![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Păi la ăla mă referam în cazul tău. Deci ăla te-a sfîătuit pe tine să nu crezi. Atunci e clar cu cine mă lupt, cu Froid, cu Young, cu Pavlov și cu alți discipoli care te-au ''tratat'' așa de bine că văd că ai murit de tot. (La puterea de a crede mă refer... în Adevăr și în Dumnezeu)
Citat:
Unde vezi tu că mă laud? Și care sunt motivele ca să mă consideri sectar? Repeți ca ăia cu idei fixe... pe care singuri și le-au fixat așa că te rog să mă ierți dacă vreau să te tratez de neputința ta de a crede și de împotrivirea și încăpățînarea ta... pentru că se vede cum dai să crezi și apoi revi la ideile tale și la doctorii tăi la care mă trimiți în mod regulat. Iartă-i dacă te-au adus în halul ăsta... din credincios te-au făcut o legumă (moartă) care are instalat un difuzor și un microfon unde repetă: ești sectant, mergi la doctor... NIP e sectă, tu te lauzi, tu ești troll... și altele. Eu încerc să te tratez cu duhul blîndeții așa cum aș trata un frate... așa că nu te supăra dacă mai am speranță că o să te vindeci. Ar fi suficient să crezi mai mult în Dumnezeu decît în psihiatrii și în oricare dintre doctori. Nu zic deci să nu crezi în doctori ci zic că ți-ar prinde bine să crezi un pic mai mult în Dumnezeu. Ai putea să-ți deschizi astfel ușa de la temnița ideilor pe care ți le-ai fixat crezînd tu că deosebești binele de rău... dar ai pățit-o și ai deosebit exact pe dos... așa că te afli din păcate în cădere liberă... cădere în necredință... pe care ți-o mai și întărești cu doctorii și cu oamenii de știință și cu toate teoriile și plauzabilitățile modelor gLumii. Încearcă să crezi... încearcă să gîndești... încearcă sî înțelegi... încearcă să vrei să cunoști Adevărul... eu sper că vei reuși pînă la urmă. Last edited by vsovi; 07.09.2016 at 17:49:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite, Froid Sigmund (adica Freud) nu a fost psihiatru ci neurolog si psihanalist. Pavlov, Ivan a fost tot neurolog si mare cercetator al fiziologiei creierului (de la el ne-a ramas povestea cu reflexele conditionate si bancurile cu cateaua lui care il conditionase sa ii aprinda becul si sa ii aduca mancarea la ora fixa); dar nu psihiatru si nici psiholog sau psihanalist. Jung, Carl Gustav (iar nu Young) a fost medic psihiatru si psihanalist, intr-adevar. Alin nu are treaba cu nici unul dintre ei. (din pacate) Nu de alta, dar urmasii celor enumerati de tine mai sus au cu totul alte cunostinte si metode de terapie decat barbosii lor inaintasi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
De la întemeierea lumii și pînă azi, toți bărboșii și toți rașii ăștia purtînd musteți sau ciocuri și toți urmașii lor mai rași sau potrivindu-și barba cu modă sau ca să aibă credibilitate, ca prin asta să lași după ei, umblă cu ghicitul și vrăjitul eliberîndu-te de complexe și constrîngeri ca să poți păcătui fără probleme amăgindu-te că va fi bine pentru că zic ei... de parcă ar ști ei... cum e bine și cum va fi. Nu știu dar se dau mari și te duc în iad fără probleme tratîndu-te ca pe un caz, ca pe o ciudățenie pe care fac ei experiențe... păcălindu-te să-i crezi așa ca pe vrăjitoarele care-ți ghicesc viitorul și te bagă în superstiții și obsesii și nebunii fără să-ți dai seama cum rămîi să crezi o viață tot felul de minciuni lansate de ele așa ca și cum ele ar știi. Se lipesc de fraieri așa cum se lipesc astrogramele și zodiacele și tot felul de abureli cu care proștii se lasă păcăliți pentru că îi mituie și le încîntă orgoliul și au impresia că se întmplă ceea ce li se spune și ca niște copii cuminți, de frică se