![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca s-a referit la fanatismul religios a facut-o in momentul cand a fost presat de un reprezentant al Bisericii Penticostale (daca am inteles bine) sa faca un demers despre care a spus ca il va face la momentul potrivit, nu sub comanda si presiune. Aceasta presiune a respins-o presedintele! Nu initiativa Coalitiei de a colecta semnaturi si cu atat mai putin continutul referitor la definitia familiei! Daca ar fi acceptat sa faca un demers sub presiunea domnului pastor, atunci ar fi creat un precedent foarte periculos. Un presedinte adevarat nu semneaza documente sub presiunea unui pastor. Sau a unui preot etc. etc. Aceasta ar fi o incalcare grava a principiilor puterilor in stat, daca putem spune ca una din culte reprezinta la propriu putere in stat.... De cand sunt cultele o putere in stat, care sa il someze pe presedintele tarii, si nu isi vad de menirea lor spirituala, eu nu stiu. Poate cineva sa ma lamureasca? E firesc ca un presedinte sa ia hotarari ori sa semneze documente importante pentru tara sub presiunea unui reprezentant al unei confesiuni? Nu spun ca ar fi nu stiu cum... In definitiv, masura ceruta e una foarte buna - eu unul sunt de acord cu petitia, desigur. Intreb doar daca modul in care s-a lucrat e de urmat si mai departe. Caci, daca e lucru curat si folositor, atunci, nu-i asa, il vom folosi si in viitor; ramane valoros si intra in bunurile traditiei. Deci, cum ramane? ma poate lamuri careva? Multumesc frumos! P.S. Eu fac distinctie intre cererea definirii familiei in mod traditional (lucru bun si necesar, dupa opinia mea) si modul in care respectam sau nu procedura legala, pana la capat. Aici e problema, din punctul meu de vedere. Nicidecum continutul petitiei, pe care regret ca nu am semnat-o si eu cu luni in urma. Intrucat sunt de acord cu continutul - doresc sa intelegem prin familie ceea ce s-a inteles dintotdeauna. Dar nu vreau sa am de-a face cu miscarile nu stiu carei coalitii, indiferent care ar fi ea, si nici cu presiunile asupra presedintelui, presiuni care nu ajuta deloc la deprinderea de catre poporul nostru indisciplinat si razvratit a vreunei conduite sociale laudabile sau macar firesti. Last edited by ioan67; 27.10.2016 at 05:40:22. |
|