![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Mie asta mi se pare o mare inselatorie, cu spiritul aristocratic. Era si in vest in interbelic un curent din asta pagan condus de Julius Evola si inspirat de Rene Guenon (perenialist), toate fiind in final inspirate din spiritul grec antic pagan (modelat dupa ideea de "arete"). Astea toate mi se par distrageri pagane, ca Dumnezeu cand S-a facut om a venit la sarmani, pacatosi, amarati, nu la cine stie distinsi. Asta cu cautarea spiritului aristocratic mi se pare periculoasa ca sunt multe ispite si lumea se poate pierde in pacaleli si impresii. Imi place spiritul nearistocratic de taran roman, e mai aproape de Hristos si traieste mult mai adanc, nu se pierde in fandoseli.
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Pe mine nu mă ajută că sunt vreo 4 milioane de români care gândesc, sunt activi, dinamici, se cultivă, dacă 13 sunt adormite, sau ușor de prostit, de dus de val, alea 4 sunt minoritate și sunt închiși în închisoarea celor 13 milioane. E ca un blestem să fii într-o clasă de repetenți chiar dacă ești premiant acolo, mai bine să fii de nivel mediu într-o clasă bună.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te tinem noi sa devii sfant? Sau esti deja si mai stai pe-aici de dragul nostru numai? Unde crezi c-o sa te duca mentalitatea asta plina de complexe de superioritate? La Judecata o sa dai vina tot pe noi? Te-a pus Dumnezeu aici, ia si fa ce te-a trimis sa faci ca sigur nu te-a pus sa te crezi mai bun ca toti. Nu-ti fac deloc bine gandurile astea, parerea mea! Vezi sa nu vina din cine stie ce neimpliniri ca de multe ori complexele de superioritate merg mana-n mana cu complexele de inferioritate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vezi că Ungaria care e mult mai mică și cu mai puține resurse fructifică orice șansă ? Nu vezi că în sport Djokovic și Serbia iau mai multe premii și medalii la Olimpiadă deși se dărâmă pe ei infrastructura, au trecut prin războaie în anii 90. Nu vezi ce ne-am chinuit cu Kosovo, toate țările astea au arie de selecție mult mai mică decât România și o posibilitate financiară de investiții mult mai mică. Citat:
Nu e prea mult totuși ? Cum să-ți dea Dumnezeu ceva dacă tu batjocorești diferiți lideri, normal că vei avea numai conducători care să te exploateze și să te țină sub un jug de fier că așa te comporți. Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Păi chiar și repetent de-ai fi în clasa cu pricina, nu te oprește nimeni să mergi în Grecia și să ceri cetățenie. Dacă le expui motivele, cred că ți-ar acorda-o instant și te-ar duce pe la televiziuni. Last edited by Penticostalul Traditional; 01.10.2023 at 16:38:11. |
|