18.09.2017, 23:40:33
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Citat:
În prealabil postat de simpllu
|
Exact despre acest articol am scris si eu. Sunt conceptii luate de la catolici, parintele Pruteanu are multe astfel de influente. E si logic sa fie asa, apa fiind sfintita, se sfinteste si casa cand e data pe pereti, ca doar nu dispare sfintenia apei in aer, inainte sa ajunga pe perete.
|
 Cand am citit in link(printre altele ,ca: " Molitfelnicele noastre au formule greșite" sau "dacă o
imagine este icoană prin zugrăvirea ei, aceasta nu mai are nevoie să fie sfințită. " ) m-am lamurit .
Acel parinte identifica materia de sfintire(apa sfintita continuta intr-un bol) cu materia de sfintit(casa continuta intr-un hectar,masina,etc.) cerand de la ambele aceleasi calitati ,"confunda" premeditat scopul cu mijlocul (vezi :n-ar trebui sa arunci uleiul masinii oriunde decat intr-un loc special ca si apa sfintita de la botez ) ca sa poata sa vina cu argumentatia apa e sfintita dar ...casa nu e sfintita,e binecuvantata caci casa nu are calitatea sa incapa intr-un bol si sa fie formata dintr-o singura substanta(apa)...In cazul asta ce rost isi mai are apa sfintita ca instrument sfintitor?
|