![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Parascheva Cuvioasa
Care-ai plans si-ai privegheat, Si cu inima miloasa, Pe cei ce goi ai imbracat, Da-ne mila Ta si noua Inimile sa ne moi- Si cu-a lacrimilor roua Sa ne-mpodobesti pe noi, Cadem Cuvioasa, La mostele Tale, Tu ne izbaveste De cumplita jale. Tu, care-ai fost zmerita, Mai mult decat sfintii toti, Iar acuma esti slavita, De mireni si de preoti, Da-ne noua umilinta, Scara catre inaltimi, Intareste-ne credinta, Apara-ne-ca pierim ! Cadem Cuvioasa, La mostele Tale, Tu ne izbaveste De cumplita jale. Tu, facioara cuvioasa Care tara ne-ai iubit, Si ca steaua luminoasa Peste Iasi ai rasarit, Apara pamantul tarii, De lacuste si gandaci Si cu Domnul indurarii, Neamul nostru sa-l impaci. Cadem Cuvioasa, La mostele Tale, Tu ne izbaveste De cumplita jale. Zorica Lațcu
|
|||
|
|||
![]()
Te-aștept eu Doamne,ca o arșiță ce-așteaptă vântul
Ca o gură însetată ce nu și-a potolit setea Lupii nu si-au încetat niciodată urletul si cântul Puii de cerb n-au înteles durerea mea Am urlat din adâncul meu ca Tu să m-auzi Traznetele si văzduhul tunau impreuna Numai eu singur suspinam ca Tu să mă vezi Si noaptea dormea ca intuneric s-apuna Privit-am la cer cand toti ma ocarau Ridicatu-mi-am privirea spre tine Iar diavolul imi arunca mere dulci si-otrăvite Chemat am fost de tine dar nu te-am auzit Eu m-am urmat pe mine Nedeslușit erai ca un foc ce-ti mistuie suflarea Eu Te-asteptam de-o veșnicie insa m-am prăbusit Cu capul in pământ plângeam si-ti umezeam cărarea Căci toate cu înțelepciune le-ai facut Că erau toate bune si frumoase Din tina si noroi le-ai prefăcut Tu ai dat cerului podoaba Si nopții tu i-ai dat contur La fel si soarele s-ajungă Cuvânt din zeu lumină din cuvânt In Tine pot să încapă toate Dar fără Tine sunt nimic E intuneric mare peste mine Sunt parasit de tot de către tine Căci tu ma pedepsești cu lipsa Ta Sunt gol sărac pierdut si uite-mă Pământ murdar ce-așteaptă mila Ta
|
||||
|
||||
![]()
Ce suntem noi, Doamne?
Ce suntem noi, Doamne? Umbră și părere, un suspin de-o clipă, iar apoi tăcere; ce curând ne crește și ne ia pământul, izvorâm ca apa și plecăm ca vântul. Ce lăsăm noi, Doamne, la plecarea noastră din taina cea neagră spre taina albastră? Vrednică-i de voia și zările Tale doar urma luminii pe-a dragostei cale. Ce luăm noi, Doamne, din visul opririi? Doar sfânta cenușă jertfită iubirii, cereasca mireasmă ce-am ars rugăciunii și roua de aur din ochii minunii. Ce ținem noi, Doamne, al nostru-n vecie? Doar ce dăm acuma la alții și Ție, doar dulcea tăcere sfințită-n suspine, doar ceasul de taină trăit lângă Tine. ( Traian Dorz )
|
|||
|
|||
![]()
Bolnavi unanimi
Si ce-ar fi dacă, Într-o zi blestemată Ne-am îmbolnăvi cu toții Deodată? Si medici, si pacienți, Si părinți, si copii? Ce-ar fi, ce-ar fi Dacă, brusc, Ne-am îmbolnăvi, Dacă n-ar avea Cine pe cine sa mai trateze, Bandaje si paranteze? Ce-ar fi dacă, În urma dreptului legitim De a ne îmbolnăvi, Chiar ne-am trezi, Că ne-am îmbolnăvit Si n-avem cui ne adresa, N-avem pe cine chema? Ce-ar fi dacă, Într-o zi blestemată Ne-am îmbolnăvi Cu toții Deodată? .....un poem de Adrian Păunescu
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|