![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
M-am exprimat foarte clar.
Sunt resurse bune care ar trebui sa ramana pe site. Trebuie modificat titlul pentru a avea o referinta buna dar care sa nu duca la idei ecumeniste sau de promovare a altor culte si confesiuni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiti ce traducere a tiparit Patriarhia incepand din 1951 pana in 2019 (de aproape 70 ani) ? Este cea mai slaba traducere ortodoxa -Gala Galaction revizuita. |
|
||||
|
||||
![]()
Din fericire nu traducerea te mantuieste ci duhul ortodox, in caz ca nu stiai care este pastrat in traduceru chiar daca sunt slabe.
Si da, am dreptate duhul ortodox se pastreaza tinand la toate ale ortodoxiei. Nu facem reclama la scrieri straine de duhul ortodox oricata aparenta de bine ar aduce. Pentru ca o traducere chiar mai slaba ortodoxa tot in duh ortodox ramane. Din pacate cauti litera si nu duhul. Nu ai de lucrat o scriptura intreaga si nici de invatat pe de rost, trebuie sa fii curat, sa mergi la biserica si sa intinzi mana celui de langa tine... Si sa te pazesti de secte pe cat posibil. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O sa vedeti in curand o traducere CORECTA ''cuvant cu cuvant'' din greaca veche in romana realizata de mine pentru cele 4 Evanghelii. SUBLINIEZ -eu NU sustin o anumita religie (sau secta). NU avem voie sa INSELAM oamenii prin ''duh'' ortodox, baptist, catolic etc. |
|
||||
|
||||
![]()
Iti sugerez sa consulti traducerea mitropolitului Bartolomeu Anania. Este una actuala, poate fi folosita ca referinta.
Cred ca investesti efort in directia gresita. E posibil sa nu te ajute. Legat de afirmatia ta ca nu are importanta dc esti ortodox..cum o sustii? Pentru ca este ilogica. Tu ai inteles ce este crestinismul? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biblia Ortodoxa si Noul Testament - citeste online https://www.crestinortodox.ro/forum/...ad.php?t=19495 Mitropolitul Bartolomeu Anania a realizat o COMPILATIE din mai multe traduceri, NU este alta traducere. RECOMAND TRADUCERE Mitropolitul Ioan (Irineu) Mihalcescu prezentata in Biblia Ortodoxa si Noul Testament - citeste online |
|
||||
|
||||
![]()
Ti-as recomanda mai degraba daca ai puterea sa faci o talcuire a Evangheliei.
Care este cu mult mai utila decat o traducere. Si ai mult mai multe beneficii de pe urma ei, ramai in viata cu ceva. Nu sunt atat de diferite traducerile pe cat presupui tu. Conceptele de baza sunt aceleasi: bine, rau, pacat, limite de pacat, iar diferitele nuante un schimba in mare fenomenul relatat. |
|