Citat:
În prealabil postat de Iorest
Am mai văzut un duhovnic bun care ceartă la spovedanie, dar după dă dezlegare, se roagă, nu-i era așa comportamentul numai cu o singură persoană, ci cu mai multe, de aceea e bine să te interesezi pe cât poți de stilul unui duhovnic, înainte să-l alegi.
Trebuia să-i comunici starea ta de sănătate și altele, oricum dacă vrei să schimbi un duhovnic, în cazul în care ai primit canon de la el înainte să-l schimbi și nu ai împlinit canonul, ar fi recomandat să mergi la el să-i spui să te dezlege de canon și să-i comunici că pleci.
Iar pe preotul la care te muți să-l pui în temă cât de cât cu luptele tale, nici așa nu e corect să te duci la noul duhovnic ca și cum ai fi atunci scos din apă, fără să-i spui măcar sumar despre luptele în care ai fost ajutată de primul duhovnic.
Cert e că și la alt duhovnic după s-ar putea să te trezești că nu-ți convine aia și aia și tot așa, ce faci dacă stai într-un oraș cât Bucureștiul încerci 2-3 protopopiate ca să te convingi că unele abordări sunt asemănătoare oriunde ai merge?
Deși omul pentru mântuire ce nu face, nici dacă te-ai vătămat psihic sau să lași de tot Biserica nu e bine.
Numai că pe unii i-am auzit că s-au smintit de preoți pentru că i-au învățat drept, adică să nu trăiască înainte de căsătorie și altele, în cazul ăsta nu e preotul vinovat scuzați-mă, unde învață după adevăr trebuie ascultați.
|
Nu stiam cum este. Am nevoie de binecuvantarea dansului ca sa plec de la el, nu?
E duhovnic pentru ca la rugaciunile de dezlegare asa citeste mereu: "pe mine duhovnicul". Este primul care face asa. Eu m-am spovedit mereu la cine era de serviciu, nu stiam ca trebuie doar la unul, la dansul am mers ca m-a luat el. Sunt constienta ca orice preot iti da canon pentru pacate si e si normal, dar sa-ti cunoasca si masura. Nu sa-ti ceara imposibilul ca asta nici Dumnezeu nu cere.