![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||||
|
|||||
|
Interesant topic ai deschis, poate starnit de mine si de aceea voi incerca sa raspund cat mai corect. Pentru ca redactarea unui mesaj imi ia can mult timp, voi incerca sa selectez cele mai relevante puncte(dpmdv).
Citat:
De aici rezulta ca(virgula) Constiinta Universala nu e totalul fiintelor purtatoare de constiinta individuala, care fiecare sunt de un nivel destul de redus, ci "farul"acestor constiinte individuale. Constiinta Universala este Duhul Sfant(Iubirea Divina Neconditionata), farul spre Care ne-a chemat Dumnezeu cand ne-a dat viata si spre care este randuita toata evolutia Universului material si abstract, El, Duhul Sfant, ne calauzeaza spre aceleasi valori morale general raspandite in toate culturile; cred ca si diferiti extraterestri au aceeasi gandire, chiar daca toti se deosebesc intre ei. Hristosul este Cel Care a venit sa transforme procesule volutiv(reintruparile) al Tatalui in minunea implinirii evolutiei intr-o singura viata, obiectiv implinit doar de mucenici, desi si ei au ajuns in aceasta faza ca rezultat al reintruparilor succesive. Iubirea Divina Neconditionata(Duhul Sfant) este scopul final al reintruparilor, Iubire Ce Se apara prin mucenicie, adica Iubire Ce nu accepta ca trupul(prin revendicarile sale) s-O perverteasca. Constiintele individuale sunt departe de mucenicie, doar unii calugari ajungand demni de mucenicie; pe ei si pe indicatiile lor se bazeaza comunicarile Bisericii in zilele noastre fiindca ei sunt azi asemenea Sfintilor Parinti. Citat:
Citat:
Biblia spune ce este randuit sa se petreaca cu pacatosii in imparatia reintruparilor: la reciclare. Biserica(preotii) aplica mereu canoanele, sau, daca vreun preot e mai milostiv, aplica ce crede el de cuviinta, sub riscul de a se face partas la metehnele pe care le permite. Citat:
Iisus a zis: "Indrazniti! Eu am biruit lumea." Oare pe noi ne va birui lumea sau ne va mucenici? Citat:
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 10.12.2020 at 00:50:25. |
|
|