Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2017, 20:52:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Nici un manuscris vechi al Liturghiei Sfântului Vasile sau a Sfântului Ioan, până în secolul al XV-lea și chiar al XVI-lea, nu prevedea citirea acestui tropar.
Parintele Pruteanu a preluat tot ce scrie acolo de la parintii colivari. Chiar daca ar fi fost introdus acest lucru in sec. XIV, cum scrie, tu ce crezi ca s-a intamplat in acesti 600 de ani? iti spun eu, s-au mantuit la fel de bine oamenii si nu a avut nicio importanta. Dar eu cred ca nu a fost deloc o greseala, parintii colivari exagerau de obicei. Importanta e dogma, care nu poate fi modificata cu nimic, or tocmai asta se intampla in ecumenism. In acest caz nu e vorba deloc de vreo dogma. Asta cu Biserica a gresit si sa ne reintoarcem in trecut, sau sa o reformam, de unde crezi ca e? E o gandire protestanta, si cei cu conceptii ecumeniste vor sa tot reformeze, sa schimbe, neintelegand ca, spre deosebire de protestantism, Biserica Ortodoxa este infailibila, perfecta. Doar oamenii gresesc.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare