![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ai intelege-o, n-ai face afirmatii de genul: Citat:
Vezi tu, spre deosebire de neoprotestanti care s-au rupt din diverse grupari cu care au dat pe urma de pamant, pe motiv ca parintii n-au fost la inaltimea viziunii spirituale ale copiilor, lucrul asta nu s-a intamplat nici in Biserica Ortodoxa nici in biserica romano-catolica. Nici una din ele nu si-a renegat trecutul sau a venit cu inovatii doctrinare sau de alta natura - nu la momentul schismei oricum, si nici mai tarziu, cel putin Biserica Ortodoxa. Fiecare si-a dus mai departe traditia pe care au respectat-o ca si pana atunci, la fel si inaintasii. Ceea ce, repet, nu se poate spune despre gruparile neoprotestante care au luat nastere tocmai renegandu-si radacinile de pana atunci, prezentandu-se pe sine ca "upgrade" -uri semnificative fata de trecutul condamnat chiar ca nedemn. Este exact diferenta intre un copac care se rupe in doua, fiecare bucata pastrand radacinile (cazul Marii Schisme) si o creanga care se rupe de copac sau mai rau, dintr-o creanga care s-a rupt din copac sau din creanga care s-a rupt dintr-o creanga care ..etc. si pretinde ca ea este un copac mult mai bun decat oricare a existat de la samanta de copac incoace. Citat:
De altfel probabil ca esti si tu fan al doctrinei "In afara Bisericii nu exista mantuire". Diferenta sta doar in modul in care iti concepi tu eclesiologia. Ortodocsii nu si nu. Daca nu devii ortodox, ioc mantuire.[/quote]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred mai degraba ca oriunde se produce o schisma, cele doua grupari se vorbesc de rau una pe cealalta. Te rog sa nu-mi spui ca la ortodocsi, cand diverse grupari se rup unele de altele, o fac in deplina pace si armonie, fratii se imbratiseaza, se elogiaza reciproc, etc. Ca sa iau doar un caz de la noi, BOSV cam ce spune despre BOR? |
|