Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.05.2018, 04:47:21
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si daca nu te spovedesti inainte de impartasire nu inseamna ca pacatele usoare nu le-ai spovedit atunci (presupunand ca acela nu are pacate grele sau stie care sunt acelea grele)?
Ba da, dar tocmai că ele nu sunt opritoare de la împărtășire.

Citat:
Daca cineva se spovedeste la trei saptamani si se impartaseste in fiecare saptamana (cum spuneai), pacatele mici adunate intre-o saptamana raman nespovedite.
Rămân nespovedite până la următoarea spovedanie (adică mai puțin de 2 săptămâni).

Citat:
Tocmai de aceea parintele Pruteanu incearca sa argumenteze cu faptul ca pacatele acestea se sterg si la rugaciune, cam cum spun si protestantii.
Și care este scopul rugăciunilor personale de iertare a păcatelor? Oare aceste rugăciuni nu sunt în conlucrare cu spovedania? Sau tu crezi că e suficient să te spovedești fără să mai faci nimic altceva? Aceste rugăciuni pot face parte dn canonul de rugăciune dat de duhovnic. Iată că nu mergi nepregătit dacă faci ascultare. Ascultarea te ajută să fii pregătit.

Citat:
Parintele interpreteaza partizan si un citat din Sfantul Nicolae Cabasila , in care spune ca daca cineva nu are pacate grele (opritoare) se poate impartasi, desi sfantul spune exact ce spune si Biserica azi, nu faptul ca daca nu are pacate grele se poate spovedi si fara sa se impartaseasca.
Sf. Nicolae Cbasila explică destul de clar, iar Pr. Pruteanu nu este singurul care a înțeles acest lucru. Am să citez mai mulți părinți ca să vezi că nu e singurul.

Citat:
De asemenea, parintele Pruteanu spune de impartasirea zilnica,
Se referă la acea categorie de creștini care sunt relativ puțini. Dintre mireni cine merge zilnic la Liturghie? Mai mult pensionarii. Știi tu ce viață duc unii bătrâni ca să vii să spui că numai pustnicii și călugării se pot împărtăși des?

Citat:
Toti sfintii au gresit, impreuna cu Biserica si grupul vostru a gasit adevarul.
Care sfinți? Din păcate nu am timp să caut să vezi câți sfinți au practicat și recomandă împărtășirea des. Am să postez ce am la îndemână.

Și reține: Biserica nu a creat o regulă care să specifice cât de des se poate împărtăși un credincios, singurul care poate stabili acest lucru este duhovnicul.

Citat:
Uite ce spune si parintele Pruteanu, pe care am observat ca ai ajuns sa il consideri infailibil,
Nu îl consider infailibil. Cu singuranță are și el greșelile lui, dar nu e treaba mea să-l corectez. Asta e treaba episcopului locului și a Bisericii.

Citat:
Nu e doar o alternativa, cum spui tu, ci o mare greseala in Biserica.
Pardon, o parte a Bisericii. Eu asta înțeleg. Și nu am spus că ar fi o greșeală.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina sfanta de la Ierusalim mihai_1991 Intamplari adevarate 195 05.05.2011 23:34:45
Lumina de la Ierusalim Baciu Ciprian Intrebari utilizatori 0 03.04.2010 16:04:00
Sfanta Lumina de la Ierusalim ileana61 Despre Biserica Ortodoxa in general 40 17.01.2009 17:56:11