Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2017, 12:13:35
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
Moartea nu este ceva placut Domnului, Hristos este viata, El invinge Moartea.
E cât se poate de adevărat. Dar Hristos învinge moartea trecând prin ea, nu eludând-o. Iar a fi dispus să-ti pierzi viata pentru El înseamnă să crezi în ceva mai presus de tine si de viata ta temporară, pe care tot o vei pierde, fără voie, cândva.

E mai mult sens într-o moarte pentru credintă decât într-o moarte pasivă pentru că în primul caz e limpede că sensul transcende viata asta, adică e dincolo de moarte. El este cel care te face să treci, practic, prin moarte, învingând-o. Credinta că sensul tău se află dincolo de pragul mortii este ceea ce te catapultează dincolo.

Ce victorie poate fi în a muri de bătrânete sau de boală fără a te uni cu ceva de dincolo de cele trecătoare?
Vechi 19.04.2017, 12:20:18
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
E cât se poate de adevărat. Dar Hristos învinge moartea trecând prin ea, nu eludând-o. Iar a fi dispus să-ti pierzi viata pentru El înseamnă să crezi în ceva mai presus de tine si de viata ta temporară, pe care tot o vei pierde, fără voie, cândva.

E mai mult sens într-o moarte pentru credintă decât într-o moarte pasivă pentru că în primul caz e limpede că sensul transcende viata asta, adică e dincolo de moarte. El este cel care te face să treci, practic, prin moarte, învingând-o. Credinta că sensul tău se află dincolo de pragul mortii este ceea ce te catapultează dincolo.

Ce victorie poate fi în a muri de bătrânete sau de boală fără a te uni cu ceva de dincolo de cele trecătoare?
uite, cand citesc astfel de lucruri ma emotionez prea tare si nu mai gandesc limpede. eu cred asta si felul meu de a fi chiar ma impinge spre un astfel de eroism, ca sa-i zic asa.

dar nu cred ca a te duce benevol la moarte pentru credinta este crestineste. nu pot sa cred asa ceva. daca este adevarat lucrul asta, daca iuliu are dreptate, atunci asta e situatia. nu am sa cred niciodata asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2017, 12:33:32
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

@Lancelot:
Te duci la moarte benevol... când nu ai încotro. Nu îti cauti moartea cu orice pret, dar nici nu o eviti atunci când te-ar costa prea mult, respectiv când ar însemna să-ti pierzi sufletul. Dacă pentru a rămâne în viată trebuie să te lepezi de Hristos nu poti să o faci, cu atât mai mult cu cât El însusi ne-a prevenit în sensul ăsta.

Stiu că esti o fire războinică si admir asta. Asa încât cred că îti merge la inimă si că Hristos ne cheamă la luptă, care e aspră și presupune sacrificii, a nu privi în urmă, a nu da înapoi, disponibilitatea de a renunta la tot ceea ce ne-ar face niste soldati slabi. El e în frunte si esti sigur că n-ai cum să mergi decât la victorie; singura piedică poti fi tu însuti.

Iar Învierea pentru fiecare din noi s-ar traduce si asa: În orizontul vietii trecătoare nu putem decât să ne amăgim că avem vreun sens. Toti stim că ne îndreptăm către sfârsit, si atunci e clar că totul se va risipi si nimic din ce am realizat nu va mai rămâne sau nu pentru multă vreme. Si, în orice caz, nu pentru noi. Pur si simplu nu cred că poate fi găsit sens real în viata trecătoare. Si dacă nu e sens, nu e nici viată cu adevărat, adică nu e pentru totdeauna. Pentru sensul dă viata. De aceea cred că s-a spus că trăim în lumea mortii si a întunericului; asta pe care noi o numim viată.

Hristos a pătruns în lumea asta închisă în sine, aducând Lumină, Viată, Sens. Dar tocmai pătrunzând din eternitate si iesind către eternitate, prin moarte, trăgându-ne si pe noi cu El. Nu poti iesi din această moarte decât prin deschizătura pe care El a făcut-o, adică mergând pe urmele Lui si trecând prin suferintă si prin moarte.
Vechi 19.04.2017, 14:05:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
uite, cand citesc astfel de lucruri ma emotionez prea tare si nu mai gandesc limpede. eu cred asta si felul meu de a fi chiar ma impinge spre un astfel de eroism, ca sa-i zic asa.

dar nu cred ca a te duce benevol la moarte pentru credinta este crestineste. nu pot sa cred asa ceva. daca este adevarat lucrul asta, daca iuliu are dreptate,
Daca te-ar duce capul cat de cat ai face conexiunea si ai sti cine a fost Primul care "s-a dus benevol la moarte".

"Întrupându-Se Cuvântul lui Dumnezeu, s-a luminat făptura, și printr-Însul a izvorât mulțimea mucenicilor, care au pătimit până la sânge, făcându-se apărători neputincioșilor;"

Citat:
atunci asta e situatia. nu am sa cred niciodata asa ceva.
Stai linistit, nu e musai sa urce in barca toate ciurucurile. Sunt deja destule.

Last edited by AlinB; 19.04.2017 at 14:07:48.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2017, 14:11:23
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca te-ar duce capul cat de cat ai face conexiunea si ai sti cine a fost Primul care "s-a dus benevol la moarte".

"Întrupându-Se Cuvântul lui Dumnezeu, s-a luminat făptura, și printr-Însul a izvorât mulțimea mucenicilor, care au pătimit până la sânge, făcându-se apărători neputincioșilor;"

Stai linistit, nu e musai sa urce in barca toate ciurucurile. Sunt deja destule.
bai, pe tine te-as tortura un pic, te-as strange de nas...:)

ps.ia vezi in dex ce inseamna benevol.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare