Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Ultimul link pe care il dai nu poate fi deschis.
Dar daca tu ai zis ca in 1 Corinteni 14:2 (acolo unde apostolul spune ca "cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu"), e prorocie sau invatatura, normal ca ti-am spus ca debitezi enormitati. Pentru ca in 1 Corinteni 14:2 vorbirea in limbi este rugaciune.
Insa niciodata nu ti-am spus ca vorbirea in limbi este DOAR rugaciune.
Pentru ca vorbirea in limbi, in alte versete din acealasi capitol 14 din 1 Corinteni, poate fi mesaj catre Biserica, daca este insotita de darul talmacirii limbilor.
Dar tu insista aiurea, pana in panzele albe cu minciuna ta! Iar eu te voi corecta de fiecare data. Am mai facut-o de zece ori, o mai fac de o suta sau de o mie, daca este cazul.
|
Sustii in continuare aceeasi minciuna, tot timpul intorci cuvintele. Desi stii ca asa ai facut nu o sa recunosti niciodata, o sa le tot invarti, dupa cum iti place tie. De 4-5 luni, de cand discutam despre asta ai spus intotdeauna ca vorbirea in limbi este rugaciune, ajunsesei sa nici nu mai spui vorbire, ci rugaciune. In niciun mesaj, pana ti-am aratat eu care e adevarul, nu ai scris vreodata ca e si altceva. Dimpotriva, doar eu am scris de proorocie si invatatura, tu ai fost vehement ca nu poate fi asa ceva, ironizandu-ma. Pe altii care nu stiu ceea ce am discutat patru luni ii poti pacali, cum faci de obicei (bine, lui GMihai nici nu trebuie sa-i ceri asta, el ar scrie orice impotriva mea si s-ar alia cu oricine, obiectivitatea lui e zero, e subiectivism), dar in fata mea nu ai cum sa ai cuvant, stim amandoi care e adevarul. In toate mesajele ai scris ca vorbirea in limbi e rugaciune, nimic altceva. Nu aveai cum sa scrii "doar" pentru ca nu sustineai altceva, ca alternativa.
Doar dupa ce ti-am aratat eu ca in 1 Corinteni 14 scrie ca vorbirea in limbi e proorocie si invatatura si numai dupa ce te-am intrebat de atatea ori de ce e nevoie sa existe talmacire a rugaciunilor si tu te-ai eschivat ai recunoscut, in sfarsit, ca poate fi si altceva decat rugaciune, adica proorocie sau invatatura. Culmea, dupa ce ai inceput sa sustii ceea ce spuneam eu ai mai spus si ca eu mint, ca tu nu ai sustinut altceva. Ti-am spus ca apreciez ca ti-ai schimbat parerea si trec peste faptul ca minti, dar ai trecut limita si ai inceput sa ma acuzi ca eu mint, la fel cum ai mai facut de doua ori pana acum.
Ai obiceiul sa scoti din context, sari peste prima parte din mesajele tale, in care spui ca vorbirea in limbi e rugaciune si treci doar la partea in care spui ca vorbirea cu Domnul este rugaciune. Mesajul tau complet este ca spui ca vorbirea in limbi este vorbire cu Domnul (cum gresit interpretezi acel pasaj), iar vorbirea cu Domnul este doar rugaciune. Mai sunt multe mesaje in care spui ca e doar rugaciune:
https://www.crestinortodox.ro/forum/...postcount=1283
"
Sfanta Scriptura spune ca vorbirea in limbi nu e pentru comunicarea intre oameni ci pentru comunicarea cu Dumnezeu." Spui ca vorbirea in limbi nu e pentru comunicarea cu oamenii (deci mesaj), ci pentru comunicare cu oamenii (care e doar rugaciune). Aici am scris eu prima data citatul din 1 Corinteni 14, in care spune ca vorbirea in limbi este proorocie, invatatura etc., dupa aceea ai spus si tu ca este si mesaj, nu doar rugaciune:
https://www.crestinortodox.ro/forum/...postcount=1081