supun orbește tuturor prostiilor debitate de tot felul de impostori și de păcălici care îi trădează și îi vînd minciunii și răutății și păcătuirii. Nu-i mai credeți ci ''Lăsați medicii psihiatrii și psihologii să vină la Mine!'' ca să-i vindec de toate tîmpeniile lor pe care le debitează de parcă ar știi. Last edited by vsovi; 08.09.2016 at 18:55:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar sa luam de bun ce zici. Diagnostice macabre, spui... Pai bine, frate, daca tu ai fi medic psihiatru si, cand esti de garda iti vine unul in puterea noptii care tipa, urla, sfasie, se lupta cu vreo 4 insi care abia il tin, tu ce ai face? Dincolo de un sir de sfinte cruci, desigur... Ce faci mai apoi? Sa zicem ca reusesti sa stai cu omul de vorba. Si auzi de la el ca de fapt nu el ci extraterestrii din burta ii dicteaza sa o taie cu toporul pe nevasta-sa, apoi sa dea foc la grajduri si in final sa isi scoata aripile de sub piele si sa zboare pana la cer ca sa izbaveasca lumea de pacate... Tu ce diagnostic ii pui astuia? Nu stii, nu? Atunci lasa-i pe doctori sa il puna si sa-i dea un tratament adecvat. Eventual roaga-te ca pacientul sa fie compliant, sa se tina de tratament si sa se faca bine, atat cat s-o mai putea, cu Mila Domnului si cu ajutorul doftorilor. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate nu toata lumea cunoaste ca medicii psihiatri sunt destul de prudenti in a pune diagnostice. Iar daca o fac totusi, acestea sunt mai degraba provizorii, cu rol orientativ, urmind ca evolutia pacientului sa arate singura cam despre ce tulburare e vorba.
Mai ales la copii si tineri diagnosticul se pune cu multa prudenta si e cat mai general cu putinta. Evolutia unui om tanar poate fi foarte diferita de asteptarile noastre, iar medicii cunosc aceasta din experienta si din studiile de specialitate. Uneori insa diagnosticul e limpede. Nu mai sunt dubii, de pilda, ca un pacient sufera de depresie sau ca are o personalitate histrionica etc. In acest caz, tocmai diagnosticul, pus corect, ajuta pe medic precum si pe pacient si pe apartinatori sa lupte cu boala pentru a o invinge. Nu e nimic rau in a pune un diagnostic, desi pentru multi acele formulari suna inspaimantator. Motiv pentru care azi se folosesc expresii cu un impact cat mai putin lezant. Ca si asa omul e speriat, confuz, indurerat etc. Nu pui o povara in plus, ci cauti sa ii dai speranta, curaj. Mai spune colegul vsovi ca medicii psi ofera sfaturi fara finalitate. Se prea poate, insa in general medicul cauta sa clarifice impreuna cu pacientul anumite finalitati. Se stabilesc tinte clare: sa termini scoala, de pilda, in ciuda temerilor; sa treci peste supararea produsa de cutare si sa exersezi un comportament mai asertiv; sa participi regulat la intruniri de grup, pentru a nu te lasa ademenit prea tare de singuratate etc. In fine, una dintre finalitatile propuse de medici este, tot mai des, sa mergi la un duhovnic si sa te spovedesti apoi sa faci ascultare. Nu putini medici si psihologi recomanda aceasta! Si atunci, de unde pana unde afirmatia ca medicul nu ajuta la conturarea unor finalitati cu folos pentru cel bolnav si necajit? Cred ca e o mare neintelegere la mijloc... In realitate, multe familii sunt recunoscatoare medicilor tocmai pentru ca finalitatile propuse in unitatea dintre medic/pacient/apartinatori s-au dovedit cu adevarat folositoare. P.S. Am spus mai sus ca medicul poate diagnostica o personalitate histrionica. Aceasta, insa, nu inseamna neaparat boala. Un om cu insusiri histrionice, de pilda, poate sa isi foloseasca cu intelepciune aceste dispozitii launtrice implicindu-se