Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2017, 13:51:07
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Nu stiu daca am inteles bine, dar citind Canonul 48 Trulan, am impresia ca unei familii i se propune sa divorteze pentru ca sotul sa implineasca o conditie nebiblica: celibatul.

Daca e asa, mi se pare o chestie oribila. Sa pui o conditie impotriva Bibliei si apoi sa sugerezi unei familii sa divorteze pentru a implini aceea conditie?
Reply With Quote
Vechi 09.11.2017, 14:20:55
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nu stiu daca am inteles bine, dar citind Canonul 48 Trulan, am impresia ca unei familii i se propune sa divorteze pentru ca sotul sa implineasca o conditie nebiblica: celibatul.

Daca e asa, mi se pare o chestie oribila. Sa pui o conditie impotriva Bibliei si apoi sa sugerezi unei familii sa divorteze pentru a implini aceea conditie?
Canonul se referă la cei care se separă în fapt(divorțează)și la înțelegere, stabilesc să plece fiecare la mănăstire, cred că au mai fost cazuri în istorie de soți care de bunăvoie pleacă la mănăstire fiecare încotro.
Iar dacă ulterior, bărbatul ar fi ridicat la treapta de epsicop, atunci ce se impune e o distanță între reședința episcopală și locul unde este fosta lui femeie călugărită.
Vechi 09.11.2017, 16:09:38
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:

Perfect spus! "Ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta". Nu suslik sau Penti au zis-o: a zis-o Altcineva. Altcineva, mai mare decat toate organizatiile politico-mistice si sinoadele lor.
Vechi 09.11.2017, 17:10:39
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Perfect spus! "Ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta". Nu suslik sau Penti au zis-o: a zis-o Altcineva. Altcineva, mai mare decat toate organizatiile politico-mistice si sinoadele lor.
Și cine-i desparte? În canon se precizează clar "prin înțelegere întreolaltă (reciprocă)", adică numai dacă amândoi cad de comun acord să se despartă pentru o treaptă mai înaltă.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2017, 17:52:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Și cine-i desparte? În canon se precizează clar "prin înțelegere întreolaltă (reciprocă)", adică numai dacă amândoi cad de comun acord să se despartă pentru o treaptă mai înaltă.
Ei oamenii se despart singuri, prin voia lor.
In pofida poruncii Mantuitorului: Ce Dumnezeu a unit omul sa nu desparta!

Bizar e faptul ca omul ia decizia de a desparti ceea ce a unit Dumnezeu, la sugestia... Bisericii.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2017, 17:59:31
suslik suslik is offline
Senior Member

Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:

Bizar e faptul ca omul ia decizia de a desparti ceea ce a unit Dumnezeu, la sugestia... Bisericii.
Pai Biserica e compusa din oameni. Creaturi, deci failibili.
Daca s-ar face o statistica privind frecventa unor cuvinte esentiale pentru credinta printre diferite confesiuni si denominatiuni crestine, ar rezulta ceva intereant, sunt sigur. Deja se poate aproxima ca ortodoxul si catolicul pronunta mult mai des "Biserica" decat "Dumnezeu". Oare de ce?
Vechi 09.11.2017, 18:19:27
Senior Member

Implicit

Citat:
Și s-au unit tot prin voia lor.

Citat:
Porunca este într-un anumit context istoric, social.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2017, 18:39:19
Senior Member

Implicit

Citat:
Și s-au unit tot prin voia lor.
Mantuitorul Hristos credea ca Dumnezeu i-a unit.
Si a poruncit ca nici ei sa nu se desparta decat pe baza unui anumit motiv, clar precizat, si nici alti oameni sa nu-i desparta.

NU, motivul nu era divortul spre slava Domnului ci ceva mult mai prozaic: curvia.
Citat:
Porunca este într-un anumit context istoric, social.
Asta nu poate primi decat un: ha, ha ,ha!

Last edited by Penticostalul Traditional; 09.11.2017 at 18:42:17.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2017, 21:54:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Mantuitorul Hristos credea ca Dumnezeu i-a unit.
Dumnezeu i-a unit ținând cont de voia lor. Dumnezeu nu ne unește automat, fără ca să țină cont de voia noastră.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care sunt conditiile pt a te calugari? Ioanna Generalitati 135 23.10.2017 22:35:07
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20
Falsii calugari puciosi, andreicozia Calugarul 0 20.04.2010 01:32:12
Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? sophia Calugarul 322 26.06.2009 14:51:55