Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2017, 11:42:31
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Da, dar macar noi mai dam o sansa la mantuire si celorlalti. Daca se pocaiesc, binenteles. Insa nu spunem ca daca vor sa fie mantuiti trebuie mai intai sa treaca in Biserica Penticostala.

Ortodocsii nu si nu. Daca nu devii ortodox, ioc mantuire.

Punctul de vedere ortodox este, si in aceasta privinta, mult mai aproape de Biblie decat punctul de vedere penticostal. Doar ca, dupa parerea mea, au gresit...Biserica. Dar esenta ramane: Biserica, si numai ea, este vehiculul salvarii, Maslinul Altoit, via sadita de dreapta lui Dumnezeu.

Eu nu am citit nicaieri in Cartea Sfanta ca te-ai putea mantui in afara Bisericii. Nici ca Biserica ar avea un fel de granite invizibile, astfel incat sa faci parte din ea fara sa-ti dai seama. Ceea ce am citit eu este ca s-au salvat cei care erau in Arca lui Noe, iar cei care erau "uniti spiritual cu Arca lui Noe" au pierit in Potop. Ceea ce am citit eu este ca nu toti evreii au format Poporul Ales, ci numai aceia care l-au urmat pe Moise, in timp ce aceia care au ramas cu Faraon intelegem ca au pierit. Chiar si dintre primii, in Tara Fagaduita au pus piciorul doi insi, din toata multimea care plecase.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote