![]() |
![]() |
|
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
apoi, tu stii ce presupune sa renunti la ceva? credeam ca a fi calugar inseamna sa ai o chemare, sa doresti sa te dedici 100% lui Dumnezeu, s.a. dar tu zici ca nici vorba, de fapt aia renunta la ceva bun pentru ceva mult mai putin bun, dupa spusele tale, dar care le va aduce in final un premiu, in niciun caz nimic... nu ma astept sa recunosti nici daca ai intelege exact cat ai gresit, nu poti. aici nu este vorba despre cat stiu eu ci cat de mult gresesti tu, nu cred ca eu am spus vreodata asemenea nazbatie, nici din postura mea de necredincios, auzi, pentru nimic... in fine, e un dialog al surzilor, dar surdul esti tu.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
am ajuns la concluzia ca de fapt tu esti cureaua de transmisie a vreunui calugar d-ala habotnic care-si ascunde privirea cand da peste oameni si care se lupta cu dracii prin chilie.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
zici: Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca e o problema legata de asteptari. Eu (si altii) am vazut ca ai neintelegeri si am cautat sa iti explic care e adevarul. Dar tu crezi ca stii mai multe decat toti si doreai doar sa ti se recunoasca stiinta si sa dai autografe.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Totusi, te certi pe forum pentru ce? Pentru nimic? E ca si cum ne-am duce noi sa ne certam cu musulmanii ca unii spun ca trebuie sa mearga mai des la Mecca, iar altii mai rar. Desi pe noi nu ne intereseaza daca se duc des sau rar, doar ne pierdem timpul. Tu ai alte probleme mai importante de lamurit despre crestinism, nu amanunte din acestea. Citat:
Dialogul a inceput de la faptul ca tu ai denigrat calugarii, tragandu-ma pe mine la raspundere de ce spun ca ar fi mai induhovniciti unii din ei. Te si citez: "ma minunez cat de usor poti folosi cuvinte ca imbunatatit cand te referi la unii calugari, mi se pare incredibil cum un om care se considera credincios poate sa spuna o asemenea enormitate, o asemenea inventie cine stie de unde preluata." Ai continuat cu aceleasi aiureli: "de aici toate ereziile astea ce le promovezi, "mai" induhovniciti, "imbunatatiti", si alte asemenea..." Iar eu ti-am raspuns firesc, nu te-am repezit cum ai fi meritat si cum ar fi facut altii. Si, ce crezi, nici asa nu ti-a placut, ai mai inventat o acuza fara sens. Eu ti-am raspuns: "Nu sunt erezii, crestinii care ajung mai induhovniciti se numesc imbunatatiti. Dintre acestia cei care reusesc intr-o masura mai mare sa faca asta sunt calugarii. De aceea se si fac calugari, doar nu renunta la tot pentur nimic." Daca vrei sa-ti explic fiecare cuvant... De aceea te-am intrebat daca stii ce sunt voturile monahale. Un calugar trebuie sa renunte la orice avere, sa renunte la relatii cu o femeie si sa faca ascultare. Renunta, astfel, la tot ce avea intainte. Si am spus ca fac asta pentru a creste duhovniceste, nu doar de dragul de a o face. Si trebuie sa fie o chemare, pentur ca nu toti pot face asta, asa cum spune si Sfantul Apostol, ca e mai bine sa fie cineva ca el (adica fara sotie), dar nu toti pot face asta, doar cei ce au si o chemare. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lumina sfanta de la Ierusalim | mihai_1991 | Intamplari adevarate | 195 | 05.05.2011 23:34:45 |
Lumina de la Ierusalim | Baciu Ciprian | Intrebari utilizatori | 0 | 03.04.2010 16:04:00 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 17:56:11 |
|