Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2017, 12:20:18
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
E cât se poate de adevărat. Dar Hristos învinge moartea trecând prin ea, nu eludând-o. Iar a fi dispus să-ti pierzi viata pentru El înseamnă să crezi în ceva mai presus de tine si de viata ta temporară, pe care tot o vei pierde, fără voie, cândva.

E mai mult sens într-o moarte pentru credintă decât într-o moarte pasivă pentru că în primul caz e limpede că sensul transcende viata asta, adică e dincolo de moarte. El este cel care te face să treci, practic, prin moarte, învingând-o. Credinta că sensul tău se află dincolo de pragul mortii este ceea ce te catapultează dincolo.

Ce victorie poate fi în a muri de bătrânete sau de boală fără a te uni cu ceva de dincolo de cele trecătoare?
uite, cand citesc astfel de lucruri ma emotionez prea tare si nu mai gandesc limpede. eu cred asta si felul meu de a fi chiar ma impinge spre un astfel de eroism, ca sa-i zic asa.

dar nu cred ca a te duce benevol la moarte pentru credinta este crestineste. nu pot sa cred asa ceva. daca este adevarat lucrul asta, daca iuliu are dreptate, atunci asta e situatia. nu am sa cred niciodata asa ceva.
Reply With Quote