Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.11.2018, 22:46:12
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
În 1990 era cel mai mare interes pentru cele duhovnicești, nu era loc pe scaune și pe culoare în sălile unde se conferenția, se stătea până dimineața, acum de la an la an sunt tot mai puțini studenți interesați de asociații creștine studențești de tipul ASCOR.
Prea multa libertate strica . Mai ales cand este obligatorie. Oamenii erau disciplinati pe vremea aia. Si libertatea graduala le-a facut bine. Apoi de cand a venit internetul, pe unii mai mult ia incurcat decat le-a ajutat.
Vechi 08.11.2018, 19:42:11
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
Prea multa libertate strica . Mai ales cand este obligatorie. Oamenii erau disciplinati pe vremea aia. Si libertatea graduala le-a facut bine. Apoi de cand a venit internetul, pe unii mai mult ia incurcat decat le-a ajutat.
Libertate e atunci când ai de ales, când profesorii și formatorii mențin cel puțin un echilibru între ateism, nihilism și creștinism, ori în prezent sunt multe programe de studii universitare în care se distilează creierele cu programă political correct, anti biserică și religie ambalate abil în teme de anti discriminare.

Sunt profesori și în preuniversitar care critică „popii” și Biserica la ore deși ar trebui să fie o obligație firească de a se abține de la orice fel de comentarii anti-religioase care nu fac obiectul materiei lor, altfel fac un fel de politică toxică, agită niște energii negative și jignesc sentimentele religioase ale elevilor și studenților care cred.

Sunt mulți militantiști de internet și de rezist care au fost ideologizați din facultăți împotriva Bisericii de la secții de filosofie și de sociologie, până la științe politice și la infinit, în seminarii și workshopuri pline de „idealuri umaniste”.

Asta nu mai e libertate, e șablonare mentală partizană și agresivă.

Last edited by Iorest; 08.11.2018 at 19:58:56.
Reply With Quote
Vechi 08.11.2018, 23:28:34
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Libertate e atunci când ai de ales, ...
Pai tocmai asta spuneam si eu, numai ca am aratat-o ironic, cand am zis ca e OBLIGATORIE.
Vechi 09.11.2018, 13:49:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Din cate am citit doar o parte din cei de la Oastea Domnului au devenit neoprotestanti, restul nu sunt eretici, fac parte din Biserica. Altfel ar fi fost caterisiti preotii care au legatura cu ei.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2018, 14:33:11
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din cate am citit doar o parte din cei de la Oastea Domnului au devenit neoprotestanti, restul nu sunt eretici, fac parte din Biserica. Altfel ar fi fost caterisiti preotii care au legatura cu ei.
Păi da, cu acte în regulă, anual fac parade în Catedrala Mitropolitană. Cine să-i tragă de urechi, altul decât vlădică?
Reply With Quote
Vechi 09.11.2018, 16:02:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Păi da, cu acte în regulă, anual fac parade în Catedrala Mitropolitană. Cine să-i tragă de urechi, altul decât vlădică?
Eu cred ca cei de la Oastea Domnului sunt mai in acord cu invatatura ortodoxa decat tine. E ridicol ca tu spui de icoane, care ai aratat ca nu stii despre ce vorbesti, ai sustinut erezia iconoclasta, fara sa stii care e invatatura ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2018, 21:28:47
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
Eu cred ca cei de la Oastea Domnului sunt mai in acord cu invatatura ortodoxa decat tine.
Nici nu mă mir, ecumenistul sub acoperire a sărit în ajutorul manelismului bisericesc. :))
Ei uite, adevăratele probleme nu le vezi, din contră le aperi, asta pentru că, cel mai probabil, mediul în care te învârți este asemănător.

Aruncă și tu un ochi aici: https://www.youtube.com/watch?v=r5G2FkkemTA
Vrei să spui că asta este duh ortodox?

Sau aici: https://www.youtube.com/watch?v=VsQw0-q1KNE
Zici că-i copiază pe neoprotestanți.

Citat:
E ridicol ca tu spui de icoane, care ai aratat ca nu stii despre ce vorbesti, ai sustinut erezia iconoclasta, fara sa stii care e invatatura ortodoxa.
Știu, pentru tine îngerașii bucălați și alte reprezentări asemenea sunt tot o icoană. :))
Iconoclasm înseamnă cu totul altceva, eu nu am dat la o parte icoanele, ci chiciurile care se vor a fi icoane pentru ignoranți ca tine. Ți-am dat reprezentări asemenea din mănăstiri cu renume și preferi să faci pe deșteptul, în loc să recunoști că se fac greșeli.

Last edited by simpllu; 09.11.2018 at 23:32:29.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare