![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cine a compus Regulamentul?
|
|||
|
|||
![]()
Pavel nu se refera la barbati acolo, ar fi aberant, si nici macar la episcopi, se refera la preoti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Apostolii si colaboratorii lor apropiati.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dacă e să fim riguroși și să fanatizăm căsătoria cu orice preț, atunci divorțații ar trebui excomunicați, și așa văd că mulți își fac punte la posibilitatea divorțului pentru ei, dar se perpelesc de grija căsătoriei.
Până și în secte e plin de necăsătoriți, Pustan se plângea că la el în adunare sunt mai multe femei decât bărbați și unele rămân pe dinafară la căsătorie, ori că multe îi scriu să organizeze o întrunire a „surorilor” necăsătorite, doar că mulți ignoră oamenii singuri din secta lor pentru că nu dă bine cu imaginea idilică de „evanghelic” model căsătorit. Ar trebui dați jos de la amvon fanaticii căsătoriei cu orice preț de către celibatari pentru lipsă de bun simț, când tu ai 20-30% în sectă necăsătoriți la vârste care tind spre 40 de ani plus divorțați și văduvi , să mai bați monedă triumfalist pe familie ori să le scoți altora ochii pe tema aceasta, mi se pare neobrăzare.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 09.11.2017 at 17:06:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai observat pe cineva care ar vrea sa o faca?
Citat:
Si ce relevanta are? Aici se discuta despre: 1. Celibat ca si conditie eliminatorie pentu a fi episcop.Deci discutam despre celibat obligatoriu si divort in vederea hirotonirii episcopului. Nu despre Pustan, fetele nemaritate din biserica lui sau casatorie cu orice pret. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Măcar B.O.R. a găsit câte o vocație în misiunea ei pentru fiecare om indiferent de starea civilă. Citat:
Acel canon nu face decât să constate o situație de fapt, că niște oameni au ales de bunăvoie să meargă la mănăstire și în consecință impune o anumită distanță, nu forțează pe nimeni să fie episcop, nu cred că episcopii erau puși cu forța. Citat:
Subiectul topicului e tendențios formulat și simplifică userul idealist, Biserica cea Una e condusă peste veacuri de Dumnezeu nu de niște oameni, călugări, sau ce or fi.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 09.11.2017 at 18:26:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omul poate fi placut lui Dumnezeu fie celibatar, fie casatorit. Si Biblia si experienta umana afirma ca, de fapt, omul il poate mai bine sluji pe Dumnezeu daca este necasatorit. Asta a fost si este pozitia mea. Am impresia ca doriti sa divagati pentru că problema expusa e prea spinoasa. Citat:
Si nu cred ca acel Canon era doar constatator ci si prescriptiv. Last edited by Penticostalul Traditional; 09.11.2017 at 18:43:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așadar asociațiile neoprotestante condiționează funcția clericală și de conducere în asociație de căsătorie, forțând, în general la neoprotestanți oamenii de vază sunt dați cei căsătoriți, ceilalți necăsătoriți trebuie să le fie oarecum rușine ori să se scuze pentru că nu sunt căsătoriți mai ales când ajung spre 30 de ani . Citat:
Crezi că acel canon impune ca soția unuia devenit episcop musai să intre în mănăstire ?Putea însă să-i spună să se mute dacă e prea aproape și acel canon de fapt asta și prevedea distanța față de reședința episcopului.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 09.11.2017 at 19:06:09. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care sunt conditiile pt a te calugari? | Ioanna | Generalitati | 135 | 23.10.2017 22:35:07 |
imbracamintea la calugari | gheorghie | Generalitati | 12 | 09.09.2010 14:30:20 |
Falsii calugari puciosi, | andreicozia | Calugarul | 0 | 20.04.2010 01:32:12 |
Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? | sophia | Calugarul | 322 | 26.06.2009 14:51:55 |
|