in activitati artistice, care presupun public si scena. Astfel, nu de putine ori actorii sunt mari histrionici! Am lucrat cu cativa actori si am aflat, cu oarecare surprindere, ca ei au o mare "foame" de atentie si de aplauze. Dar tocmai aceasta ii poate ajuta sa ni se para noua atat de buni, sa ne incante si sa ne smulga aplauzele de care ei au atata nevoie... Deci nu trasatura in sine e neaparat morbida, cat modul in care omul se foloseste de ea... Daca iti place sa fii in centrul atentiei, nu iti e de folos sa te faci, de pilda, contabil sau operator IT. Poti foarte bine sa te instruiesti si sa inveti cum sa fii un bun artist ori profesor etc. De nu faci asta, vei suferi si, cu adevarat, te poti imbolnavi. Cu boala propriu-zisa, insa, e altceva. Mai intai pentru ca majoritatea oamenilor o resimt ca pe o anomalie, o suferinta, o constrangere de care ar scapa bucurosi daca ar putea. Si pentru ca adeseori ei nu pot, oamenii fac un lucru inteligent: apeleaza la ajutorul medicilor. Last edited by ioan67; 09.09.2016 at 02:58:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci trebuie dacă ești creștin să alegi: ori crezi în Dumnezeu și în sfinții și trimișii Lui ori crezi în egipsihologi și în pismihatrii! Nu se poate și cu mamona tuturor vrăjitoriilor și superstițiilor dar și cu Dumnuezeu. Trebuie, dacă ești creștin ortodox, să alegi și să urmezi pe cine iubești și asculți mai mult... CREZÎNDU-L! |
|
|||
|
|||
![]()
Bine, vsovi. Daca asa crezi tu.....
Numai ca o serie de lucruri pe care le-ai scris mai sus nu se intampla in cabinetul medicului, ci doar in imaginatia unora. P.S. De ce ti se pare macabru cuvantul "stress"? Daca vei citi, vai afla ca stressul e o reactie benigna a corpului. Abia mai tarziu, daca omul nu ia anumite masuri pentru a-i reduce intensitatea, stresul poate genera unele disfunctii, chiar serioase. Dar mai intai e un mecanismm natural de mobilizare pentru ca organismul sa faca fata unei situatii la care nu are, in clipa respectiva, un raspuns prestabilit. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Tratamentul corect este nediagnosticarea și neetichetarea și NEPĂCĂTUIREA... căci așa ne cere Dumnezeu, să nu mai păcătuim dacă vrem să nu ne fie nouă mai rău. Citat:
Deci tratamentul oricărei boli este NEPĂCĂTUIREA!.. dacă chiar vrei să ajungi să locuiești în Raiul lui Dumnezeu. Last edited by vsovi; 09.09.2016 at 15:17:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar unii sunt sfinti. Ii gasesti in Calendar, daca ai vreme sa cauti un pic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu poți băga toți medicii în aceiași oală chiar dacă unii dintre ei mai și cred în Dumnezeu. Păi contează pe lîngă credința lor în Adevăratul Dumnezeu și dacă reușesc să te pună pe Calea spre El! Altfel așa te treatează încît precis o să ajungi pe fundul iadului. Deci nu ai voie să bagi toți medicii și toate vrăjitoarele și toți preoții și toate credințele în aceiași oală îndemnînd oamenii să se adreseze tuturor pentru a încerca să se facă bine. În mod normal, noi ca și creștini ortodocși ar trebui să-L recomandăm doar pe Hristos și pe ucenicii Lui!.. căci doctor mai mare ca El nu cred să fi existat în toată istoria omenirii! Last edited by vsovi; 09.09.2016 at 16:24:47. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre Post in Biserica universala | achimovjan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 06.05.2010 14:53:11 |
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta | mihailt | Generalitati | 15 | 09.12.2009 15:00:47 |
BISERICA UNIVERSALA | mara2008 | Generalitati | 8 | 06.08.2008 06:07:57 |
|