Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Pai asta am spus ca se duce acolo de ochii lumii si ca e trist ca se intampla asta.
Era mai bine sa nu se fi dus si gata. Toate prostiile astea ecumeniste sunt facute pentru lume, nu prea au nici o legatura cu dorinta de a se uni toti crestinii. Sau exista aceasta dorinta dar sa se uneasca intr-o chestie care nu are nimic cu crestinismul. :)
Poti sa discuti cinstit si fara sa faci parada ca sa te vada lumea ca esti preocupat de soarta lumii. 
|
Ai idee la ce presiuni sint supusi ierarhii? Ei se intilnesc, in mod cert, si cu persoane atit de puternice, incit pot lua decizii geopolitice cu gesturi gen ridicatul din umeri. Si nu, nu e o figura de stil. Pina si eurocratii stim cu totii ca sint doar niste fatade. Bine platite cu multa autoritate, dar pina la urma fatade. Aia din spatele lor hotarasc, sau vor sa hotarasca. tot ce misca pe Pamint. Inclusiv in materie de credinta. E un razboi nevazut, dar foarte dur. Ar trebui sa ii intelegem de ce o fac (mersul la taizisme si assisisme). Nici mie nu imi plac, estetic vorbind, aiurelile de acolo, dar trebuie sa demonstram unitate in Biserica, in jurul ierarhilor, in fata zelotilor si baietilor cu echer, deopotriva. Si cred ca doar cei foarte naivi nu s-au prins ca de fapt, zelotii sint folositi "in orb", daca nu si coordonati constient si asumat, de catre tipii in sutane gotice si cu sort. :)